Sibir - SKA Pietari 9.1.2014 | KHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/09/2014
Jaa tämä...

Kykeneekö Sibir horjuttamaan KHL:n suurinta mestarisuosikkia?

Sibir – SKA Pietari, merkki 1, kerroin 4,40 Unibet
Sibir – SKA Pietari ML, merkki 1, kerroin 3,00 Bet365

Unibetin kertoimet otteluun 4,00 | 4,40 | 1,62 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon KHL:ssä pelataan tänään useita mielenkiintoisia otteluita, SKA Pietari matkustaa vaikeaan vierasotteluun Sibirin kotiareenalle. Läntisessä konferenssissa toisena oleva SKA Pietari lähtee luonnollisesti tähänkin otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta vierasjoukkue ei ole missään tapauksessa ollut niin vakuuttava kuin ennen kauden alkua olisi voinut kuvitella. SKA Pietari on pelannut kaiken kaikkiaan erittäin epätasaisesti ja senpä takia vierasjoukkueen mahdollisuudet läntisen konferenssin mestaruuden voittamiseksi ovat menneet. SKA Pietarin epätasaisuudesta kertoo hyvin se, että viidestä edellisestä ottelustaan vierasjoukkue on varsinaisella peliajalla pystynyt saalistamaan ainoastaan kaksi voittoa. Edellisellä kierroksella SKA Pietari hävisi itäisen konferenssin surkeimmalle joukkueelle, Novokuznetskille 3-2 numeroin.

Sibir tunnetaan kaiken kaikkiaan melko kotiriippuvaisena joukkueena ja kolme edellistä otteluahan Sibir on päässyt pelaamaan kotonaan – matkustamista Sibirin ei ole näin ollen tarvinnut lainkaan harrastaa. Edellisellä kierroksella Sibir voitti Lokomotiv Yaroslavlin 3-1 maalein. Kaksi edellistä ottelua ovat Sibirin osalta päättyneet voittoihin niin, että Sibir on itse viimeistellyt kuusi maalia sekä omissa verkot ovat yhteensä heiluneet ainoastaan kaksi kertaa. Sibir on kaiken kaikkiaan muutamassa edellisessä ottelussa pimentänyt vastustajien tähtihyökkääjät käytännössä täydellisesti. Tilastojen valossa Sibir voidaan luokitella hyväksi kotijoukkueeksi. Reilut parikymmentä kotiottelua ovat tähän mennessä Sibirille tuottaneet kolmetoista voittoa. Sibirin suurin vahvuus kotiotteluiden osalta on ollut novosibirskiläisten tiiviissä puolustuksessa. Tähän mennessä kotiotteluissaan Sibirille ollaan tehty ainoastaan 41 maalia ja sitä voidaankin pitää erinomaisena suorituksena.

Sibir lähtee kotonaan täysin realistisesti tavoittelemaan komeaa päänahkaa, sillä varsinkaan tällä hetkellä SKA Pietari ei missään tapauksessa pelaa sillä tasolla kuin mitä vierasjoukkueen materiaali antaisi ymmärtää. Toisaalta SKA Pietariltahan edelleen sivussa on Patrick Thoresen ja sehän tarkoittaa automaattisesti sitä, että vierasjoukkueelta on hyökkäyksestä valtavasti taitoa poissa. SKA Pietarin sairaslista on todella lyhyt, mutta ilman Patrick Thoresenia vierasjoukkueen hyökkäys ei millään mittarilla katsottuna toimi samalla tavalla. Sibirhän on ollut SKA Pietarille aikaisemmilla kerroilla muutenkin erittäin vaikea vastustaja. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Pietarissa Sibirin vierasvoittoon jatkojen päätteeksi 1-2 numeroin. Sibir joutuu tähän otteluun ilman Vyacheslav Belovia sekä Artyom Voroshiloa, mutta siitä huolimatta kotivoitosta tarjotut hulppeat kertoimet ovat tervetulleita valintoja vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas