Siirtyykö Atletico Madridissa loistanut turkkilainen Barcelonaan?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/04/2015
Jaa tämä...

Barcelona on vahvistamassa keskikenttäänsä, sillä Atletico Madridissa erinomaisesti pelannutta Arda Turania ollaan kovaa vauhtia viemässä katalaanijätin vahvuuteen.

Espanjan La Ligan jättiläinen Barcelona on iskenyt silmänsä Atlético Madridin riveissä loistaneeseen Arda Turaniin. 28-vuotias turkkilainen on toiminut punavalkoisten kapellimestarina parin viime kauden ajan, joten siirto isompiin ympyröihin ei olisi yllätys.

– Hän on mahtava pelaaja, sensaatiomainen talentti. Jos hän päätyy tulemaan tänne, hän on tervetullut. On aina tärkeää, että pystyy parantamaan joukkuetta, Barcelona-ikoni Andrés Iniesta kertoi Marca-lehden verkkosivuilla.

Siirto saattaa varmistua jo tulevana maanantaina

Marcan mukaan Turanin siirto saattaa varmistua jo ensi maanantaina. Maestro siirtyi Atléticoon kesällä 2011 Galatasaraysta 13 miljoonan euron siirtosummalla, mutta tällä hetkellä Turanin markkina-arvo pyörii Transfermarkt.de-sivuston mukaan noin 35 miljoonassa eurossa.

Turkin maajoukkueessa Arda on pelannut noin 60 ottelua ja tehnyt niissä 12 maalia. Arda oli mukana 2008 EM-kisoissa, joissa hän teki kaksi maalia. Hän oli pelaaja, joka viimeisteli voittomaalin lohkovaiheen ottelussa Sveitsiä vastaan lisäajalla ja joukkueensa ensimmäisen maalin Tšekki-ottelussa, jossa Turkki nousi kahden maalin tappioasemasta aina voittoon saakka.

Barcelona voitti tällä kaudella monta suurta kilpailua. Katalaanijätti vei mestaruuden Espanjan pääsarjan lisäksi myös esimerkiksi Mestarien liigassa. Berlinissä pelatussa loppuottelussa Barcelona kaatoi Juventuksen.

Jalkapallomaailmassa tapahtuu myös Turanin mahdollisen siirron lisäksi, sillä Copa Americassa pelataan lauantai-iltana turnauksen loppuottelu Chilen ja Argentiinan välillä. Ottelu on nähtävissä ilmaiseksi Unibetin sivuilta.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:
Huuhkajiin murtautuneelle hyökkääjälle sopimus Saksaan!

unibet