F1: Singapore GP 17.9.2017 klo 15.00

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 24/04/2018
Jaa tämä...
Bonukset yht. jopa 100€ + 520€
Veikkaa

Mercedekset notkahtivat Singaporen osakilpailun aika-ajoissa. Autot lähtevät vasta kolmannesta rivistä, Hamilton ennen Bottasta. Paalupaikalta kisaan lähtee Sebastian Vettel, joka viime osakilpailussa Italian Monzassa putosi pistetaulukon kakkoseksi Hamiltonin taakse. Nyt olisi revanssin paikka. Vettelin jäljessä Singaporen kilpailuun lähtevät Red Bullit, Verstappen kakkosena ja Ricciardo kolmantena. Kimi Räikkönen lähtee nelosruudusta.

Red Bullit olivat hyviä Singaporen harjoituksissa, joten niiden menestys aika-ajoissa ei ollut sattuma. Vettelin paalupaikka ei ollut yllätys. Hän on ollut hyvä Singaporen radalla aikaisemminkin, ja rata on muutenkin sopiva Ferrarin autoille, niillä on hyvä, tasapainoinen meno ja poistuminen hitaista mutkista.

Singaporen radalla on kaikkiaan 23 hidasta kurvia noin 3.2 mailin matkalla. Vettel ajoi aika-ajojen viimeisessä osassa liki täydellisen kierroksen, hän meni mutkiin todella lujaa vain senttejä suojavalleista. Radan loppupuolella Vettel otti pientä hipaisuakin reunamuureihin, mutta ei niin, että se olisi haitannut vauhtia.

Hamilton kaukana takana

Vettel teki aika-ajoissa suuren eron Mercedeksiin, noin kuusi sekunnin kymmenystä. Mercedes ei tule menestymään Singaporessa, vedot Hamiltonin ja Bottaksen puolesta voi unohtaa. Singaporen rata vaatii autoilta kovan ”downforcen”, ja sellaisella radalla Mercedes ei ole formulasirkuksen kärjessä.

Tito Wolff, Mercedeksen tallin johtaja, myönsi aika-ajojen jälkeen, että tallilla ei ole mahdollisuuksia Singaporessa, ja se oli kyllä tiedossa jo aikasemminkin.

”Meni kuten odotimme. Sitä aina toivoo parempaa, mutta tämä on realistisesti se, missä olemme Singaporessa. Ylipäätänsä ei hyvä viikonloppu meille, mutta huominen kisa on se joka ratkaisee. Olemme radalla kolmanneksi nopein talli, joten pitää vain saada hyvä startti, päästä rytmiin, ja sitten taktikoida”, Wolff sanoi lehdille.

Vaikea ohittaa

Startti tulee olemaan Singaporessa erityosen tärkeää. Marina Bayn radalla on hyvin vaikea ohittaa, ainoa kunnon paikka on oikeastaan ennen kurvi numero seiskaa, mutta siinäkin kohdassa rata on kuopilla.

Kisa tuntuu olevan pedattu Vettelille, kun hän nyt pääsi paalupaikalle. Hän on voittanut Singaporessa neljä kertaa, joista kolme kertaa hän on lähtenyt paalulta. Hän on myös ainoa kuski, joka on joka kisassa Singaporessa päässyt maaliin, eikä koskaan huonommin kuiten viidentenä. Siinä missä Hamilton voitti Vettelin selvästi nopealla Monzan radalla, niin nyt Vettelillä on sama etu Hamiltoniin nähden.

McLarenin menestys Singaporen aika-ajossa alleviivaa radan luonnetta. McLaren ajaa vielä tämän kauden loppuun heikkovoimaisilla Hondan moottoreilla, ja Singaporeen heikko Honda sopii. Fernando Alonso ajoi aika-ajoissa kahdeksanneksi, ja Stoffel Vandoorne yhdeksänneksi.

Bet365 antaa Vettelin voitolle kertoimeksi 1.57, ja se lienee sen verran kohdallaan, että ei sitä pelata viitsi. Paras veto kisaan on Kimi Räikkösen palkintopallisijoitus, josta Bet365 antaa kertoimeksi 2.75. Ferrarit ja Red Bullit ovat kisan nopeimmat autot, ja esimerkiksi Ricciardon podium-paikasta saa kertoimeksi vain 1.40. Ei Räikkönen niin paljon heikompi ole.

Alla Singaporen komean kisan aika-ajojen huippukohdat:

 

 

Parhaat talletusbonukset

chelsea
Chelsea - West Ham 8.4.2018, pettymysten kausi Lontoossa

Chelsea jää ulos ensi kauden Mestareiden liigasta ja West Ham painii putoamispeikon kanssa. Ei ole mennyt kuten suunniteltiin.

facup-chelsea-southampton-veikkaussivut
Sunnuntai 22.4.2018 - FA Cup välierässä Chelsea - Southampton....

Molempien Valioliiga-kausi on mennyt mönkään, tästäkö lohtua loppukauteen? Betsaa voittajaa!

iwobi
Arsenal - West Ham 22.4.2018, Arsenal valmistautuu torstain ottel...

Arsenal pelaa torstaina Eurooppa-liigan välierän Atletico Madridia vastaan. Arsene Wenger jo totesi, että Eurooppa-liiga on loppukauden ykköstavoite.

tappara-kärpät-liiga-veikkaussivut
Maanantai 23.4.2018 Tappara - Kärpät - joko sarja menee poikki?...

Kärpät on napannut jo kolme voittoa, mutta Tappara ei ole luovuttanut. Tästä on pakko alkaa ihmenousu?

ritchie_cech
Everton - Newcastle 23.4.2018, ilman sen kummempaa panosta

Evertonin ja Newcastlen kauden viimeiset ottelut menevät pelaillessa, putoamispeikko on karistettu, mutta toisaalta ensi kauden euroturnaukset ovat liian kaukana.

mestarien-liiga-liverpool-roma-veikkaussivut
Tiistai 24.4.2018 Liverpool - Roma, miten käy ensimmäisessä ot...

Liverpool ja Roma taistelevat paikasta Mestarien liigan finaaliin. Kumpi vie ensimmäisen osaottelun nimiinsä?

kärpät-tappara-liiga-veikkaussivut
Tiistai 24.4.2018 - Kärpät ja Tappara 5. finaali, Oulussa kulta...

Kärpät hävisi maanantaina Tapparalle, mutta Oulussa on tänään uusi yritys. Juhliiko Kärpät tänään?

Aikaisemmat otteluennakot