4 syytä, miksi HJK ei voita mestaruutta!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Huomenna sunnuntaina ratkeaa kotimaisen jalkapalloilun pääsarjan Veikkausliigan mestaruus. Kuluva kausi on ollut ennätystasainen ja vielä sunnuntain kello 13.00 alkavalla päätöskierroksella jopa kolmella joukkueella on mahdollisuudet mestaruuteen. Mestaruutta juhlii huomenna joko HJK, SJK tai RoPS. Veikkaussivut julkaisevatkin nyt muutaman pointin sen puolesta miksi mestaruutta juhlitaan ensimmäisen kerran 1980 – luvun alun jälkeen Pori – Tampere linjan pohjoispuolella!

SJK

Vahvimmin mestaruudessa on kiinni tällä hetkellä SJK. Seinäjokelaiset ovat sarjan piikkipaikalla pisteen erolla RoPS:n ja kahden pisteen erolla HJK:n. SJK varmistaa mestaruutensa voittamalla päätösottelussa putoamista vastaan taistelevan FF Jaron. Mutta mestaruuspokaalia päästään nostelemaan Seinäjoella mahdollisesta tappiostakin huolimatta mikäli pahimmat kilpakumppanit eivät onnistu omissa otteluissaan. SJK:lla on siis kaikki omissa käsissään!

Toinen syy miksi SJK juhlii huomenna mestaruutta on se että FF Jaron pelitapa sopii heille. Jaro hyökkää usein uhkarohkeasti, mikä avaa hyviä tilanteita SJK:lle ja sen tulikovalla kärkiduolle Akseli Pelvakselle ja Roope Riskille. Lisäksi Jaron on pakko voittaa, mikäli se mielii karsijan paikalle. Tämän takia joukkue hyökännee entistäkin rohkeammin, mikä avaa SJK:lle tilaa. Ja mikäli Jaro pääsee uhkarohkealla pelityylillään maalipaikoille, niin sillä on kuitenkin vielä edessään Veikkausliigan tämän kauden paras maalivahti Mihkel Aksalu.

RoPS

Mikäli SJK ei onnistu voittamaan omaa otteluansa Jaroa vastaan, niin mestaruutta juhlii lähes varmasti Rovaniemen jalkapalloylpeys RoPS. RoPS tulee voittamaansa oman päätöskierroksen ottelunsa FC Lahtea vastaan. Joukkue pääsee otteluun täysin painettomassa tilassa, koska he ovat nyt jo saavuttaneet paljon enemmän kuin joukkueelta uskallettiin odottaa. Joukkue on vahvistunut henkisesti alkukauden kriisien seurauksena, ja se on varmistanut jo paikan ensivuoden europeleissä.

RoPS:lla on myös sarjan paras keskikenttä, joka tekee nuoren taiturin Moshtagh Yahgoubin johdolla mitä tahtoo. Juuri Yahgoubin voitonnälkä ja halu näyttää taitonsa maailmalle voi olla ratkaisevassa asemassa huomisessa ottelussa. Myös Mika Mäkitalo pelaa äärimmäisen hyvää kautta ja hänellä on kokemusta siitä miten mestaruuksia voitetaan. Mäkitalo on nimittäin juhlinut mestaruutta vuonna 2008 Interin paidassa. Tuo vuosi oli edellinen kun joku muu seura kuin HJK on nostanut Veikkausliigan mestaruuspokaalin ilmaan. Tänä vuonna asiaan tulee muutos! RoPS:n voittaessa mestaruuden siitä tulisi maailman pohjoisin jalkapallomestari. Se toisi hyvän lisähypen Rovaniemelle ja suomalaiselle futikselle.

Peliyhtiö NordicBet elää loppuhetkille asti Veikkausliigan jännitysnäytelmän mukana. Käy asettamassa vetosi viimeisiin otteluihin täältä. 

Lue myös:

VIDEO: Huhut vievät Messiä Valioliigaan!

VIDEO: Sergei Mozjakin hallitsee KHL:n pistepörssiä!

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa