Veikkausliigalle huikea päätös - SJK Suomen mestaruuteen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 15/03/2018
Jaa tämä...

Suomalainen jalkapallokausi huipentui huikeaan jännitysnäytelmään.

SJK on voittanut jalkapallon Suomen mestaruuden. Seinäjokelaiset kaatoivat Veikkausliigan viimeisellä kierroksella vieraaksi saapuneen Pietarsaaren Jaron maalein 2-0. Voitto tarkoitti automaattisesti sitä, että toisena ja kolmantena olleet RoPS ja HJK eivät pystyneet enään voitoillakaan ohittaa uutta Suomen mestaria.

Seinäjoelle oli tullut yleisöryntäys, ja paikalla oli hyvin myös Jaron kannattajia. Ottelu käynnistyi SJK:n kannalta täydellisesti, kun Mehmet Hetemaj vei aivan kamppailun alussa kotijoukkueen johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla muita tilastomerkintöjä oli keltaiset kortit, joita jaettiin kolme kappaletta.

Toisella puoliajalla Jaro sai lisää ja lisää painetta kohti SJK:n maalia, mutta tehottomuus jäi jälleen vaivaamaan. Ottelun lopullinen ratkaisu tapahtui muutama minuutti ennen viimeistä pillinvihellystä, kun Roope Riski viimeisteli kamppailun toisen osuman.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kertoi nopean analyysin huikeasta kaudesta.

– Meidän jätkien sitoutuminen. Loistavia pelaajia, heillä on lahjakkuutta, mutta kun laittaa päälle vielä sitoutumisen joukkueen eteen, niin tässä on tulos, Valakari tunnelmoi.

SJK:n voitto ja Jaron tappio tarkoitti samalla sitä, että pietarsaarelaisryhmä jäi sarjan viimeiseksi ja putosi Ykköseen. KTP, joka koki tappion Ilvestä vastaan, karsii puolestaan liigapaikastaan PK-35:ta vastaan.

RoPSille hopeamitalit huikeasta kaudesta

Hopeaa juhlii RoPS, joka kaatoi vieraissa FC Lahden 4-1. Jo ensimmäisellä puoliajalla rovaniemeläiset viimeistelivät kaksi täysosumaa.

Toisella puoliajalla FC Lahti tuli vielä maalin päähän, kunnes RoPS viimeisteli kaksi osumaa lisää napaten helpon vierasvoiton.

Toisen jakson jakson aikana nähtiin myös hyvin tunteikas hetki. Lahtelaisten Petri Pasanen jätti kentän viimeistä kertaa, ja näin ollen Pasasen mahtava pelaajaura on tullut nyt päätökseen.

HJK:n mestaruusputki tuli päätökseen

Kolmantena mestaruustoiveita vielä päätöskierroksen alla elätellyt HJK jäi pronssille. Helsinkiläisseura voitti päätöskierroksen ottelussaan KuPSin maalein 0-1, mutta se ei riittänyt nostamaan heitä sarjataulukossa edes hopeasijalle.

HJK:n oli toivottava, että helsinkiläisten oman voiton lisäksi niin SJK kuin RoPS eivät pystyisi voittoihin.

HJK on hallinnut Veikkausliigaa monen vuoden ajan, joten jo siksi SJK:n Suomen mestaruus ja RoPSin huikea kausi tekevät vain hyvää Suomen korkeimman sarjatason jalkapalloilulle.

Jalkapallomaailmassa sunnuntai tarjoilee vielä runsaasti huippujalkapalloa. Englannin Valioliigassa pelataan todellinen huippuottelu, kun Manchester United isännöi Manchester Cityä. Kentällä nähdään myös muun muuassa Liverpool, jonka vieraaksi saapuu Southampton.

Peliyhtiö Unibet lähettää runsaasti jalkapalloa live stream-palvelussaan.

Lue myös:
VIDEO: Red Devilsien komeimmat derby-maalit!
Huhu: Messi Valioliigaan!

comeon mainos
Hyödynnä Comeon! määräaikainen tarjous:
comeon
Talleta 10€ ja saat 50€ !
Pelaa