Skandaali karsintaturnauksessa auttoi Fidzhin olympiajalkapalloon!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 07/12/2015
Jaa tämä...

Tyynenmeren saarivaltio Fidzhi on selviytynyt mukaan ensi vuoden Rion olympialaisissa pelattavaan miesten jalkapalloturnaukseen.

Pieni saarivaltio Fidzhi on selviytynyt mukaan Rion olympialaisten miesten jalkapalloturnaukseen. Fidzhin pelaaminen olympialaisissa tarkoittaa sitä, että ensimmäistä kertaa joku muu kuin Australia tai Uusi-Seelanti edustaa Oseaniaa olympiajalkapallossa.

Fidzhin on saaristovaltio eteläläisellä Tyynellämerellä. Asukkaita 850 saaresta koostuvassa maassa on noin 900 000, joten kyseessä ei ole siinäkään mielessä aivan kovimpia jalkapallomaita.

Pienestä asukasmäärästä huolimatta Fidzhi on päässyt otsikoihin maalinteotaitojensa ansiosta. Oseanian mestaruuskisoissa Fidzhi voitti Mikronesian lukemin 38-0. Muun muuassa Antonio Tuivuna onnistui maalinteossa kymmenen kertaa.

Olympiakarsintaturnauksessa skandaali

Olympiakarsintaturnaus ei sujunut skandaalitta. Fidzhin piti alun perin kohdata finaalissa ennakkosuosikki Uusi-Seelanti, joka kuitenkin tuomittiin häviämään perjantain välierä Vanuatua vastaan maalein 0-3.

Oseanian jalkapalloliitto katsoi, että Uuden-Seelannin puolustaja Deklan Wynne oli ollut välierässä edustuskelvoton. Wynne on alunperin eteläafrikkalaissyntyinen pelaaja. Päätös tuli vain tunteja ennen finaalia, mikä suututti uusiseelantilaiset, joiden mielestä ottelua olisi pitänyt siirtää pelattavaksi toisena ajankohtana.

Uuden-Seelannin jalkapalloliitto aikoo tehdä asiasta protestin.

Fidzhi voitti Vanuatun numeroin 4-3 rangaistuspotkuilla Papua-Uuden-Guinean Port Moresbyssa pelatussa karsintafinaalissa.

Rion olympialaisten avajaisia vietetään 5. elokuuta. Päättäjäiset ovat vuorossa 21. elokuuta. Rion olympialaiset ovat järjestyksessään 28. kesäolympialaiset. Kyseessä on samalla olympiahistorian ensimmäiset kisat, jotka järjestetään Etelä-Amerikan mantereella ja toiset jotka järjestetään Latinalaisessa Amerikassa.

Vedonlyöjille tämän hetken kuumin jalkapalloturnaus on Gold Cup. Mikäli et ole vielä lyönyt vetoa oman suosikkijoukkueesi puolesta, siirry Unibetille lyömään omat vetosi sisään.

Suomen aikaa ensi yönä kentällä nähdään esimerkiksi Kuuba, jonka turnaus on lähtenyt liikenteeseen varsin mielenkiintoisella tavalla. Kuuba on liikenteessä hyvin kapealla materiaalilla ja joukkueen avainpelaaj(i)a on kateissa. Kuuban vastus tulee olemaan Tridinad & Tobago, jota pidetään varsinkin vedonlyöntitoimistoilla valtavan suurena ennakkosuosikkina.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:
Zlatan Ibrahimovic sittenkin AC Milaniin – palkasta jo sovittu!
Manchester United vahvistaa keskikenttäänsä maailmanmestarilla!