Slovakia - Suomi 18.11.2014 | Uuden kokeilua kun vanha ei toimi

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Suomen EM-hanke on pahasti suossa, jotain uutta olisi keksittävä

Vihje lyhyesti

– Suomi on ollut EM-karsinnoissa paha pettymys. Kaikkien aikojen karsintana mainostettu turnee on ollut aikamoista taapertamista eikä tarina taida saada odotettua päätöstä. Suomi ei ainakaan viime aikojen peliesityksillä tule olemaan lähelläkään EM-kisapaikkaa. Suomi on kolmessa viimeisessä ottelussa saanut aikaan vain kuusi laukausta kohti maalia. Tuloksena näistä on yksi tasapeli kotikentältä Kreikkaa vastaan. Kun Suomella on tapana ainakin yksi virhe per ottelu tehdä, niin neljästä ottelusta on jo kaksi häviötä.

[ Slovakian voitosta saa Gutsilta 1.66. Gutsille 100 € bonus tästä ]

– Unkari-ottelun jälkeen päävalmentaja Mixu Paatelaistakin on jo alettu kritisoida. Pelaajamateriaali ei riitä eikä Paatelaisen pelitapa tunnu olevan joukkueelle se paras. Nyt Suomi on liian hidas eikä pääse maalipaikkoihin. Tuskin Paatelaista vaihdetaan näissä karsinnoissa. Vaihtoehtoina ovat joko uusi pelisysteemi tai taapertamisen jatkaminen. Slovakia-ottelussa takuulla kokeillaan jotain uutta, jos ei muuta niin ainakin uusia pelaajia.

– Slovakia on viime aikoina ollut huimassa vireessä. Se johtaa omaa EM-karsintalohkoaan, voitto on tullut myös Espanjasta. Slovakian joukkueessa pelaa kovan luokan pelimiehiä, kirkkaimpina tähtinä Napolin Hamsik sekä Liverpoolin Skrtel.

– Ottelusta odotetaan vähämaalista, ja sellaisiahan ne Suomen pelit ovat olleet. Nyt voisi kentällä kyllä olla erilainen Suomi. Uusi pelisysteemi voisi tarkoittaa avoimempaa otetta – kummassakin päässä kenttää. Suomella ei ole syytä yrittää nytkin junnata samalla epäonnistuneella systeemillä. Yli 2,5 maalia saa Veikkaushuoneelta kertoimen 2,23.

Vihje: yli 2.5 maalia, kerroin 2,33 Veikkaushuone

 

 

Lähtökohdat otteluun

Suomen maajoukkuejalkapallossa on kireä tunnelma juuri nyt. Kauan odotettu, kaikkien aikojen karsintaturnaus, jonka piti viedä Suomi Ranskan EM-kisoihin alkaa osoittautua täydelliseksi pannukakuksi. Suomi ei ole onnistunut saamaan tulosta aikaan, vaikka joukkue melko hyvin pystyy pitämään palloa ja puolustamaan. Suomi on ollut karsinnoissa surkea hyökkäyspäässä. Kolmessa viimeisessä ottelussa se on saanut maalia kohti vain kuusi laukausta, ja yksi on mennyt maaliin.

Todellisuus on se, että Suomen joukkueen materiaali ei vain riitä kovan tason otteluihin. Pelaajien taso ei ole tällä hetkellä lähelläkään sitä, mitä se oli noin 15 vuotta sitten. Joukkueessa ei ole ainuttakaan suuressa eurooppalaisessa seurassa pelaavaa, eikä Roman Eremenkoa ja Niklas Moisanderia lukuunottamatta ole ketään, joka sellaisessa joskus saattaisi pelata.

Suomen pelisysteemi on myös ilmeisen epäonnistunut. Mixu Paatelaisen joulukuusi-systeemi pohjaa pallonhallintaa ja hitaisiin hyökkäyksiin. Tulokset puhuvat puolestaan, pieleen menee tällä systeemillä.

Unkari-tappion jälkeen Paatelaista on kritisoitu, potkuistakin on jo puhuttu. Paatelainen tuohtui kritiikistä ja hyökkäsi takaisin Ilta-Sanomissa. Palloliiton johto kertoo, että valmentajalla on liiton ja pelaajien tuki. Aikalailla pakkoraossa Suomi on, taitaa olla mahdotonta saada uutta ja parempaa valmentajaa, joten Paatelainen jatkanee karsinnat loppuun. Nyt edessä on pitkä tauko, jonka aikana Paatelainen voisi kunnolla perata tapahtuneen ja pelisysteeminsä. Ehkä hän voisi rakentaa paremmin joukkueelle sopivan pelitavan?

[ Tulosvetoon 2-1. Gutsin kerroin tälle on 8.50. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Slovakia-ottelussa varmasti kokeillaan jotain uutta tai ainakin uusia pelaajia. Joel Pohjanpalo varmaankin pelaa enemmän kuin aiemmin, ja ehkä Eero Markkanen saa myös jämäminuutteja enemmän peliaikaa. Valmentaja Paatelainen ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen ottelua, että avaukseen tulee uusia pelaajia. Fiksuinta olisi antaa tulevaisuuden pelaajille kokemusta. Jere Uronen pelasi jo hienosti Unkari-ottelussa, luultavasti hän saa jatkaa. Uronen on tulevaisuuden maajoukkueen oikea laitapakki.

Slovakia ei ole nimekäs jalkapallomaa, mutta kyllä se Suomeen verrattuna on huippumaa. Sen joukkueessa pelaa aivan huippusarjoissa pelaavia, kuten Napolin Marek Hamsik ja Liverpoolin Martin Skrtel. Lisäksi joukkueessa on useita muita hyvissä joukkueissa pelaavia. Pelaajien seuralistalta löytyvät muun muassa Hertha Berlin, Genoa, Moskovan Dynamo.

Slovakia on omassa EM-karsintalohkossaan ollut huimassa kunnossa. Se johtaa lohkoa, ja on napannut voitot niin Espanjasta kuin Ukrainastakin. Jos ihmettä ei tapahdu, niin Slovakia on varmasti mukana Ranskan EM-kisoissa.

Slovakia takuulla lähtee otteluun samalla ajatuksella kuin Suomikin. Peliaikaa annetaan niille pelaajille, jotka eivät muuten ole maajoukkueen avauskokoonpanossa. Slovakia on Suomea tasokkaampi, sen kakkosmiehistö on kovempi kuin suomalaisilla. Se pelaa vielä kotikentällään ja joukkueessa on hyvä henki menestyksen myötä.

 

Perustelut vihjeelle

Slovakian voittokerroin on noin 1.65. Se on ollut viime aikoina hyvä, Slovakialla on nyt viisi perättäistä voitettua ottelua. Harjoitusottelu Suomea vastaan on varmasti yllätyksellinen, sen verran uusilla kokoonpanoilla joukkueet lähtevät otteluun. Fiksuin veto lienee yli 2,5 maalia, joka saa Veikkaushuoneelta kertoimen 2.23. Suomi ei ole juurikaan maaliin viime aikoina osunut, mutta tässä ottelussa saatetaan kokeilla uutta pelisysteemiä, joka saattaa avata peliä.

Vihje: yli 2.5 maalia, kerroin 2,33 Veikkaushuone

Veikkaussivut | Anssi