Liiga 2016-17 - Tappara ja KalPa finaaleissa

Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle Liigan kuumimmat vihjeet ja uutiset. Liiga on ylivoimaisesti Suomen suosituin ammattilaissarja sekä katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissa mitattuna. Kauden 2016-2017 runkosarja on saatu pakettiin, joten nyt on aika suunnata katseet kohti pudotuspelejä.

Jääkiekon Liigan kausi 2016-2017 käynnistyi syyskuussa 2016, ja runkosarjan päätöskierros pelattiin 13.3.2017. Runkosarja tarjosi suomalaisille lätkäfaneille jälleen värikkäitä tapahtumia. Ennen pudotuspelejä mieleen jäi varsinkin Tapparan runkosarjan hallinta, mestaruuskrapulasta ei näkynyt merkkejä koko kaudella. Sarjanousija Jukurit toi mukavasti uutta väriä Liigaan, vaikka joukkueen menestyksestä ei povattu oikein mitään. Mikkeliläiset taistelivat tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta, eikä sarjanousijan tarvinnut ainakaan hävetä otteitaan.

Nyt eletään kuitenkin lätkäfanin parasta aikaa, kun päästään vihdoin tosissaan pelaamaan Suomen mestaruudesta. Pysyykö kannu Tampereella, vai onko TPS:n vuoro? Pudotuspelit vetävät eri paikkakunnilla hallit täyteen ja tunnelma on sen mukainen. Nämä huikeat joukkueet ja pelaajat ansaitsevat sen!  Lisää Liiga-uutisia

Veikkaussivut suosittelee liigabetseihin:

liigalogo

Pudotuspeleihin lähdettiin mielenkiintoisista lähtökohdista

Kauden 2016-17 runkosarja päättyi Tapparan riemuvoittoon, sillä hallitseva mestari vei runkosarjan voiton melkoisen selvästi, peräti 13 pisteen erolla TPS:ään, joka pelasi mainion kauden. Monen yllätykseksi Kuopion KalPa runttasi itsensä kolmanneksi ja alkukaudesta suurissa vaikeuksissa ollut JYP pelasi lopulta paikan Liigan neljänneksi. HPK nousi monen yllätykseksi viidenneksi ja Pelicans kuudenneksi.

Ensimmäinen pudotuspelikierros, joka tunnetaan myös nimeltä säälipleijarit, asetti Ässät (7.) ja Ilveksen (10.) vastakkain, sekä Kärpät (8.) ja HIFK:n (9.) pelaamaan paikasta pudotuspeleihin.

Tiukkojen vaiheiden jälkeen Ilves selvitti Ässät kolmessa ottelussa ja HIFK Kärpät kahdessa ottelussa. Tämä tiesi sitä, että pudotuspelipareiksi muodostuivat Tappara – Ilves, HIFK – TPS, Kalpa – Pelicans ja JYP – HPK. Varsinkin Tapparan ja Ilveksen välinen taisto jäi monen jääkiekkofanin mieleen ja Tampereella tuota kohtaamista muistellaan taatusti pitkään.

Tältä kierrokselta pääsivät lopulta huikeiden Liiga pudotuspeliotteluiden jälkeen neljä joukkuetta ja välieristä muodostui Tappara – HIFK ja KalPa – JYP peliparit. Joku näistä neljästä joukkueesta juhlii kauden 2016-2017 Liiga mestaruutta.

Runkosarjan pistepörssin vei Henrik Haapala pistein 15+45. Huimat tehot, sillä mies oli 9 peliä poissa pelikokoonpanosta. Kakkoseksi tuli saman Tappara-joukkueen Veli-Matti Savinainen tehoin 30+26 ja kolmoseksi Mika Pyörälä 26+29 tehoin.

Puolustajien pisteporssin vei Lukon Jesse Virtanen 9+30, toiseksi tuli Jukureiden Miika Koivisto 4+33 ja kolmoseksi Kärppien Shaun Heska 8+24.

Torjuntaprosentein mitattuna parhaasta maalivahtisuorituksesta vastasi Tapparan Teemu Lassila 92,83%, Jussi Rynnäs kakkosena Kärpistä 92,50% ja niin ikään Tapparan Dominik Hrachovina oli kolmas 92,39%. Eniten nollapelejä keräsi HIFK:n Kevin Lankinen (7 nollapeliä).

Tulokkaiden pistepörssin top 3 oli HPK Teemu Turunen (11+19), Ilves Otto Koivula (10+20) ja JYPin Jerry Turkulainen (9+17).

 

Kertoimet:

 

Liigan pudotuspelit kaudella 2016-2017 ovat jo siinä pisteessä jossa neljä parasta joukkuetta ovat enää jäljellä. Tappara on suursuosikki menemään jatkoon IFK:ta vastaan ja voittamaan mestaruuden, kerroin Unibetillä mestaruudesta on 1.78. KalPan mestaruuskerroin on 3.60, JYPin 6.00 ja HIFK:n 9.00. (tilanne kun kolme peliä pelattu 10.4.2017).

Nordicbetin ja Unibetin lisäksi muun muassa Betsson ja Bet365 tarjoavat jokaiselle pudotuspelikierrokselle tiukat kertoimet. Tsekkaa sivuiltamme uusimmat Liiga-vihjeet ja käy lyömässä vedot sisään pudotuspelien kunniaksi!

Käy katsomassa SM-liigan live-stream lähetykset täältä.

Lue myös nämä:

Valioliiga | La Liga | Mestarien liiga | NHL

SM-LIIGAN SARJATAULUKKO

SM-LIIGAN SARJATAULUKKO