SM-liiga | Vihjeet ja sarjataulukko

Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle Liigan kuumimmat tipit ja uutiset. Liiga on ylivoimaisesti Suomen suosituin ammattilaissarja sekä katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissä mitattuna. Viimevuoden loppuottelusarjassa Kärpät oli lopulta Tapparaa parempi voitoin 4-3, joten tästä kaudesta on lupa odottaa vähintään yhtä mielenkiintoista.

Jääkiekon Liigan kausi 2014-2015 käynnistyi 10.9.2014. Runkosarjan päätöskierros pelataan 12.3.2015.

Täältä näet SM-liigan vihjeet, ennakon ja sarjataulukon.
Katso  liliigalogoiga kauden 2014-2015 joukkuekohtaiset ennakot linkien alta.

 

Lähtökohdat:

Liigakausi lähti kyntiin syyskuussa Kärppien ja Tapparan välisellä ottelulla. Tuossa kamppailussa mestaruusviiri nostettiin kattoon. Liigakaudelle lähdettäessä suurimpana mestarisuosikkina pidettiin Kärppiä ja alkukauden perusteella oululaisryhmä onkin nälkäinen ja motivoitunut taistelemaan tosissaan Liigamestaruudesta myös tällä kaudella. Kärppien päähaastajaksi kauden edetessä ovat nousseet Lukko, Tappara, JYP ja HIFK. Tälle kaudelle Liigajoukkueissa suurin muutos oli se, että Jokerit pakkasi laukkunsa ja suuntasi KHL-liigaan ja  helsinkiläisten tilalle Sport nousi mukaan Liigakartalle, tervetuloa Sport!

Hyödynnä nämä vedonlyöntitarjoukset

 Kausi 2014-15 huipentumassa:

Runkosarjaa on pelaamatta vielä noin 20 kierrosta. Runkosarjan mestaruus näyttäisi olevan kahden joukkueen, Kärppien ja HIFK:n välinen taistelu. Liiga on ollut myös tällä kaudella äärimmäisen tasainen ja mukana pudotuspelitaistelussa ovat edelleen kaikki joukkueet Sportia lukuunottamatta. Valitettavasti näyttää hyvin vahvasti siltä, että Sport ei tule pudotuspeleihin selviytymään. Tammikuussa muun muuassa SaiPa ja Pelicans pelaavat vastakkain kolme kertaa ja juuri he ovat toistensa yhdet päävastustajista taistelussa pudotuspeleihin selviytymisestä, joten tulikuumia otteluita heidän välillä on tiedossa.

Tappara on nyt tereästymässä

Alkukauden pahin epäonnistuja, Tappara on noussut taistelemaan pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja lisäksi tamperelaisten pelivire on muutenkin jatkuvasti parempaan suuntaan. Tapparan kohdalla Jussi Tapola ei ole saanut ennen edellisiä viikkoja työrauhaa, vaan Karri Kiveä on viety useampaan otteeseen tamperelaisten käskijäksi. Tapparan lisäksi mielenkiintoista seurattavaa keväällä ovat TPS ja ja HIFK. Jatkuuko TPS:n surkea tilanne myös keväällä? Viime kausi päättyi turkulaisten osalta katastrofiin. HIFK on puolestaan siksi mielenkiintoinen seurattava, koska on syytä seurata, että missä kunnossa Kärppien suurin haastaja on pudotuspeleihin lähdettäessä.

Tammikuu – tahti tiukkenee pudotuspelejä kohti

Tammikuu on Liigakiekkoilijalle kiireistä aikaa, sillä vuoden ensimmäisen kuun aikana jokainen joukkue pelaa valtavan määrän otteluita. Tämä tarkoittaa sitä, että seuraavien kahden tai kolmen viikon aikana tulemme näkemään, että mitkä joukkueet tippuvat mahdollisesti kyydistä taistelussa pudotuspelipaikoista. Tuttuun tapaan kuuden kärkeen sijoittuvat joukkueet selvittävät tiensä puolivälierävaiheeseen, kun taas Villikortti -kierrokselle tulevat selviytymään joukkueet, jotka sijoittuvat runkosarjassa sijoille seitsemästä kymmeneen. Villikortti -kierroksen voittajat selvittävät tiensä puolivälierävaiheeseen, jossa mukana ovat näin ollen kahdeksan joukkuetta.

Tammikuun tasaus -ottelut pelataan 23.1.-24.1. Tuolloin otteluparin ensimmäinen kohtaaminen pelataan toisen kotijäällä ja seuraavana päivänä puolestaan matkustetaan otteluparin vieraissa aloittaneen kotikaukaloon. Yksi mielenkiintoisimmista Tammikuun tasauksen -ottelupareista on ehdottomasti SaiPan ja Pelicansin välinen vääntö. Muutama muuna poimintana vastakkain Tammikuun tasauksessa ovat HPK ja Kärpät sekä JYP ja KalPa.

Pudotuspelivaihe käynnistyy 14.3.2015. Kyseisenä viikonloppuna pelataan Villikortti -kierroksen ottelut. Suomenmestarin olisi tarkoitus olla selvillä 25.4.2015 mennessä. Suomenmestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Viime kauden finaalisarja eteni aina seitsemänteen otteluun saakka.

Yllättäjät ja pettymykset:

KalPaa voimme pitää alkukauden kenties suurimpana onnistujana. Kuopiolaisseuran viime kausi oli täydellinen pannukakku, mutta tämän hetken tiedon mukaan Kuopiossa tullaan todennäköisesti selviytymään kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan. KalPan lisäksi Ässien ja Ilveksen tilanne on varsin mukava, sillä varsinkin tamperelaisten kohdalla olisi elintärkeää selviytyä pudotuspeleihin jo ihan surkean taloustilanteenkin takia. Ilves on yksi Liigan menestyimpiä seuroja, mutta viime kaudella menestyminen on kiertänyt heidät kaukaa.

TPS on tämän kauden selkeästi suurin pettymys: Viime kaudella epäonnistunut turkulaisseura on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ja tällä hetkellä näyttääkin siltä, että TPS saattaa jäädä kokonaan pudotuspeleistä ulos. TPS kohtaa tässä kuussa seuraavaksi KalPan, Sportin, Kärpät ja Lukon. Kai Suikkanen ehti jo saamaan potkut TPS:n päävalmentajan roolista, mutta valitettavasti Miika Elomo ei ole saanut laivan suuntaa käännettyä. Vaasalaisyleisölle Sportin heikko kausi saattaa olla pettymys, mutta kun asiaa katsotaan realistisesti: Sportin materiaalilla pudotuspelipaikka ei ollut missään vaiheessa realistista. Sportin seurajohdolta on kuitenkin kuulunut iloisia asioita, sillä he eivät ole ryhtymässä pelaajien tyhjennysmyyntiin, vaan aikovat jatkaa samalla materiaalilla loppuun saakka.

Kertoimet:

Kertoimienlaskijat ovat pitäneet koko kauden Kärppiä suurimpana mestarisuosikkina ja tilanne on pysynyt samanlaisena myös vuodenvaihteen jälkeen. Kärppien mestaruuskertoimet ovat pieniä, mutta toisaalta heidän materiaaliltaan mikä muu sijoitus kuin suomenmestaruus olisi ehdottomasti pettymys. Tällä hetkellä oululaisten mestaruudesta Unibet tarjoaa kerrointa 3,20. Tapparalle tarjottava 12,00 kerroin on tällä hetkellä Liigan kenties mielenkiintoisin kohde vedonlyöntimielessä, sillä tamperelaiset ovat nostaneet osakkeitaan viime viikkoina valtavasti. Tapparaa on syytä harkita vakavasti. Suosittelemme välttämään etenkin Pelicans ja Sportin pelaamista, sillä heidän mahdollisuudet kevään mitalitaisteluun ovat hyvinkin epärealistiset.

Käy katsomassa SM-liigan live-stream lähetykset täältä.

 

Lue myös nämä:

Valioliiga | La Liga | Mestarien liiga | NHL | Bundesliiga | NFL