SM-liiga | Vihjeet ja sarjataulukko

HUOM! SIVU PÄIVITETÄÄN PIAN!

Täältä näet SM-liigan vihjeet, ennakon ja sarjataulukon. SM-liiga kauteen Jokerit lähtee kovimpana ennakkosuosikkina ja Kärpät ykköshaastajana. Myös ainakin Pelicans, KalPa ja JYP taistelevat mitalisijoista. Katso SM-liiga kauden 2012-2013 ennakko sarjataulukon alapuolelta!

Katso tästä myös jääkiekon mm-kisojen otteluohjelma ja sarjataulukot

 

 

Paras bonus SM-liigan pelaamisen löytyy NordicBetiltä!

 

SM-Liiga sarjataulukko

Jääkiekon SM-liiga sarjataulukko

 

Jääkiekon SM-liigan kausi 2012-2013 alkaa 13.9.2012. 

 

Kauteen suurimpina suosikkeina lähtevät Helsingin Jokerit, mutta suurimpina mustinahevosina oman lusikkansa soppaan tulevat tarjoamaan niin Oulun Kärpät kuin jopa hurjasti vahvistunut Tampereen Tappara. Oikeastaan muutenkin tiedossa on erittäin tasainen kausi. Ainoastaan Tampereen "kakkosjoukkueella" sekä Lappeenrannassa tilanne on kohtalaisen huolestuttava, sillä esimerkiksi Tampereella Raimo Helmisellä ei ole käytössä lainkaan sellaista joukkuetta, jolla voisi realistisestitaistella pudotuspelipaikoista. Käy katsomassa SM-liigan live-stream lähetykset täältä.

 

JOKERIT

Jokereilla on kasassa liigan laadukkain poppoo ja samalla rahaa on jälleen käytetty. Sinänä materiaalin laadukkuus ei tarkoita vielä yhtään mitään. Jokereiden kesä sujui sinänsä hyvin, sillä joukkue sai rakennettua peliään myös oikeaan suuntaan, mutta varsinkin European Trophyssä tapahtuneet asiat HIFK:ta vastaan saivat median huomion ja näin keskittymisen täysin vääriin asioihin. Jokerit joutuu aloittamaan kautensa "uudella" valmennus kaksikolla, sillä Tomi Lämsä sekä Tomek Valtonen ovat kahdeksan ottelua toimitsijakiellossa. Jokereilla olisi materiaalin puolesta mahdollisuus jopa taistella kultamitaleista, mutta pahimmillaan kaudesta voi tulla täysi vitsi.

 

HIFK

HIFK saattaa olla kauden pahin floppi. HIFK:n kesä sujui heikosti, ensin joukkueen kokoonpano meni täysin sekaisin ja sen jälkeen kaupan päälle joukkueen päävalmentaja Petri Matikainen lähti KHL:ään. HIFK on ollut kesän aikana poliisitutkinnassa European Trophyn -tapahtumien takia, joten se tuskin ainakaan parantaa HIFK:n tilannetta kauden alla. HIFK:lla lähtijöiden lista on hurja eikä korvaajien nimet ole missään tapauksessa samaa tasoa. HIFK menetti mm. Mikael Granlundin, Markus Kankaanperän sekä Janne Pesosen. HIFK saattaa olla tosiaan kauden pahin floppi. Uusi valmentaja, Pasi Sormunen aloittaa kaiken hyvän lisäksi kauden toimitsijakiellossa.

 

TAPPARA

Tampereella tiedossa on mielenkiintoinen kausi, riippuen tosin siitä, kumman joukkueen asioita katsoo. Tappara lähtee kauteen erinomaisestatilanteesta. Viime kaudella paha pettymys johti siihen, että penkintakana löytyy tällä kertaa tuttu nimi - Jukka Rautakorpi. Muuten Tappara hankki kesän aikana mm. maalille Pekka Tuokkolan, puolustukseen Markus Kankaanperän sekä Teemu Aallon. Liigan yksi kovimmista nimistä löytyy hyökkäyksestä, kun KHL:stä Niclas Lucenius siirtyi Tampereelle. Tappara onkin kenties kauden suurin musta hevonen.

 

KÄRPÄT

Oulussa voidaan ensi keväänä olla vielä korkealla. Kärpät lähtee kauteen erinomaisesta tilanteesta ja onkin yksi mestarisuosikeista. Kärpät on liikkeellä suurin tavoittein. Kärppien kesä ei missään tapauksessa sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sitä on täysin turha tuijottaa liikaa. Kärppien materiaali on liigan parhaimmistoa. Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa ja näin vaihtuvuutta ei ole viime kaudesta tullut liikaa. Kärppien nuoret tähdet ovat vuotta kokeneempia ja Hannu Aravirran viimeinen kausi Oulussa olisi varmasti upeaa päättää taistelussa SM-liiganmitaleista.

 

PELICANS

Lahdessa lähdetään toisena kautena peräkkäin Kai Suikkasen alaisuudessa taistelemaan viime kauden tapaan mitaleista. Viime kauden huikea menestys lahtelaisten kannalta valitettavasti johti siihen, että esimerkiksi Ryan Lasch sekä Justin Hodgman vaihtoivat seuraa. Tilalle on tosin hankittu useita erittäin laadukkaita korvaajia. Maalilla viimekaudella pelannut Niko Hovinen lähti NHL:ään, mutta tuuraajaksi hankittiin SaiPasta Jere Myllyniemi - lappeenrantalaisten kokoonpanossa viime kaudella pelannut Myllyniemi vakuutti Pelicansin paidassa pienen jakson ajan loistavin ottein ja Myllyniemistä saattaa olla vielä paljonhyötyä lahtelaisille. Angelo Esposito on puolestaan varmasti yksiliigan mielenkiintoisimmista nimistä. On selvää, että myös Lahdessa joukkue on viime kaudesta heikentynyt, mutta keväällä voidaan mennä pitkälle.

 

JYP

Kauteen lähdetään Jyrki Ahon alaisuudessa. Viime kaudella JYP meni päätyyn asti. Finaaleissa JYP kaatoi Lahden Pelicansin, joten tällä kaudella JYPin voittaminen on haluttua tavaraa. JYPin tilanne onkohtalaisen sekava, sillä jyväskyläläiset menettivät kesän aikanahurjasti pelaajiaan. Esimerkiksi Juha-Pekka Hytösen siirtyminen Venäjälle on iso miinus jyväskyläläisten hyökkäykselle. JYP ei tälläkaudella kuulu mestarisuosikeihin, sillä uudet hankinnat eivät missään tapauksessa ole samaa tasoa lähteneiden pelaajien kanssa.

 

KALPA

Kuopiossa kauteen lähdetään KalPan entisen kakkosvalmentajan, Jari Laukkasen johdolla. KalPa omaa konkaripitoisen joukkueen, mutta samalla kuopiolaispoppoo on yksi mestarisuosikeista. Lähtijöiden osalta merkittävimmät siirrot olivat hyökkääjä Tuomas Kiiskisen sekä puolustaja Ryan Lannonin lähdöt. Puolestaan KalPa vahvistui mm. Jukka Voutilaisella sekä Antti Halosella. KalPan kaksi edellistä kautta ovat päättyneet seitsemänteen otteluun puolivälierätaistelussa, joten nyt olisi mahdollisesti KalPan vuoro edetä pidemmälle.

 

TPS

TPS lähtee kauteen Pekka Virran alaisuudessa. Viime kausi meni enemmäntai vähemmän sekaisissa merkeissä, mutta tällä kaudella runko on pysynyt hyvin koossa ja TPS onkin saanut lisäksi hankittua joitain hyviä hankintoja. Kuten Virta onkin todennut, TPS on astetta vaarallisempi ja pelaajistossa "arpoja" on melko vähän. TPS:n suurin ongelma lienee puolustuksessa, sillä siellä ei ole lainkaan johtotähteä. Maalivahtien kohdalla homma tulee toimimaan varmasti. NHL:stä paluun takaisin Suomeen tehnyt Antero Niittymäki sekä Atte Engren huolehtivat, että TPS:llä on erinomainen maalivahtikaksikko.

 

SAIPA

Lappeenrannassa kauteen lähdetään uuden miehen alaisuudessa, kun penkin takana löytyy mies nimeltä Pekka Tirkkonen. Heti alkuun voidaan todeta sama mikä edellisinäkin kausina - SaiPalle on tulossa vaikeakausi. SaiPa tulee tälläkin kaudella varmasti haastamaan hyvin isompiaan, mutta pelaajamateriaalin rajallisuus on suuri ongelma ja sitä kautta maalinteko. SaiPa hankki Mark Leen yhdeksi ykköshyökkääjäkseen, mutta Lee on edelleen sivussa eikä kukaan osaa varmuudella sanoa kanadalaisen paluusta. SaiPa sai kesän aikana paljon hyvää kokemusta harjoitusotteluistaan ja vietyä peliään eteenpäin, mutta joka tapauksessa Lappeenrannassa taistelu käydään enemmänvälttääkseen viimeistä sijaa.

 

HPK

Lappeenrannasta Hämeenlinnaan siirtynyt Ari-Pekka Selin valmentaa tällä kaudella HPK:ta. Viime kaudella HPK epäonnistui pahasti, joskin HPK on ollut 2000-luvulla kestomenestyjä, joten paljon parempaa voidaan tällä kaudella odotella. HPK sai hankittua muutaman loistavan vahvistuksen kesän aikana, kun Hämeenlinnaan siirtyivät hyökkääjät Tuomas Santavuori sekä Ville Viitaluoma. On selvää, että Viitaluoma on yksi liigan nimekkäimmistä pelaajista. Pelaajabudjetti HPK:lla ei ole päätä huimaava, mutta pudotuspelejä voidaan keväällä Rinkelimäellä hyvinkin pelata.

 

BLUES

Espoossa viime kausi oli sekava. Lauri Marjamäki valmensi ensimmäistä kauttaan Espoossa, mutta kukaan ei saanut työrauhaa myynti -kohuntakia. Blues on nyt kuitenkin jo huomattavasti paremmissa lähtökohdissa tulevaan kauteen. Joukkueen kapteeni Toni Kähkönen lähti Ouluun, mutta Blues sai takaisin Arto Laatikaisen puolustukseen, joten edellinen kapteeni palasi, kun Kähkönen muutti osoitettaan. Laatikainen on kuitenkin alkukaudella sivussa mm. Marco Rosan kanssa, joten alkukaudella Marjamäellä ei ole käytössä läheskään kaikkia huippunimiä.

 

LUKKO

Lukko on yksi liigan mielenkiintoisimmista joukkueista. Maalinsuulle Lukko hankki KHL:stä Petri Vehasen, Suomen maajoukkuemaalivahdin, joten liigan kovin nimi siltä osastolta löytyy ilman muuta Raumaalta. Joukkueen päävalmentajan Risto Dufvan mukaan joukkue on kesän aikana harjoitellut hyvin. Uudeksi ykkössentteriksi Raumaalle hankittiin 24 -vuotias Justin Azevedo. Muuten puolustuksen osalta Ryan Caldwell sekä Tommi Kovanen ovat Lukon suurimmat hankinnat kesän aikana.

 

ÄSSÄT

Ässien tilanne kauden alla ei ole helppo. Ässät menetti kesän aikanavaltavasti taitoa joukkueestaan, mm. nimet Tomas Zaborsky (35 maaliaviime kaudella!) sekä Tuomas Santavuori jättävät ison aukon porilaistenhyökkäykseen. Suurin "hankinta" oli varmasti viime kaudella Ässien kenties tärkeimmän pelaajan, Stephen Dixonin jatkosopimus. Myös NHL:ssäkin pelannut Michael Ryan tulee olemaan selkeä vahvistus Ässille, mikäli pysyy terveenä. Joka tapauksessa Ässilläkin on ollut reilusti vaihtuvuutta viime kaudesta ja kieltämättä Porissa tilanne on kysymysmerkki. Kuka tekee maalit, kun Zaborsky on poissa?

 

ILVES

Ilves lähtee kauteen Raimo Helmisen alaisuudessa. Tilanne on koko joukkueelle sekä kannattajille erittäin hankala, sillä talous on erittäin tiukilla, eikä uusia oikeita vahvistuksia ole oikeastaan tullut lainkaan. Mikäli Ville Koistinen pystyy pelaamaan kauden Tampereella, se olisi Ilvekselle erinomainen asia. Ilves sinänsä eikokenut kesän aikana vaihtuvuutta, joten siinä asiassa Ilves on onnistunut. Ilves tulee kuitenkin tarvitsemaan kaiken tuen kotiyleisöltään välttääkseen viimeisen sijan. Pudotuspelipaikka olisi Ilveksen materiaalilla erinomainen suoritus, mutta tällä hetkellä ei realistinen.

 

Lue myös nämä:

Valioliiga
La Liga
Mestarien liiga