SM-Liiga 2011-2012

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Blues

Blues oli viime kaudella runkosarjan 9. ja kampesi lopulta upeasti hopealle. Tällä kaudella tuskin mitaleille asti päästään, sillä joukkue on heikentynyt vähäsen.

Pois lähtivät päävalmentaja Matikainen, maalivahdit Tarkki ja Tolvanen, puolustajat Heiskanen, Näkyvä ja Turunen sekä hyökkääjät Lajunen, Nättinen, Öhman, Laine, Lostedt, Luttinen, Nöyränen ja Robinson.

Joukkueen vahvistukset; maalivahdit Koivisto ja Norja sekä hyökkääjät Ramstedt, Kuusela ja Huhtala. Lisäksi joukkueen valmentaja Lauri Marjamäki nousi päävalmentajaksi.

Maalivahtiosasto on heikko, Koivisto ei kuitenkaan mikään huippuvahti ole. Puolustus ja hyökkäys ovat molemmat ihan hyvässä kunnossa. Avainpelaajia ovat puolustajat Jere Karalahti ja Ville Varakas sekä hyökkääjät Petri Lammassaari ja Toni Kähkönen. Runkosarjassa sijat 9-10.

HIFK

HIFK oli viime kaudella runkosarjan 3. ja voitti lopulta mestaruuden. Nyt olisi mahdollisuudet toiseen peräkkäiseen, sillä kova joukkue tulee olemaan myöskin tällä kaudella.

Pois lähtivät päävalmentaja Jalonen, puolustajat Ahonen, Järventie, Kovanen ja Vallin sekä hyökkääjät Ramstedt, Töykkälä, Haataja, Hamilton, Petrell ja Wärn.

Joukkueen vahvistukset, mukana pari todella kovaa hankintaa; päävalmentaja Petri Matikainen, puolustajat Jokela ja Tuohilampi sekä hyökkääjät Hirschovits, Paunio, Somervuori, Torniainen, Tuohimaa ja Tuomainen.

Maalivahtiosasto on todella kova, Riksman ja Lundell jatkavat. Puolustus ja hyökkäys ovat molemmat ehdottomasti liigan eliittiä. Avainpelaajia ovat maalivahti Juuso Riksman, puolustaja Toni Söderholm sekä hyökkääjät Kim Hirschovits, Mikael Granlund ja Ville Peltonen. Runkosarjassa 1-2.

HPK

HPK oli viime kaudella runkosarjan 7. ja putosi Villi kortti -kierroksella. Joukkue on heikentynyt täksi kaudeksi.

Pois lähtivät maalivahdit Lassila ja Metsola, puolustajat Haverinen ja Holmberg sekä hyökkääjät Berzins, Hämäläinen, Häppölä, Viitaluoma, Karevaara, Louhi, Männikkö, Puustinen ja Saulietis.

Joukkueen vahvistukset eivät ole mitenkään mullistavia; maalivahdit Tolvanen ja Järvinen, puolustaja Grönholm sekä hyökkääjät Leavitt, Zagrapan, Laakkonen ja Luomala.

Maalivahdit ovat ihan ok, mutta edes Järvinen ei pysty paikkaamaan Lassilan jättämää reikää täysin. Puolustus ja hyökkäys ovat molemmat myös ihan hyvässä kunnossa. Avainpelaajia ovat maalivahti Mika Järvinen, puolustajat Mathias Porseland ja Jukka Laamanen sekä hyökkääjä Marek Zagrapan. Runkosarjassa sijat 13-14.

Ilves

Ilves oli viime kaudella runkosarjan 10. ja tie katkesi puolivälieriin. Joukkue oli selvästi passiivisin siirtomarkkinoilla eikä se ole hirveästi muuttunut, pieni parannus tosin on tapahtunut.

Pois lähtivät maalivahti Hurme, puolustaja Bruun sekä hyökkääjät Anttila, Määttänen ja Välimaa.

Joukkueen vahvistukset ovat todella kovia; maalivahti Toskala sekä puolustajat Järventie ja Koistinen.

Maalivahtiosasto on liigan parhaimpia Toskalan johdolla. Puolustus on ihan ookoo, hyökkäykseen tarvittaisiin ehdottomasti lisää tulivoimaa. Avainpelaajia ovat maalivahti Vesa Toskala, puolustajat Martti Järventie ja Ville Koistinen sekä hyökkääjä Jesse Niinimäki. Runkosarjassa sijat 11-12.

Jokerit

Jokerit oli viime kaudella runkosarjan 6. ja tie katkesi puolivälieriin. Joukkue on vahvistunut etenkin puolustuspäässä.

Pois lähtivät maalivahdit Järvinen ja Lasak, puolustajat Forrest, Mälkiä ja Ölander sekä hyökkääjät Helenius, Hämäläinen, Juutilainen, Pirnes, Hentunen, Nokelainen, Pihlman, Pitkänen, Saarinen ja Vauhkonen.

Joukkueen vahvistukset ovat kovaa luokkaa; maalivahdit Hetenyi ja Kilpeläinen, puolustajat Klingberg, Nordlund ja Tuhkanen sekä hyökkääjät Filppula, Hahl, Tyrväinen, Kalus, Hardt ja Wallen.

Maalivahtiosasto on erinomainen, Kilpeläinen on liigan parhaimpia veskareita. Puolustus ja hyökkäys ovat toisen helsinkiläisjoukkueen tavoin molemmat liigan eliittiä. Avainpelaajia ovat maalivahti Eero Kilpeläinen, puolustajat John Klingberg ja Ossi Väänänen sekä hyökääjät Ilari Filppula, Riku Hahl ja Janne Lahti. Runkosarjassa sijat 1-2.

JYP

JYP oli viime kaudella runkosarjan voittaja, mutta lopulta oli pronssipelissä häviävänä osapuolena. Tällä kaudella monet joukkueet ovat tarpeeksi vahvoja pysäyttämään hurrikaanilauman dominoinnin.

Pois lähtivät maalivahti Tuokkola, puolustajat Kaijomaa, Koistinen, Viitanen ja Välivaara sekä hyökkääjät Ikonen, Jormakka, Poukkula ja Virtanen.

Joukkueen vahvistukset ovat vähän niin ja näin; maalivahti Helenius, puolustajat Ilvonen, Laatikainen ja Näkyvä sekä hyökkääjät Jaatinen ja Pihlman.

Maalivahtiosasto on hyvä, mutta kalpenee helsinkiläisjoukkueiden, Ilveksen ja Lukon vastaavan rinnalla. Puolustus on myös hyvä, mutta silti joukkueen heikkous. Hyökkäys on ehdottomasti yksi liigan parhaista. Avainpelaajia ovat maalivahti Joni Myllykoski, puolustaja Sami Vatanen ja Arto Laatikainen sekä hyökkääjät Eric Perrin, Antti Pihlström ja Juha-Pekka Hytönen. Runkosarjassa sijat 3-4.

Kalpa

Kalpa oli viime kaudella runkosarjan 5. ja tie katkesi puolivälieriin. Joukkue on hieman vahvistunut täksi kaudeksi.

Pois lähtivät päävalmentaja Virta, maalivahdit Ahlqvist ja Similä, puolustaja Hirvonen sekä hyökkääjät Laakso, Ölvecky, Salo, Hyvärinen, Laakkonen, Nuutinen ja Pesonen.

Joukkueen vahvistukset, hyökkääjät todella kovia; päävalmentaja Tuomas Tuokkola, maalivahti Toivonen, puolustaja Koistinen sekä hyökkääjät Ikonen, Kuparinen, Hentunen ja Kapanen.

Maalivahtiosasto on hyvä, samoin puolustus. Hyökkäys on selvästi joukkueen vahvuus ja liigan parhaimmistoa. Avainpelaajia ovat puolustaja Adam Mahsur sekä hyökkääjät Sami Kapanen, Jukka Hentunen ja Kalle Kerman. Runkosarjassa sijat 3-4.

Kärpät

Kärpät oli viime kaudella runkosarjan 8. ja samalla koko kauden suurin floppi. Joukkue on hieman heikentynyt, etenkin hyökkäyspäässä.

Pois lähtivät maalivahdit Rautiola ja Koivisto, puolustajat Helbling, Liljeblad, Sicak ja Ylönen sekä hyökkääjät Karppinen, Kreps, Kuusela, Rosa ja Tenkrat.

Joukkueen vahvistuksia on melko vähän, mutta kaikki ovat kovia pelimiehiä; puolustajat Eklund ja Mäntymaa sekä hyökkääjät Haataja ja Vondrka.

Maalivahtiosasto on aivan naurettava ja ykkösmaalivahtia etsitäänkin varmasti vielä, kun kerran Tarkki lähtikin Anaheimiin. Puolustus on liigan eliittiä ja se näyttäisikin olevan joukkueen vahvuus. Hyökkäys on hyvä, muttei aivan liigan parhaimmistoa. Avainpelaajia ovat puolustaja Oscar Eklund ja Ville Mäntymaa sekä hyökkääjät Michal Vondrka, Ivan Huml ja Jari Viuhkola. Runkosarjassa sijat 5-6.

Lukko

Lukko oli viime kaudella runkosarjan 4. ja voitti lopulta pronssia. Joukkue on heikentynyt hyökkäyspäässä.

Pois lähtivät maalivahti Raanta, puolustajat Pratt, Purolinna ja Vidgren sekä hyökkääjät McLean, Aaltonen, Morrison, Petruzalek, Rajala ja Tuomainen.

Joukkueen vahvistukset ovat hyviä hankintoja; maalivahti Nielsen, puolustaja Generous sekä hyökkääjät Beech, Huhtanen ja Pesonen.

Maalivahtiosasto on liigan parhaimmistoa Norosen johdolla. Puolustus ja hyökkäys ovat molemmat hyviä. Avainpelaajia ovat maalivahti Mika Noronen, puolustaja Teemu Aalto sekä hyökkääjät Kris Beech, Perttu Lindgren ja Lauri Tukonen. Runkosarjassa sijat 5-6.

Pelicans

Pelicans oli viime kaudella runkosarjan viimeinen, mutta säilytti kuitenkin sarjapaikkansa. Joukkue ei ole juurikaan heikentynyt tai vahvistunut.

Pois lähtivät päävalmentaja Räsänen, puolustajat Forsström, Tuhkanen ja Uotila sekä hyökkääjät Helminen, York, Rohtla, Sindel, sekä Tyrväisen veljekset Antti ja Juhani.

Joukkueen vahvistukset; päävalmentaja Suikkanen, maalivahti Rautiola, puolustajat Järvinen ja Seikola sekä hyökkääjät Jormakka, Lasch, Luttinen ja Wärn.

Maalivahtiosasto on Hovisen johdolla hyvä. Puolustus on ihan ookoo, hyökkäys on melko heikko. Avainpelaajia ovat maalivahti Niko Hovinen, puolustajat Markus Seikola ja Aaron Brocklehurst sekä hyökkääjät Ryan Lasch ja Arttu Luttinen. Runkosarjassa sijat 9-10.

Saipa

Saipa oli viime kaudella runkosarjan 12. eikä ainakaan parempaa ole luvassa.

Pois lähtivät puolustajat Koponen, Sondell ja Tuominen sekä hyökkääjät Koskiranta, Redenbach, Grünn, Jokila ja McTavish.

Joukkueen mitäänsanomattomat vahvistukset; puolustaja Taipalus ja hyökkääjä Flinck.

Maalivahtiosasto on ihan ookoo Myllyniemen johdolla. Puolustus on ihan ookoo kun Salcido ja Lintner jäivät joukkueeseen. Hyökkäys on kyllä todella vaatimaton. Avainpelaajia ovat maalivahti Jere Myllyniemi, puolustajat Brian Salcido ja Richard Lintner sekä hyökkääjä Jarno Koskiranta. Runkosarjassa sijat 13-14.

Tappara

Tappara oli viime kaudella runkosarjan 11. Joukkue on hieman vahvistunut tälle kaudelle ja pudotuspeleihin pääsy on todennäköistä, jos vain maalivahtipeli toimii.

Pois lähtivät maalivahti Säteri, puolustajat Honkanen, Ilvonen, Pentikäinen, Turkulainen ja Syväsalmi sekä hyökkääjät Doell, Koskinen, Koskela, Lucenius ja Toporowski.

Joukkueen vahvistukset ovat loistavia; maalivahti Metsola, puolustajat Ekbom ja Kaijomaa sekä hyökkääjät Makkonen, Tenute, Cepis, Erkinjuntti, Järvinen, Männikkö ja Venäläinen.

Maalivahtiosasto on heikko. Puolustus on ihan ookoo, hyökkäys on hyvä ja joukkueen vahvuus. Avainpelaajia ovat puolustaja Viktor Ekbom ja Juha Leimu sekä hyökkääjät Joey Tenute, Jakub Cepis ja Antti Erkinjuntti. Runkosarjassa sijat 7-8.

TPS

TPS oli viime kaudella runkosarjan 13. Joukkue heikentyi tälle kaudelle ja pahalta näyttää.

Pois lähtivät päävalmentaja Koivu, maalivahdit Engren ja Ortio, puolustajat Berg, Grand-Pierre, Järvinen, Kudelka, McCarthy, Nordlund ja Skålberg sekä hyökkääjät Kolu, Makkonen, Erkinjuntti, Kivenmäki, Tapio, Valery-Trabucco ja Venäläinen.

Joukkueen vahvistukset; päävalmentaja Pekka Virta, maalivahdit Ahlqvist ja Schwarz, puolustajat Pelkonen, Seppänen, Tuominen ja Viitanen sekä hyökkääjät Cerny, Laakso, Anttila ja Salo.

Maalivahtiosasto on hyvä, Tsekin maajoukkuevahti Schwarz on muuten huonolle joukkueelle todella iso apu. Puolustus on surkea ja hyökkäys ihan ookoo. Avainpelaajia ovat maalivahti Marek Schwarz, puolustaja Timo Seppänen sekä hyökkääjä Jakub Cerny, Ville Vahalahti ja Tomas Plihal. Runkosarjassa sijat 11-12.

Ässät

Ässät oli viime kaudella runkosarjan 2. ja tie katkesi puolivälieriin. Tällä kertaa sama temppu ei taida onnistua, olihan se kuitenkin suuri yllätys ja joukkue on hieman heikentynyt.

Pois lähtivät päävalmentaja Rautakallio, maalivahti Kilpeläinen, puolustaja Määttä sekä hyökkääjät Huhtanen, Kuparinen, Huhtala ja Salonen.

Joukkueen vahvistukset ovat melko mitäänsanomattomia; päävalmentaja Karri Kivi, maalivahti Raanta, puolustajat Taimi ja Honkanen sekä hyökkääjät Aaltonen ja Smolenak.

Maalivahtiosasto on todella heikko. Puolustus ei juurikaan muuttunut ja se on edelleen hyvä, hyökkäys on ihan ookoo. Avainpelaajia ovat puolustajat Ville Uusitalo ja Kristian Kudroc sekä hyökkääjät Radek Smolenak, Joel Armia ja Tomas Zaborsky. Runkosarjassa sijat 7-8.

Veikkaussivut | HIFK