SM-liiga hyvässä vauhdissa - missä mennään?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekkokausi on saatu hyvin käyntiin.

Maamme seuratuin urheilusarja jääkiekon SM-liiga pelataan tällä kaudella 15 joukkueen voimin. Se, että ovatko kabinettipäätökset oikeita, voidaan keskustella loputtomiin. Halusimme hieman listata alkukauden aikana tapahtuneita asioita.

– Ennen tämän kauden alkua keskusteltiin siitä, että miten KooKoon materiaali riittää SM-liigaan? Toistaiseksi kouvolalaisseura on ollut erittäin pirteä tapaus. Oscar Eklund hankittiin vahvistamaan sarjanousijan alakertaa. Lisäksi sentterit ovat varsin vahvoja. Kun ensi kaudella myös Jukurit liittyy SM-liigaan, voidaan jälleen keskustella vakavasti siitä, että riittääkö laadukkaita pelaajia niin moneen joukkueeseen.

– Blues on vastannut alkukauden yhdestä mieleenpainuvimmista teoista. Kuuluttaessa ottelun surkeaa yleisömäärää jäähallissa alkoi soimaan Dingon kappale Autiotalo. Kappalevalinta ei olisi voinut osua paremmin kohdalleen.

– Jo edellämainitussa kappaleessa viitattiin yleisömääriin. Edes Eric Perrinin paluuta Jyväskylään ei tuntunut kiinnostavan yleisöä, ja JYP päättikin päästää opiskelijat katsomoon ilmaiseksi. Muun muuassa torstain SM-liigakierroksella sekä Espoossa että Kuopiossa yleisömäärät olivat varsin surullista katsottavaa. Kuopiossa yleisöä oli vain 2424 ja Espoossakin 2566 henkilöä.

– Tapparan tähtipelaajat Stephen Dixon ja Veli-Matti Savinainen ovat olleet rajun arvostelun kohteena. Myös tamperelaisten päävalmentaja Jussi Tapola on myöntänyt, että he eivät ole fyysisesti vaaditulla tasolla. Savinainenhan osui keskiviikkona Pelicansia vastaan, mutta lahtelaisten pelaaminen oli täysin ala-arvoista. Dixon ei erottunut millään tavalla edes pussinokkia vastaan.

– SaiPa jatkaa mahtavaa työtään. Lappeenrantalaisten organisaatiossa on erittäin ammattitaitoista porukkaa, sillä hyvin rajallisella materiaalilla vuodesta toiseen operoiva ”Idän ihme” on vakiinnuttamassa paikkaansa keskikastissa tai jopa sen paremmalla puolella.

Mitä tapahtuu Pelicansissa?

Pelicans lähti tähän kauteen Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen alaisuudessa. Oli välittömästi tiedossa, että lahtelaisseura tulee olemaan joukkue, jossa on todella korkea vaatimustaso. Viimeksi Tomi Lämsä sai potkut, koska pitkäjänteiseen työhön hankittu käskijä ei saanut pussinokkia lentoon.

Tiistain ottelu Tapparaa vastaan oli niin jyrkkä rimanalitus, josta ei voida mennä paljoa alemmaksi. Lahtelaisten murskalukemat eivät olleet missään tapauksessa Niko Hovisen syytä, mutta Lahteen paluun tehnyt maalivahtikaan ei ollut lainkaan samalla tasolla verrattuna parin kauden taakse.

Matikainen kertoi Tappara-ottelun jälkeen, että Tampereen reissu tuo mukanaan toimenpiteitä. Mitä ne ovat käytännössä?

SM-liigassa pelataan tänään kolmen ottelun kattaus. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista käydään Raumalla Lukon ja SaiPan välillä. Vierasjoukkueen alkukausi on ollut erittäin hieno, ja odotettavissa onkin korkeatasoinen kamppailu.

Lue myös:
Suomalaisveskarit jälleen isossa roolissa NHL-kaudella 2015-16!
Nelonen Ruutu pimeni 24.9!