SM-liiga maajoukkuetauolle!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/04/2012
Jaa tämä...

Viikon tauolle lähdetään JYPin johtaessa liigaa.

Jääkiekon SM-liigaa on nyt noin parikymmentä kierrosta pelattuna ja on aika siirtyä maajoukkuetauolle. Tulevana torstaina Turussa käynnistyy Suomen Euro Hockey Tour, joten seuraavan kerran SM-liigaa pelataan jälleen ensi viikolla. SM-liigassa maajoukkuetauolle siirryttiin JYPin johtaessa liigaa. Toisena tuleva Lappeenrannan SaiPa on samoissa pisteissä jyväskyläläisten kanssa, mutta maalieron ansiosta jyväskyläläispoppoo pitää hallussaan ykköspaikkaa. Ehdottomasti SaiPa on alkukauden suurin onnistuja, sillä SaiPan materiaali on kuitenkin liigan heikoimpia. Pekka Tirkkonen on onnistununut Lappeenrannassa erinomaisesti ja erittäin mielenkiintoista on seurata, miten kauan SaiPa onnistuu pitämään itsensä esimerkiksi kiinni suorassa pudotuspelipaikassa.

Alkukauden suurimmat epäonnistujat löytyvät Lahdesta sekä Turusta. Viime kauden hopeamitalisti, Pelicans on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kaksitoista ja TPS puolestaan seuraavalla sijalla. Kyseiset joukkueet ovat alkukaudella päästäneet aivan älyttömiä määriä maaleja, joten tähän asiaan joukkueiden valmennukset tulevat aivan varmasti kiinnittämään huomiota. Pelicansin kohdalla erittäin kurja asia on Antti Niemen paluu takaisin Yhdysvaltoihin. Niemi pelasi viimeisen ottelunsa viime lauantaina kotiottelussa HPK:ta vastaan.

Pistepörssin kärjestä löytyy Kärppien Juha-Pekka Haataja. Erinomaisen alkukauden pelannut oululaishyökkääjä on ehtinyt viimeistelemään pelaamissaan otteluissa 14+12 tehot, jotka oikeuttavat ykköspaikkaan. Toisaalta vain pisteen päässä toisena löytyy Ässien erittäin taitava Stephen Dixon. Alkukaudella erittäin positiivisesti ovat yllättäneet myös Bluesin kaksikko Teemu Ramstedt sekä Teemu Rinkinen. Myös Tapparan nuori Aleksander Barkov on onnistunut pelaamaan hienon alkukauden.

SM-liiga jatkuu viikon kuluuttua tiistaina 13.11. Silloin pelataan kuuden ottelun kierros ja esimerkiksi Bluesin sekä SaiPan välinen kamppailu Espoossa vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Pelicansin maalivahtiongelmia on myös syytä seurata, sillä Niemen lähdettyä on mielenkiintoista seurata, onko Joonas Kuusela vai Jere Myllyniemi lahtelaisten ykkösmaalivahtina jatkossa.

Veikkaussivut | Tuomas