Jääkiekon SM-liigan pudotuspelit

 • Veikkaussivujen toimitus
 • webpalcon
 • 24/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät käynnistyvät.

 

Taistelu jääkiekon SM-liigan mestaruudesta pyörähtää toden teolla käyntiin, kun puolivälierät käynnistyvät torstaina.

 

KalPa – Blues

Runkosarjan historiansa ensimmäistä kertaa voittanut KalPa saanee puolivälierissä vastaansa Villi kortti-kierrokselta itsensä jatkoon kammenneen Espoon Bluesin. Blues kaatoi ”sääleissä” Rauman Lukon otteluvoitoin 2-1.

KalPa oli runkosarjan päätöskolmannekselle asti todella kovassa vireessä, mutta muutamat poissaolot ja Ari Ahosen lähtö Venäjälle sekoittivat hieman pakkaa. Tuuraajaksi tullut maalivahti Mikko Koskinen oli liidossa ensimmäiset ottelunsa, mutta sen jälkeen tahti on ollut toinen. Paljolti KalPan vireestä kertoo myös se, kun runkosarjan voitto menikin lopulta yllättävän tiukille. KalPan johtohan oli eräässä vaiheessa jo toistakymmentä pistettä.

Bluesin runkosarja oli vaikeuksia täynnä, kun joukkue kärsi lähestulkoon koko kauden ajan lukuisista loukkaantumisista. Siihen nähden espoolaisten selviytyminen kahdeksan joukkoon voi pitää hyvänä, sillä tästä lähtien kaikki on mahdollista.

Runkosarjan aikana joukkueet kohtasivat viisi kertaa. Kolmesti pelattiin Kuopiossa, ja KalPa vei niistä jokaisen (2-1, 3-2, 3-1). Blues puolestaan voitti kummankin Espoossa pelatun ottelun (2-1, 4-2). Tulokset osoittavat että todella tiukkoja otteluita nähtiin runkosarjassa. Blues on perinteinen kevään joukkue ja ei todellakaan ole vailla mahdollisuuksia. Tässä parissa voi tulla jo se kevään ”pommi”.

Otteluohjelma ja Betsafen kertoimet :

To 22.3 KalPa – Blues 1,65 (1) 4,45 (X) 4,10 (2)
La 24.3 Blues – KalPa
Ma 26.3 KalPa – Blues
Ke 28.3 Blues – KalPa
Pe 30.3 KalPa – Blues (tarvittaessa)
La 31.3 Blues – KalPa (tarvittaessa)
Ma 02.4 KalPa – Blues (tarvittaessa)

 

Betsafe – Voittoja maan ja taivaan välillä

 • Vedonlyöntiin ensitalletusbonus jopa 100 € saakka
 • Supernopeat rahansiirrot
 • Tunnettu erinomaisesta asiakaspalvelusta

Siirry Betsafen sivuille TÄSTÄ >>>

 

 

Pelicans – Kärpät

Runkosarjassa toiseksi yltänyt Pelicans saa vastaansa Villi kortti-kierrokselta jatkoon päässeen Oulun Kärpät. Pelicans on ollut kauden todellinen yllättäjä, vaikkakin joukkueen osattiin odottavan pärjäävän, sillä jo harjoituskaudella joukkue oli todella kovassa nosteessa.

Kai Suikkanen on varmasti ollut se suurin syy joukkueen noustua SM-liigan kärkitaisteluun mukaan. Toki pelaajilta mitään ottamatta pois, on Suikkanen osoittanut olevansa huippualan valmentaja. Pelicans osoitti hyytymisen merkkejä runkosarjan päätöskierroksella, mutta otteluista heijastui selvästi, että pussinokkien katseet olivat jo pudotuspeleissä. Maalivahti Niko Hovinen on iso kysymysmerkki, sillä mies on ollut epävarma jo pitkän aikaa.

Kärpät kävi tiukkaa taistelua kuuden joukkoon selviytymisestä, mutta joutui lopulta ”sääleihin”. TPS kuitenkin kaatui loppujen lopuksi helposti voitoin 2-0. Kärpät on pelannut todella ailahtelevaisen kauden, joten tasaisuutta tarvitaan, jos menestystä aiotaan niittää.

Kärpät omaa todella kovan potentiaalian, materiaali en ehkäpä jopa kovempi mitä runkosarjan päätöstaulukko osoittaa. Kärpät laittaa Pelicansin varmasti tiukoille. Kokemus on Kärppien puolella.

Otteluohjelma ja Nordicbetin kertoimet :

To 22.3 Pelicans – Kärpät 1,70 (1) 4,35 (X) 3,90 (2)
La 24.3 Kärpät – Pelicans
Ma 26.3 Pelicans – Kärpät
Ke 28.3 Kärpät – Pelicans
Pe 30.3 Pelicans – Kärpät (tarvittaessa)
La 31.3 Kärpät – Pelicans (tarvittaessa)
Ma 02.4 Pelicans – Kärpät (tarvittaessa)

 

NORDICBET – 100 € PELIRAHAA UUSILLE ASIAKKAILLE

Siirry Nordicbetin sivuille TÄSTÄ >>> 

HIFK – Jokerit

IFK:n ja Jokereiden välisestä puolivälieräsarjasta on odotettavissa jälleen kerran todella tulinen taisto. Joukkueethan kohtaavat nyt toista vuotta peräkkäin nimenomaan puolivälierissä. Viime vuonna Jokerit oli Jukka Hentusen läpiajon päässä välieristä. IFK:lla on tässä taisteluparissa selkeä ”henkinen yliote”, sillä tämän kauden kohtaamiset ovat IFK:lle 4-1, mukaan lukien tämän vuoden talviklassikko. Tähän kun vielä lisätään edellä mainittu edellisvuoden puolivälieräsarja ja talviklassikko, jotka menivät punanutuille.

Jokereiden kausi on ollut pientä alamäkeä. Syksyllä joukkue antoi todellisen myrskyvaroituksen, mutta hiipui pahasti kun maalivahti Eero Kilpeläinen loukkaantui. Frans Tuohimaan menettäessä itseluottamuksensa, menetti koko Jokeripakka pelivireen. Jokerit ei myöskään ole kestänyt avainmiestensä poissaoloja, ja peli onkin tökkinyt aika ajoin. Tällä kaudella ollaan saatu huomata ettei Jokereiden materiaali ole kovinkaan leveä. Jarmo Kekäläinen hankki joukkueeseensa kokemusta, kun Josef Boumedienne ja Ross Lupaschuk saapuivat Jokereihin. Kärpissä pakkiparina ja kultaa voittaneet miehet ovat kuitenkin olleet kuin varjo entisestään. Jokerit oli runkosarjan lopun täysin ykköskenttänsä varassa, mistä kertoo mm. että toiseksi paras pistemies Teemu Pulkkinen hakee nuorten SM-finaaleista vauhtia keskiviikkona (21.3), eikä todennäköisesti pelaa avausottelussa Nordenskiöldinkadulla.

IFK:n kausi on puolestaan ollut täysin päinvastainen verratuna Jokereihin. HIFK poti kuuluisaa mestaruuskrapulaa, ja kauan kesti, että joukkue sai koneensa käyntiin. Kolmas sija on siinä mielessä hallitsevalle mestarille todella hyvä sijoitus. Kevättä kohti mentäessä IFK onkin ollut kenties liigan kuumin joukkue.

Otteluparissa on kova lataus. Viime vuodesta juontaa juurensa jo todella paljon kun mm. Erkka Westerlund haukkui IFK:ta rikollislaumaksi ja syytteli koko ottelusarjan ajan tuomareita. Westerlund on kahdesta ensimmäisestä puolivälierien ottelusta sivussa toimitsijakiellon vuoksi.

Yksi asia ottelusarjan sisällä on ilman muuta tapaus Jarkko Ruutu. Jo lähestulkoon IFK-ikonina pidettyä Jarkko Ruutua odottaa ”Nordiksella” jäätävä vastaanotto, ja mielenkiintoista onkin nähdä, kuinka Ruudun pää kestää kohdata puolivälierissä vanha seuransa. Ruutu oli aikoinaan IFK-nutussa pelatessaan ”hifkiläisimpiä” pelaajia.

IFK:n peli on tällä hetkellä siis paljon paremmassa kuosissa kuin Jokereiden, ja se lähteekin ottelusarjaan suosikkina. Todeännäköistä myös on, ettei parista tule niin tiukka kuin viime vuonna, vaan IFK jatkaa parista viiden/kuuden ottelun jälkeen. Ei Jokerit kuitenkaan vailla mahdollisuuksia ole, mutta ennakkoon ajateltuna haaste on kova. Tämän parin voittajan menee päätyyn asti?

Otteluohjelma ja Betssonin kertoimet :

To 22.3 HIFK – Jokerit 1,95 (1) 4,25 (X) 3,10 (2)
La 24.3 Jokerit – HIFK
Ma 26.3 HIFK – Jokerit
Ke 28.3 Jokerit – HIFK
Pe 30.3 HIFK – Jokerit (tarvittaessa)
La 31.3 Jokerit – HIFK (tarvittaessa)
Ma 02.4 HIFK – Jokerit (tarvittaessa)

 


BETSSON – VASTUULLISIN PELIYHTIÖ

 • Betsson on valittiin vuoden parhaimmaksi vedonlyöntitoimistoksi
 • 100% ensitalletusbonus 100 € saakka
 • Live-vedonlyönnissä kohdetarjonta todella laaja
 • Siirry Betssonin sivuille TÄSTÄ >>>

   

  JYP – Ässät

  Runkosarjan neljäs JYP saa vastaansa totutusti runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen, Ässät. Porilasjoukkue koki kovia runkosarjan päätöskierroksilla, kun pistelinko ja maalitykki Tomas Zaborsky loukkaantui runkosarjan lopussa ja mies onkin loppukauden sivussa.

  JYP päästi runkosarjassa vähiten maaleja, joka tuskin tuli kenellekään yllätyksenä. Hyökkäys sen sijaan on ollut ajoittain tehotonta. JYP on ollut kevättä kohti mentäessä yksi liigan kovavireisimmistä joukkueista.

  Ässät oli runkosarjan voittotaistelussa tiukasti mukana aina viimeisimpään maajoukkuetaukoon asti, mutta sen jälkeen joukkue putosi nopeaan tahtiin ulos jopa kotietuun oikeutetuilta sijoilta. Ässien vire on tismalleen viime kauden näköinen, kun joukkue pelasi hurjan runkosarjan ja romahti heti puolivälierissä.

  JYP on ollut Ässille hankala vastus, eikä joukkuiden kuntokäyriä katsellessa ole epäslvyyttä siitä, kumpi joukkue lähtee pudotuspelisarjaan suosikkina.

  Otteluohjelma ja Bwinin kertoimet :

  To 22.3 JYP – Ässät 1,80 (1) 4,30 (X) 3,40 (2)
  La 24.3 Ässät – JYP
  Ma 26.3 JYP – Ässät
  Ke 28.3 Ässät – JYP
  Pe 30.3 JYP – Ässät (tarvittaessa)
  La 31.3 Ässät – JYP (tarvittaessa)
  Ma 02.4 JYP – Ässät (tarvittaessa)

   

  BWIN – MAAILMAN SUURIN PELIYHTIÖ

  • Todella monipuolinen pelivalikoima
  • Hyvät kertoimet NHL-kohteisiin
  • Joka vedosta saat pisteitä, joilla voit ostaa tuotteita Bwinin kaupasta

  Siirry Bwinin sivuille tästä >>>

  Jääkiekon MM-kotikisat 2012