SM-liiga jatkuu neljällä ottelulla - sarjanousija tiukassa paikassa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Maamme seuratuimmassa urheilusarjassa on jälleen täysi meno päällä.

Viime perjantaina käynnistynyt jääkiekon SM-liiga tarjoilee keskiviikkona neljä ottelua: Vaasassa Sport isännöi Pelicansia, Tampereella Tappara kohtaa Lukon ja Lappeenrannassa HIFK yrittää pysäyttää SaiPan vahvaa alkukauden pelivirettä. Kierros täydentyy KooKoon ja HPK:n väliseen otteluun.

KooKoo, joka nousi tälle kaudelle SM-liigaan, on hävinnyt toistaiseksi molemmat ottelunsa. Ensimmäisellä kierroksella kouvolalaisseuran tekemisessä oli paljon hyvää, vaikka ryhmä hävisi voittomaalikilpailussa SaiPan vieraana maalein 4-3. Heti seuraavana päivänä KooKoon pelaaminen oli kuitenkin todella hermostunutta ja epävarmaa, kun lappeenrantalaisseura kävi hakemassa vierasvoiton järkyttävin 2-7 -lukemin.

KooKoolla on tänään kotiottelussa HPK:ta vastaan erittäin suuri näytönpaikka lauantaisen murskatappion jälkeen. Oman mausteensa otteluun tuovat ne yksityiskohdat, että Joona Karevaara tekee paluun Kouvolaan, ja toisekseen kotijoukkueen vahvuudessa nähtäneen Oscar Eklund. Ruotsalaispuolustajahan pelasi muutamia kausi sitten Kärpissä ja HIFK:ssa, joten kyseessä on suomalaisille kiekkoihmisille varsin tuttu pelaaja.

SM-liiga myllerryksessä

SM-liiga on joutunut melkoiseen myllerrykseen sen jälkeen, kun Helsingin Jokerit ilmoitti lähtevänsä pelaamaan jatkossa KHL:ään. Se tarkoitti, että silloin Suomen korkeimmalta sarjatasolta lähtisi yksi Suomen menestyneimpiä, suurimpia ja taloudellisesti parhaimpia seuroja. Nyt SM-liigaa on laajennettu jo Vaasaan, Kouvolaan ja vieläpä seuraavaksi Mikkeliin.

KooKoo lukeutuu alkukauden mielenkiintoisimpien joukkueiden listaan. Sana mielenkiintoinen voidaan korostaa moneen kertaan, sillä on äärimmäisen tärkeää koko SM-liigan kannalta, että kouvolalaisseura saisi voittoja alle, ja sitä kautta ihmisiä paikan päälle jäähallille. Mikäli kapealla materiaalilla pelaava KooKoo jäisi pudotuspelijunasta jo esimerkiksi tammikuussa, se söisi entisestään SM-liigan yleisökeskiarvoja. Samalla tulisi runsaasti otteluita, joilla ei olisi välttämättä todellisuudessa minkäänlaista merkitystä tai painoarvoa.

Kun Blues ja Lukko pelasivat tiistaina Espoossa, paikan päällä oli katsojia 2341 silmäparia. Kukaan tuskin haluaa jatkossa vastaavaa. Koska useat SM-liigajoukkueet joutuvat karsimaan pelaajabudjeteistaan, on suurena vaarana, jotta olemme hetken päästä tilanteessa, jossa parhaimmat SM-liigajoukkueet rikastuu ja köyhät köyhtyy.

SM-liigaan on tuotu ja tuodaan uusia joukkueita kabinettipäätöksillä. Jos uudet sarjanousijat menettävät mahdollisuuden pudotuspeleihin hyvissä ajoin, loppukausi voi mennä puhtaasti pelailun merkeissä. Se tappaa urheilun, voittamisen tahdon ja myös syyn sille, että miksi yleisön pitäisi mennä katsomoon.

Suomen värikkäimpiin ja mielenkiintoisimpiin valmentajiin lukeutuva Ismo Lehkonen kertoi MTV Sportille näkemyksiään tilanteesta viitaten Ruotsin toimintatapoihin.

– Ei tarvitse mennä kuin lätäkön toiselle puolelle ja katsoa, miten jääkiekkobisnes siellä toimii, kenelle pelataan, mitä varten pelataan ja mistä intohimot ja seurauskollisuudet syntyvät. Siellä näkee sitä touhua, Lehkonen alleviivasi.

Lehkonen ei usko, että kabinettipäätöksistä päästään hetkessä eroon.

– Kyllä mä olen hiippakuntaa vaihtanut silloin, kun urheilu palaa urheiluksi, Lehkonen jatkoi.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lue vihje otteluun SaiPa-HIFK tästä. Vihjeeseen Tapparan ja Lukon välillä pääset tästä.

Lue myös:
Kenestä Liigakauden maalikuningas?
5 syytä, miksi Kärpät vie tälläkin kaudella Liigan mestaruuden!