SM-liigassa käytössä uusi jatkoaikasääntö - kiekkolegenda tyytyväisenä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 09/12/2015
Jaa tämä...

Maamme seuratuimpaan urheilusarjaan on tehty positiivisiä muutoksia.

Esa Tikkanen odottaa junioritähtien värittämää SM-Liiga -kautta vesi kielellä. Peliyhtiö Unibet on tehnyt haastattelun Tikkasen näkemyksistä, jossa ”Tiki” kertoo ajatuksiaan uudesta jatkoaikasäännöstä, ja kommentoi muun muassa Mikkelin Jukurien tuoretta nousua Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Tiki antaa myös arvionsa joukkueiden sijoituksista.

Tikkanen katsoo tällä kaudella erityisesti junioritähtien suuntaan.

Jesse Puljujärvi, Patrik Laine, Sebastian Aho, Roope Hintz, ja listalle voisi nostaa monta muutakin nimeä. Meillä on käsissä aivan poikkeuksellisen lahjakkaiden junnujen nousu parrasvaloihin tänä vuonna. Joukkuemäärä antaa mahdollisuuden tarjota nuorille pelaajille isoa ruutua kaikissa joukkueissa – vaikka kaikki eivät sitä valitettavasti teekään, Tiki hehkuttaa.

Onko uusi jatkoaikasääntö kolmella kolmea vastaan pelaamisesta hyvä muutos?

– Mä tykkään. Yritetään ainakin ratkaista pelit ennen rankkareita, jotka on ihan coin flippiä. Tullaan varmasti näkemään paljon läpiajoja ja rohkeeta peliä. Odotan innolla!

Pelaajilta ei kuitenkaan kysytty asiasta?

– Onko niiltä koskaan kysytty? Tikkanen naurahti.

Tänään uutisoitiin Mikkelin Jukurien kabinettinousu Liigaan. Mitä ajatuksia herättää?

– No, kyllähän nämä pelaamalla pitäisi hoitaa. Mutta kun se ei ole mahdollista, niin hyvä juttu Jukureille. Pääsevät kehittämään toimintaansa urheilullisesti uudelle tasolle, Tiki kommentoi.

Etukäteen yksi puheenaiheista on ollut myös Pelicansin tuore valmentajakaksikko Petri MatikainenPasi Nurminen. Mitä odotat herroilta?

– No, showtimea tietysti. Valmentajat ovat Lahdessa enemmän esillä kuin joukkue. Mutta hyviä valmentajia molemmat on, toinen rauhallisempi, toinen hieman ärhäkämpi. Varmasti Pelicansin toiminta kehittyy kokonaisvaltaisesti, legenda uskoo.

Jyri Rönn palkattiin Liigan erotuomarijohtajaksi. Oliko oikea muutos?

– No jotain piti tehdä, eli siinä mielessä kyllä. Tuomaritoimintaa Suomessa pitää kehittää koko ajan eteenpäin. Rönn on ammattimies, ja Terry Gregson tuo kansainvälistä osaamista. Vihdoin uskalletaan ottaa apua myös ulkomailta.

Tikkasen näkemykset joukkueiden sijoituksista:

Sijat 1–4

Kärpät, IFK, Tappara, Lukko

Sijat 5–8
TPS, SaiPa, Blues, JYP

Sijat 9–12

KalPa, Pelicans, HPK, Ilves

Sijat 13–15

Ässät, Sport, KooKoo

Tikkasen ennustukset pörssikärjistä:

Pistepörssin voittaja: Teemu Ramstedt

Maalipörssin voittaja: Tomas Zaborsky

Tikkanen lukeutuu Suomen yhdeksi merkittävämmäksi kiekkolegendaksi. Hän on entinen jääkiekkoilija, viisinkertainen Stanley Cup -voittaja sekä olympia- ja MM-mitalisti.

Tikkanen viimeisteli NHL-urallaan 877 runkosarjaottelussa 244 maalia ja kaikkiaan 630 tehopistettä.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lue myös:
Jokerit nousi KHL:n piikkipaikalle!
Kenestä Liigakauden maalikuningas?
Kouvolassa SM-liigakiekkoa 25 vuoden tauon jälkeen!