Mahtava finaalisarja päätökseen - Sotkamolle Suomen mestaruus!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: Santeri Viinamäki
  • 18/04/2018
Jaa tämä...

Miesten Superpesiskausi on saanut arvoisensa päätöksen.

Sotkamon Jymy on voittanut pesäpallon miesten Suomen mestaruuden. Ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa Sotkamo voitti Vimpelin Vedon vieraskentällä jaksoin 2-0 (5-2, 2-0).

Huikea finaalisarja päättyi näin kainuulaisen pesäpallodynastian voittoon kuten niin usein edellisinäkin vuosina. Vimpelille tappio oli katkera, sillä se on hävinnyt finaalisarjan Jymylle nyt viisi kertaa peräkkäin.

Vimpeli sai jo ennen ottelua hyvin ikäviä uutisia, sillä Henri Puputti joutui jättämään viidennen finaalin väliin kuumeen takia.

Viidennen pelin ensimmäinen jakso kääntyi Sotkamolle luvuin 5-2, vaikka ottelun alku lupaili muuta. Vimpeli aloittikin kamppailun erinomaisesti tekemällä kaksi juoksua heti avausvuorossa. Molemmat juoksuista löi Janne Mäkelä.

Toisella jaksolla juoksuja nähtiin huomattavasti vähemmän. Kahden ensimmäisen vuoroparin aikana ei nähty edes yhtään kolmostilannetta. Kolme vuoroa mentiin lopulta ilman juoksuja, kunnes Sotkamo ratkaisi mestaruuden neljännessä vuorossa.

Sotkamo rakensi kauden viimeisellä sisävuorollaan viisi kolmostilannetta, joista Suomen mestari nappasi kaksi juoksua. Lyöjinä toimivat Jani Komulainen ja Kosti Rautiainen.

Vimpeli sai vielä aikaan kolmostilanteita, mutta juoksut jäivät haaveeksi, ja Sotkamo vei toisenkin jakson voiton ja samalla Suomen mestaruuden.

Takana äärimmäisen raskas, mutta niin upea kausi

Sotkamon Jani Komulaiselle Suomen mestaruus oli jo uran kahdestoista. Hankalan kauden jälkeen tullut palkinto nosti kokeneen pelaajan tunteet pintaan.

– Ei ole kyllä pesiskentällä kyyneleitä hirveen monesti tullut, mutta nyt tuli. Oli kyllä huikea voitto, Komulainen totesi.

Tapahtumarikas finaalisarja vaati pelaajilta runsaasti henkisiä voimavaroja.

– Nyt on henkisesti aivan tyhjä olo. Tässä sarjassa kyllä sattui ja tapahtui, ja kun pistetään samaan kuvaan koko meidän kausi, joka alkoi kevättalven loukkaantumiskierteellä, niin on käsittämättömän hieno juttu, miten pystyttiin joukkueena nousemaan kaikista vaikeuksista.

– Sitten kun päästiin siihen tilanteeseen, että pitää ratkoa hommia, niin sitten lähti taas sisäpelikin kulkemaan. Meidän jätkät pelasi valtavan hienosti ulkopelissä.

Ottelussa oli paikalla peräti 5010 katsojaa, joten myös yleisön puolelta finaalisarja sai arvoisensa päätöksen.

Pesäpallokausi on nyt tullut päätökseen, mutta jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tarjotaan MLB:n otteluita. Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana baseballissa tarjoamalla otteluista live stream -lähetyksiä.

Lue myös:
Superpesiksen toinen finaali täynnä draamaa – Sotkamo avauskiinnitykseen!