5 syytä, miksi Sport voisi pelata pleijareissa kaudella 2015-16!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Petteri
  • 17/02/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivut.com  ruotii ennen kaudenalkua kaikki Liigajoukkueet ja pistää ne omaan järjestykseensä. Olemme kairanneet myös joukkueittain viisi asiaa minkä takia tulevalla liigakaudella joukkueelle tulee käymään näin. Kieli poskessa ja kiekko lavassa. 

Vaasan Sport

Liiga 2015-2016 ennustus sijalle 14.

Tällä kaudella ainoa asia mikä pelastaa Vaasan Sportin jumbotilalta on vielä tuoreempi Liiga-jengi KooKoo. Vai pelastaako? Ensimmäisellä kaudella Sportti napsi ihan mukavasti pinnoja mutta päätyi lopulta sijalle 14. Eroa muihin jengeihin ei ollut paljoa, mutta totutusti pinnakin riittää.

Kyllä se vaasalaisten veri taitaa tälläkin kaudella vielä vapista sen verran että edes säälipleijareihin ei ole asiaa. Jengin logonakin oleva haukka tai mikä kotka lieneekään voi toki nokkia hieman pelikaania, kärppää, ilvestä ja muuta pienriistaa mutta kauden isoin taisto tullaan pelaamaan KooKoon kanssa. Vaasalaiset fanit ovatkin ympyröineet isolla kotiotteluiden vierasretket Kouvolaan jossa kannattajien kesken otellaan melkoinen lippujen heilutusskaba.

Tässä viisi pointtia minkä takia Sport jää pudotuspelien ulkopuolelle ja sijoitus on Liigan häntäpäässä. Selviytyminen säälipleijareihin olisi melkoinen ihme.

1. Sportin maalivahtikaksikko, Mika Järvinen ja Timo Niemi. Järvinen oli selkeä HPK:n ykkösveska pari kautta sitten. Nyt tarjolla on Sportin ykkösveskan paikka. Timo Niemi on hyvä veskari… Mestikseen. No nyt valittu pelipaikka takaa ainakin paljon torjuntoja ja hikisiä iltoja.  Vaatisi Järviseltä unelmakausien isukin ja äidin jos Sport menisi pleijareihin. Ja puolustus tietty on tärkeässä roolissa.

2. Yksinäinen Charles Bertrand. Mahtuisi varmasti minkä tahansa liigajengin rosteriin ja onkin yksinäinen susi Vaasan Sportissa. Maalinteko liikaa ”CB”:n kontolla, tämä mies ja kenttä kiinni niin Sportti pysyy pienissä maalimäärissä. Arvostettu hokijulkaisu Jatkoaika rankkasi tämän miehen jopa koko pistepörssin kakkoseksi? Mitäs lääkkeitä siellä vedetään, mulle samoja?

3. Sportin puolustus. Laakso, Manninen, Newton, Brennan… onko joku kuullut näistä miehistä? Ehdoton näytön paikka, mutta liian paha sellainen. Nämä plus Järvinen maalilla voi kauden aikana antaa ainakin tulosvetoon melkoisia kertoimia kun erää kohti lykätään limppua vähintään kolme kertaa verkon perukoille. Saa melkoinen vesieristäjä olla jos haluaa tämän pakiston tiiviiksi.

4. Tomek Valtonen. Entinen jokeripeluri ja Detroitin varaus. Valtonen pyrähti maakuntaan Ville Peltonen –kohun jälkeen ja mies on mahdottoman tehtävän edessä. ”Ei kakasta konvehteja” ja ”Ei mopolla moottoritielle” fraasit saavat jatkoa ”ei Sporttia Pleijareihin” sloganista, mutta kyllähän Sportti yrittää. Kaikki sijat mitkä ovat alle 14:a, ovat plussaa.

5. Vaasalaiset fanit. Uskolliset punaliputtajat ovat joukkueen tuki ja turva. Täällä se veri ei vapise. Jengiä kannustetaan todella mahtavasti vaikka turpaan olisi tullut jo molemmille sieraimille. Joskus Sporttilaiset ovat nauttineet Hartsporttia vahvempaa, mutta se näkyy lähinnä äänijänteissä. Tai siis kuuluu. Sport ei vaan voi pelata huonosti näin upeiden fanien edessä.

Ennakoitu sarjasijoitus:         14., jos parantaa paljon viime kaudesta, voi 10 sakki kutsua.

Pahimmat kilpakumppanit:        Länsirannikolla on paljon kovia jengejä ja näitä pelejä kannattaa väijyä vaikka asuisit muualla Suomessa. Lukko, Ässät ja TPS ovat faneille ne mieluisimmat opponentit.