Stadin Kingeille porttikieltoa ja sakkoja!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Veikkaussivujen toimitus | Teemu 15.5.2015

Jalkapallon kotimaista Veikkausliigaa on tällä kaudella takana vasta alle kymmenen ottelukierrosta, ja sarja on nyt jo kuumempi kuin vuosikausiin. Yksi kauden suurimmista väriläiskistä ja uutisotsikoiden aiheuttajista on Helsingin IFK ja erityisesti heidän kannattajansa. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1972 korkeimmalla sarjatasolla pelaava HIFK on esiintynyt kauden alussa kentällä kelvollisesti, mutta samaa ei voida sanoa asioista, joita on tapahtunut katsomoissa.

Tapahtumien kulku

Helatorstaina 14.5 homma lähti HIFK:n kannattajilta ”Stadin Kingeiltä” täysin lapasesta helsinkiläisten vieraillessa Tampereen Tammelassa Ilveksen vieraana. Noin 300 helsinkiläisfanin joukosta puolet olivat marssineet näyttävästi Tammelan stadionille. Paikalle päästyään 50 hengen joukko oli päättänyt rynniä tiensä lippujonon kärkeen. Tästä aiheutunut kaaos oli kuitenkin saatu hallintaan järjestäjien toimesta niin, että ottelu saatiin aloitettua. Ottelun alettua ”Stadin Kingit” olivat sytyttäneet katsomossa Suomen laissa kiellettyjä soihtuja ja stroboja, sekä kiipeilleet katsomorakenteissa ja turvaverkoissa.

Ensimmäisen puoliajan tauottua järjestysmiehet menivät ottaman kiinni muutaman katsomossa häiriköineen sankarin jolloin tilanne riistäytyi lopullisesti käsistä. Kaiken kaikkiaan kuusi järjestyksen valvojaa sai ruhjeita ja osumia, yksi niin rajuja että hänen olkapäänsä meni sijoiltaan. 20 vuotta alalla ollut turvallisuuspäällikkö Saija Maunonen kertoi Ilta – Sanomille että ”Ei ollut mitään väliä, oliko (järjestyksenvalvoja) mies vai nainen. Iskut tulivat perille.” Loppujen lopuksi järjestystenvalvojien jäädessä taistelussa alakynteen poliisin joukkojenhallinta otti tilanteen haltuunsa.

Kovat sanktiot

Tapahtumiin osallistuneille kannattajille on luvassa kovat sanktiot niin HIFK:n kuin valtion tasoltakin. Ensinnäkin poliisi on nostamassa huligaaneja vastaan syytteitä niin räjähderikoksista kuin pahoinpitelyistäkin. Toiseksi Helsingin IFK on tänään tulleen tiedon mukaan asettanut rähinään osallistuneille porttikiellon seuran kotipeleihin. Tällainen kielto on ennennäkemätön Suomessa, mutta yhtenäinen muiden eurooppalaisten seurojen kanssa.