VIDEO: Jälleen yksi NHL-veteraani lopettaa uransa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

NHL-kauden alkuun on aikaa enää vajaa kuukausi, ja seurojen treenileireillä käykin tällä hetkellä melkoinen hikoilu ja kuhina. Erityisesti monet nuoret pelaajat hakevat tällä kaudella pelipaikkaa ylhäältä. Osa veteraanipelaajista taas on ilmoittanut viime kuukausin aikana uransa olevan paketissa. Esimerkiksi sellaisten pelaajien kuten Ilja Bryzgalovin, ja Martin St. Lousin seuraksi eläkepäiville on päättänyt siirtyä myös Philadelphia Flyers fanien keskuudessa legendan statusta kantava Simon Gagne.

Tänä vuonna 35 – vuotta täyttänyt laitahyökkääjä ilmoitti eläköitymisestään eilen tiistaina. ”Tänään, haluan kiittää kaikkia valmentajiani ja joukkuekavereita. Te inspiroitte minua ylittämään itseni, ja autoitte minua ymmärtämään, että tarvitaan paljon muutakin kuin lahjoja pärjätäkseen NHL:ssä: tarvitaan paljon uhrauksia ja pitkäjänteisyyttä.” Simon Gagne aloitti lehdistötilaisuutensa. Tämän jälkeen fanien keskuudessa hyvin pidetty kanadalainen tietenkin kiitti myös kannattajiaan toteamalla: ”että te annoitte minulle illasta toiseen energiaa jaksaa pelata”.

Gagne edusti 14 kautta kestäneellä NHL-urallaan yhteensä neljää eri seuraa: Philadelphia Flyersia, Tampa Bay Lightningia, Los Angeles Kingsia, ja Boston Bruinsia. Otteluita Gagnen vyölle kertyi yhteensä 822 ottelua joissa hän summasi tehot 291 + 310 = 601. Mies ei voitti urallaan lähes kaiken. Gagnen palkintokaapissa nimittäin komeilee Stanley Cup-sormus vuodelta 2012, World Cup-voitto vuodelta 2004 sekä Olympiakulta vuodelta 2002.

Gagnen uran viimeiseksi otteluiksi jäivät viime syyskaudella Boston Bruinsissa pelatut 23 peliä, ennen kuin mies jätti joukkueen joulukuussa hoivatakseen sairasta isäänsä. Gagnen syövästä kärsinyt isä kuitenkin menehtyi pian poikansa tuesta huolimatta, eikä Gagne enään palannut koskaan NHL-kentille.

Ohessa vielä tämän huippuhyökkääjän parhaita paloja Flyers-paidasta. Video on tehty miehelle kunnianosoitukseksi silloin kun hän siirtyi pois pitkän ajanjakson jälkeen Philadelphiasta Tampa Bay Lightningiin.

Muistathan että peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lue myös:
NHL-kiekko halutaan Las Vegasiin – Hanke etenee!
5 syytä, miksi Kärpät vie tälläkin kaudella Liigan mestaruuden!