Jatkaako Sebastian Aho tunnettujen suomalaiskapteenien perintöä?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Carolina Hurricanes ei ole valinnut tulevalle kaudelle vielä kapteenia. isportsweb.com:n toimittaja Nathan McDaniel uskoo, että nuori Sebastian Aho on yksi kovista vaihtoehdoista.

Ehdokaslistalta löytyvät myös hurrikaanipaitaan paluun tekevä Justin Williams sekä tähtipakki Justin Faulk. McDaniel huomauttaa, että muut vaihtoehdot ovat todennäköisempiä, mutta Aholla on mahdollisuutensa.

Tässä McDanielin haastattelu kapteeniasiaan liittyen:

”Tämä on epätodennäköisin valinta näistä kolmesta, mutta tämä on realistisempaa, kuin voisi edes kuvitella. Sebastian Aho räjäytti itsensä kaikkien tietoon vuonna 2016, ollen monissa tulokastilastoissa ainoastaan Auston Matthewsin takana. Kaikista tulokkaista hän oli kolmenneksi paras maalintekijä (24), yhdeksäs syötöissä (25), viides tehopisteissä (49) ja viides ylivoimapisteissä (17). Hän energiansa ja edistynyt pelaamisensa auttoi Carolinan hyökkäyksen eloon ja hän oli usein keskeinen tekijä nopeissa hyökkäyksissä.

Aho voi muuntua todella helposti tämän joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi, jos hän jatkaa viime kauden tasollaan, mikä tarkoittaa myös merkittävää palkannousua. Pelaaja, jolla on mahdollisuus ottaa peli samalla tavalla haltuun, kuin Aho sen tekee, on hänellä kaikki tarvittavat ainekset tulla kapteeniksi. 20-vuotiaana tämä vaikuttaa tietenkin tekemättömältä paikalta, että hän alkaisi johtamaan joukkuetta, mutta kaikista parhaimmat urheilijat kasvavat johtajiksi jo nuoressa iässä. Tämä on optimistinen (ja kyllä, ennakkoluuloinen) ehdotus, mutta mikään ei ole mahdotonta.”

Veikkaussivut,com uskoo että Aho nostetaan ennemmin tai myöhemmin NHL-seuran kapteeniksi, mutta se että tapahtuuko se jo ensi kaudella jää nähtäväksi.

Lue myös: 

SUOMALAISKAPTEENILLE KAHDEN VUODEN JATKOSOPIMUS NHL-SEURAN KANSSA

VIDEO: ÄSSÄ-PELAAJALLE PITKÄ PELIKIELTO!