Suomalainen suuryllättäjä nousemassa NHL-jäille - "Hän on ollut mahtava"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/03/2018
Jaa tämä...

Suomi saattaa saada piakkoin uuden NHL-puolustajan.

Dallas Starsin organisaatioon kuuluva Jyrki Jokipakka on eittämättä ollut yksi NHL-harjoituskauden suurimpia yllättäjiä. Viime vuonna ensimmäisen sesonkinsa Pohjois-Amerikassa aloittanut suomalaispakki on esiintynyt edukseen Starsin harjoitusleirillä, ja NHL-jäille johtavat portit alkavat vähitellen aueta.

Parhaan esityksen Jokipakka löi tiskiin keskiviikkoyönä Suomen aikaa pelatussa treenimatsissa Florida Panthersia vastaan. 23-vuotias suomalainen kellotti ottelussa peliaikaa huimat 27:03, joka oli toiseksi kovin lukema koko joukkueesta.

Jokipakkaa enemmän pelasi vain hänen pakkiparinaan nähty tähtipuolustaja Alex Goligoski (27:22).

[ Eilinen Serie A -vihje napsui eilen mallikkaasti maaliinsa! Tänään vihjeosastolla on tarjolla vinkkejä NFL:ään, Veikkausliigaan ja MLB:hen! Voit myös poimia Veikkaushuoneelta 10€ riskittömän vedon suoraan tästä linkistä! ]

Stars voitti ottelun rangaistuslaukauskisan jälkeen lukemin 4-3. +1-merkinnän tililleen kerännyt Jokipakka jäi ottelussa tehopisteittä, mutta puolustajan uurastus ei jäänyt kehuilta pimentoon.

Dallas Morning Newsin NHL-toimittaja Mike Heika hehkuttikin suomalaista oikein olan takaa.

– Jokipakka oli kerrassaan mahtava toisessa harjoitusottelussaan. Hän oli tärkeä palanen viime kauden AHL-mestaruutta ja nyt hän näyttäisi olevan valmis omaan NHL-debyyttiinsä. Hän oli loistava maalin edustalle, hän liikutti kiekkoa hienosti ja näytti pelaavan loistavasti yhteen Goligosken kanssa. Jokipakka oli myös todella hyvä ensimmäisessä treenimatsissaan maanantaina, Heika kirjoitti.

Heika nostikin Jokipakan nimen esiin spekuloidessaan Stars-pakiston muotoa varsinaisen runkosarjan alkuun.

– Viisi ensimmäistä paikkaa on lyöty jo hyvin pitkälti lukkoon, mutta Jokipakka taistelee kovasti tuosta kuudennesta paikasta. Eikä kukaan voisi yllättyä, mikäli hän sen paikan ottaa. Taistelu on kuitenkin todella kovaa, Heika jatkoi.

Jokipakan haastajina tilanteessa ovat Starsin farmijoukkueelle viime kaudella AHL-mestaruuden ratkaissut Patrik Nemeth, kesän 2011 ykkösvaraus Jamie Oleksiak sekä Jokereissakin aikanaan nähty John Klingberg.

Puolustaja-soppaa on sekoittamassa myös viime kausien runkopakki Brenden Dillon, joka on edelleen ilman sopimusta. Mikäli Stars pääsee Dillonin kanssa sopimukseen, nousee mies varmasti pelaavaan kokoonpanoon muiden ehdokkaiden nenien edestä.

Tämä ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että Jokipakan tulevaisuus näyttää tällä hetkellä enemmän kuin hyvältä.

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut