Suomalaisvalmentaja sveitsiläisseuran päävalmentajaksi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Sami Hyypiän pesti FC Zürichin päävalmentajana on varmistettu.

Sami Hyypiä siirtyy Sveitsin jalkapalloliigaan valmentamaan FC Zürichiä. Sveitsiläisseura kertoi verkkosivuillaan, että  Hyypiän sopimus on 2+1-vuotinen.

Hyypiä seuraa tehtävässä edeltäjäänsä Urs Meieria. Zürich on aloittanut kautensa varsin ailahtelevaisesti. Sveitsin liigassa ryhmä on seitsemännellä sijalla. Sveitsin liigassa on pelattu viisi kierrosta.

Etenkin kotiotteluissaan FC Zürich on ollut alkukauden osalta heikko. Ryhmä ei ole saalistanut kotonaan vielä voittoakaan. Vieraissa kolme ensimmäistä reissukamppailua ovat tuottaneet voiton, tasapelin ja tappion.

Hyypiä valmentanut viimeksi Englannissa

Hyypiä on valmentanut viimeksi Englannin mestaruussarjassa pelaavaa Brightonia. Hyypiä jätti tehtävänsä viime vuoden joulukuussa.

Ennen siirtymistä Brightoniin Hyypiä toimi Saksan Bundesliigassa pelaavan Leverkusenin käskijänä ja oli mukana Suomen maajoukkueen valmennustiimissä.

Hyypiä edusti mahtavalla pääsarjaurallaan seurajoukkueita Suomessa, Hollannissa, Englannissa ja Saksassa, ja saavutti esimerkiksi Mestarien liigan mestaruuden Valioliigassa pelaavassa Liverpoolissa vuonna 2005. Hän on Jari Litmasen ohella ainoa suomalainen Mestarien liigan voittanut pelaaja. Veikkausliigassa Hyypiä voitti muun muuassa hopeaa kolmesti.

Hyypiä pelasi myös Suomen maajoukkueessa yli 100 ottelua. Hänet valittiin sekä Palloliiton että Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä yhdeksän kertaa Suomen vuoden jalkapalloilijaksi. 

Jalkapallon ystäville tiedossa on jälleen mahtava viikonloppu. Englannin Valioliigassa pelataan kolmas ottelukierros, Saksan Bundesliigassa puolestaan toinen kierros. Myös Italian pääsarja sekä Espanjan La Liga saadaan vauhtiin.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana eri jalkapalloliigojen tapahtumissa.

Lähde: Yle

Lue myös:
VIDEO: Kenet näistä UEFA valitsee Euroopan parhaaksi?
Espanjan jalkapalloliiga käyntiin perjantaina!

unibet