MTV: Suomalaisedusteinen KHL-joukkue suljettiin sarjasta - "Pitää etsiä uusi seura"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

Donbass Donetsk pelaa ensi kaudella oman maansa sarjassa.

Venäläinen uutistoimisto Itar-Tass kertoi keskiviikkona, ettei ukrainalaisjoukkue Donbass Donetsk pelaa KHL:ssä tulevalla kaudella. Donbassin kohtaloksi jäi tahkota seuraava kausi Ukrainan omassa pääsarjassa.

KHL:n päätöksen taustalla möllöttää Ukrainassa vallitseva poliittinen kriisi. Aiemmin huhuttiin, että Donbass joutuisi pelaamaan jokaisen ottelunsa vierasjäillä, mutta lopulta KHL päätyi toisiin aatoksiin. Ukrainalaisjoukkue kuitenkin pysyy edelleen KHL:n jäsenenä ja täten sillä on mahdollisuus palata myöhemmin takaisin sarjaan.

Päätöksen myötä Donbassin tulevaisuuden suunnitelmat heittävät eittämättä häränpyllyä. Samassa veneessä ovat luontaisesti myös joukkueen pelaajat – etenkin suomalaiskaksikko Tuomas Kiiskinen (kuvassa) – Teemu Laine.

[ Veikkaushuoneen kertoimet huippuotteluun Espanja-Chile: 1.56 | 4.30 | 5.90. Tee tili Veikkaushuoneelle ja nappaa 10€ ilmaista pelirahaa tästä linkistä! Ilman talletusta! ]

Kiiskinen kuuli asiasta ensimmäisen kerran MTV Sportin haastattelussa. Mies oli pitänyt skenariota mahdollisena, mutta siltä päätös pääsi tulemaan vastaan puun takaa.

– Voiko tässä tilanteessa mikään enää yllättää, sen verran on tapahtunut siitä kun tilanne käynnistyi jo viime kauden puolella. Sinänsä olen miettinyt, että kaikki on varmaan mahdollista, Kiiskinen kertoi MTV Sportille.

Kiiskinen ja koko Donbass-leiri on jo ehtinyt aloittamaan valmistautumisen tulevaan kiekkokauteen. Nyt joukkue tulee kuitenkin hajoamaan, sillä suurin osa huippupelaajista ei varmasti halua jäädä tahkoamaan Ukrainan kansallista liigaa.

– Kai sitä pitää uutta seuraa alkaa etsimään. Katsotaan nyt, kunhan lopullinen päätös asiasta tulee, niin eiköhän sitä rupea jotain tapahtumaankin. Eiköhän sitä sellainen paikka löydy, että pääsee jääkiekkoa pelaamaan, Kiiskinen linjasi.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut