Suomalaiselta kiekkotähdeltä uusi aluevaltaus!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 17/03/2018
Jaa tämä...

Suomen yksi kaikkien aikojen jääkiekkoilijasta on ryhtynyt uuden aluevaltauksen pariin.

Suomalainen entinen huippujääkiekkoilija Teemu Selänne ja Suomen parhaimpiin golfvalmentajiin lukeutuva Mika Piltz perustavat golf-akatemian, jonka tavoitteena on kasvattaa nuorista lupauksista tulevaisuuden tähtipelaajia.

Selänne tekee suomalaisen golfin kannalta merkittävän loikan ryhtymällä perustettavan Selänne & Piltz Golf Academyn toiseksi keulahahmoksi. Akatemian toiminta on tarkoitus käynnistyä tämän vuoden lopulla.

Akatemia tulee toimimaan pääkaupunkiseudulla. Ensimmäisessä vaiheessa akatemian rungon muodostaa 10-12 pelaajaa, jotka harjoittelee huippuvalmentajien johdolla ympäri vuoden kahdesti viikossa.

Selänteen rooliksi on muodostumassa se, että entinen huippukiekkoilija on mukana lähinnä ryhmän erillisillä leireillä ja yhteisissä tapahtumissa, aikataulujensa puitteissa myös joissain harjoituksissa.

– Golf on minulle hyvin rakas ja tärkeä harrastus. Kun Mika heitti ajatuksen siitä, voisinko antaa panokseni nuorten pelaajien uran edistämiseen akatemian kautta, innostuin valtavasti. Lajivalmentajaksi en ryhdy, mutta  uskon pystyväni antamaan näkemystä ja ajatuksia tiimille siitä, millaiset asiat ovat oleellisia huipulle pyrittäessä, Selänne totesi.

–Monet lainalaisuudet urheilussa pätevät yli lajirajojen. Tiimityöskentelyssä on golfissakin paljon käyttämättömiä voimavaroja. Tässä mielessä USA:n college-systeemi on vahva esimerkki yhdessä tekemisen ja kilpailemisen eduista. Olen oikeasti innoissani tästä projektista ja aion antaa sen kehittämiseksi kaiken voitavani. Rakkaudesta lajiin on selkein kiteytys sille miksi haluan olla mukana, Selänne perustelee mukanaoloaan.

Piltz valmentanut myös Roope Kakkoa

Piltzin merkitys akatemian suhteen on valtava, sillä hän on tehnyt ansiokasta valmennustyötä pitkään. Kuuluisin valmennettava on European Tourille voittajakategorian Madeiran voittonsa myötä saanut Roope Kakko.

– Suunnitelmissa on tietysti myös ulkomaan leirien järjestämistä talvikaudella. Fysiikka-ja mental-valmentajat ovat osa kokonaisuutta, Piltz jutteli.

Selänteen ja Piltzin ohella kolmas johtoryhmän jäsen on Mika Sandell, joka tulee toimimaan akatemian johtajana.

– Toiminnasta tulee suoraviivaista ja seuroista tai kenttäyhtiöistä riippumatonta. Budjettimme rakentuu pitkälti yhteistyökumppanien kanssa tehtävän yhteistyön varaan. Visioissa on myöhemmin myös toisen, haastajaryhmän perustaminen, Sandell totesi.

Joulukuussa käynnistyvään ryhmään valitaan pelaajat hakemusten ja henkilökohtaisten haastattelujen perusteella.

Selänne voitti pelaajaurallaan muun muuassa NHL-mestaruuden. Häntä pidetään Suomen kaikkien aikojen yhtenä parhaimpana kiekkoilijana.

Peliyhtiö Nordicbet seuraa vahvasti golftapahtumia läpi kauden.

Lähde: Golftiedote

Lue myös:
Loppuiko näiden tähtien NHL-ura liian aikaisin?
SM-liigan nousijalla karmea harjoituskausi: pelkkiä tappioita karmealla maalierolla!