Ennätyksiä ja jatkopaikkoja - Suomalaiset avasivat EM-kisat upeasti!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 08/12/2014
Jaa tämä...

Yleisurheilun EM-kisat käynnistyivät suomalaisittain kerrassaan erinomaisesti.

Suomalaiset iskivät Zurichin EM-kisat käyntiin kerrassaan mahtavaan tyyliin. Sinivalkoisten urheilijoiden venymiskyky ratkaisevissa paikoissa johti hienosti useisiin ennätystuloksiin.

Hanna-Mari Latvala tinttasi naisten 100 metrin alkuerissä eränsä kolmanneksi ja paranteli samalla ennätystään lukemiin 11,30 vaisuhkosta lähdöstään huolimatta. Samalla suomalaissprintteri varmisti paikkansa välieristä.

Miesten 400 metrin aidoissa taas saatiin peräti kaksi jatkopaikkaa, kun sekä Oskari Mörö että Jussi Kanervo aitoivat alkueristään jatkoon.

Mörö kipitti matkan läpi ajassa 49,97, joka on miehen uusi ennätys. Aika riitti oman alkuerän neljänneksi ja samalla suoraan jatkopaikkaan. 19-vuotiaan Kanervon aika oli puolestaan 50,35 – niinikään uusi henkilökohtainen ennätys ja nuorukainen eteni jatkoon aikavertailun perusteella.

[ Hei! Haluatko testata vedonlyöntiä riskittömästi? No, Expektillä se onnistuu! Voit lyödä peräti 50€ riskittömästi tästä! ]

Naisten seiväshypyn karsinnassa Minna Nikkanen ylitti ensimmäisellä yrityksellään korkeuden 445 ja tämä riitti lopulta finaalipaikkaan.

Miesten 3000 esteiden alkuerissä nähtiin myös kaksi osallistujaa, kun Jukka Keskisalo ja Janne Ukonmaanaho hakivat finaalipaikkaa kovassa seurassa.

Kahdeksan vuoden takainen Euroopan mestari Keskisalo aloitti urakkansa ensimmäisessä alkuerästä ja konkari hoitikin homman kotiin erittäin mallikkaasti. Keskisalo juoksi lopulta vakuuttavalla otteella ryhmänsä kolmanneksi ja varmisti suoran jatkopaikan ajalla 8.35,98.

Ilouutiset jatkuivat toisessa alkuerässä, kun myös Ukonmaanaho paineli finaaliin – tosin aikavertailun perusteella. Yhdeksänneksi erässään juosseen Ukonmaanahon aika 8.36,44 riitti kuin riittikin jatkopaikkaan, sillä jälkimmäinen alkuerä oli ensimmäistä huomattavasti vauhdikkaampi.

Avausaamulle osui myös pari pettymystä, kun sekä kuulamörssäri Arttu Kangas kuin keihäänheittäjä Oona Sormunen jäivät kauas finaalipaikoista.

21-vuotias Kangas pukkasi kuulaa 19,07 ja finaali oikeuttava karsintaraja 20,10 jäi kaukaiseksi haaveeksi. Sormusen paras riuhtaisu kantoi keihäspaikalla vaisut 51,46 ja hän jäi lopulta koko karsinnan viimeiseksi.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut