Koivu, Filppula, Donskoi sekä Rantanen kerryttivät maalitiliään

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Konsta
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Suomalaishyökkääjät olivat tehokkaina NHL:n lauantaiyön kierroksella. Ensimmäistä kauttaan Philadelpia Flyersissa pelaava Valtteri Filppula, San Jose Sharksin Joonas Donskoi ja Minnesota Wildsin kapteeni Mikko Koivu onnistuivat kukin kerran. Niin ikään Colorado Avalanchessa viime ottelun jälkeen kritiikkiä saanut nuorukainen Mikko Rantanen hiljensi epäilijät kahdella osumallaan.

Mikko Rantanen hiljensi kriitikot

Coloradon Mikko Rantanen keräsi kritiikkiä Las Vegasissa pelatun vierasottelun jälkeen. BSN Denverin toimittaja AJ Haefele oli ihmeissään Rantasen heikoista esityksistä.  Haefle totesi, että ”Rantanen ei ole antanut tarvittavaa panosta joukkueelleen. Hän on aivan unholassa. Olen pettynyt esityksiin tasakentällisillä. Mikosta huokuu väliinpitämättömyys niin kiekollisena kuin kiekottomana. Hän tarvitsee jostain boostia peliinsä.”

Ja Rantanenhan vastasi kritiikkiin huikealla illalla. Kotiottelussa Chicago Blackhawksia vastaan hän paukutti 2+1. Kolmas osuma ottelun loppu hetkillä oli senteistä kiinni, kun kiekko lipui tyhjän maalin ohitse. Käytännössä Rantanen ja kanadalaishyökkääjä Nathan Mackinnon (2+1) johdattivat Coloradon 6-3 voittoon Chicagosta.

Rantanen kommentoi iltaa Denver Postille näin: ”Meidän ketjun kemia toimi tänään. Pääsimme heidän pakkien taakse. Ehdottomasti paras peli meiltä. Tästä jatketaan. Esitys Las Vegasia vastaan oli karmea, eikä sellainen voi jatkua. Onneksi onnistuimme nollaamaan asian nopeasti.”

1-0 osuman esityön teki mainion taklauksen ja riiston tehnyt Nathan MacKinnon.

3-0 maalikin syntyi MacKinnonin esityöstä, kun hän laukoi ohjauskiekon Rantaselle. Kiekko lipui jo maaliviivalla, josta Chicago puolustus suti kiekon pois. Sepäs ei Rantasta hetkauttanut vaan hän heitti kiekon reppuun ollessaan selkä maaliin päin!

Mikko Koivun upea ohjaus

Toisen Mikon osuma syntyi Pittsburgh Penguinsia vastaan kolmannen erän yhdeksännellä peliminuutilla. Koivu sai ohjata voittomaalin upeasta syötöstä, jonka nuori puolustaja Mike Reilly toimittaa. Kapteeni Koivun alkukauden tehot ovat 3+2.

Valtteri Filppula laittoi ranteet lukkoon

Vahvasti kauden aloittanut Valtteri Filppula oli jälleen joukkueensa johtohahmoja, kun Flyers haki 4-2 vierasvoiton Torontosta. Filppula tunnetaan hieman epäröivänä laukojana, mutta viime yön osuma oli todella näyttävä! Tällä kertaa Valtteri ei epäröinyt hetkeäkään, kun hän ampui kiekon ohi Frederik Andersenin. 

Maali syntyi ylivoimalla, kun Travis Konecny heittää kiekon koko kentän yli suoraan siniviivaa ylittävän Filppulan lapaan. Filppula päättää vastoin odotuksia laittaa ranteet lukkoon ja heittää jäätävän rannelaukauksen suoraan yläpeltiin.

Filppulalta saatetaan nähdä tällä kaudella kaikkien aikojen kausi. Hän on saanut joukkueesta täydellisesti hänelle sopivan roolin ja peliaikaa kertyy keskimäärin 17min per ottelu. Tehot alkukaudella lupaavat 5+2.

Tuukka Rask ja Kingsien supermaali

Suomalaisittan kiinnostavaa oli nähdä Boston bruinsin Tuukka Raskin paluu tolppien väliin. Hän torjui 28 kiekkoa, mutta se ei riittänyt. Los Angeles Kings vei pisteet jatkoajalla maalein 2-1. Kingsin voittomaali uhmasi jääkiekon lakeja. Jatkoaikaa on jäljellä 0.9s. Valmentaja tekee oivaltavan valinnan komentaessaan maalivahdin penkille, jotta he saavat neljännen kenttäpelaajan. Silti vaaditaan täydellinen aloitusvoitto – Nääh ei alle sekunnissa ehdi maalia tekemään ajatteli suurin osa katsojista. Mitä vielä? Kingsien aloituspeli oli täydellinen. Anze Kopitar voittaa aloituksen 100-0, syöttää suoraan maila pystyssä olevalle Tyler Toffolille joka lataa elämänsä kyllyydestä kiekon ymmällään olevan Raskin taakse. Kas tähän tapaan!