Kolme suomalaista sai tulokassopimuksen - Rantanen kirkkaimpana tähtenä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Antti
  • Kuva: AFP
  • 09/02/2015
Jaa tämä...

Monta lupaavaa nimeä

Kesän NHL-varaustilaisuutta voidaan sanoa suomalaisittain varsin onnistuneeksi. Kaikki tiesivät, että Mikko Rantanen varataan ensimmäisellä kierroksella, mutta myös toisella kierroksella varattiin peräti kolme suomalaisnimeä.

Tilaisuudessa varattiin yhteensä 13 suomalaista, joka oli lähtökohtiin nähden jopa loistava luku. Jotain kertoo se, että määrä oli suurin sitten vuoden 2006 varaustilaisuuden.

Suomalaisista Julius Nättinen, Roope Hintz ja Sebastian Aho varattiin jo toisella kierroksella. Näin ollen kahdella ensimmäisellä kierroksella nähtiin yhteensä neljä suomalaisvarausta.

Kolmannella kierroksella huudettiin puolestaan Vili Saarijärven ja Aleksi Saarelan nimet. Jonne Tammela ja Niko Mikkola varattiin tilaisuudessa neljännellä kierroksella. Viides kierros toi mukanaan vain yhden suomalaisvarauksen Veeti Vainion muodossa.

Myös alemmat varauskierrokset toivat vielä mukanaan mukavia suomalaisuutisia, kun  Joni Tuulola ja  Markus Ruusu varattiin kuudennella kierroksella. Markus Nutivaara ja Sami Niku joutuivat puolestaan jännittämään varauksiaan aina seitsemännelle kierrokselle asti.

Kolmelle tulokassopimukset

Mikko Rantasen tulokassopimus Colorado Avalanchen kanssa ei tullut yllätyksenä, mutta myös kaksi muuta suomalaista saivat takataskuunsa tulokassopimukset. Julius Nättinen rustaili sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa, ja Detroit Red Wings halusi kiinnittää Vili Saarijärven kolmen vuoden sopimuksella.

18-vuotiaasta Rantasesta odotetaan seuraavaa suomalaistähteä NHL:ään, joten mieheltä voidaan odottaa tehoja, kun hän avaa kautensa AHL:ssä San Antonio Rampagen paidassa. Nähtäväksi jää, pääseekö Rantanen jo ensi kaudella haistelemaan NHL:n tunnelmaa?

Katso tästä, miksi Rantasen nimi kannattaa painaa mieleen!

Julius Nättinen olisi sopimuksensa mukaan voinut pelata vielä ensi kauden Suomessa, mutta 18-vuotias pelimies suuntaa kehittymään OHL:ään Barrie Coltsin riveihin.

Oulun Kärpät odotteli Vili Saarijärveä takalinjoillensa, mutta puolustaja nähdään ensi kaudella Nättisen ohella OHL:ssä. Saarijärvi luutii Flint Firebirdsin puolustuksessa.

Peliyhtiö Nordicbet on CHL:n virallinen yhteistyökumppani. Sivustolta löytyy markkinoiden kattavin valikoima veikkauskohteita sekä vedonlyönnissä että livevedossa. Voit myös seurata suosikkijoukkuettasi livenä mobiililaitteella tai tietokoneella. Jos lyöt vetoa CHL.stä vähintään 10 eurolla, saat 10 euron ilmaisvedon haluamaasi jääkiekko-otteluun.

Lue myös:
Kolme suomalaisjoukkuetta tarvitsee vielä pisteitä CHL:ssä!
Darryl Sydor jäi kiinni rattijuopumuksesta!