AHL:n suomalaiset ykköstykit hurjassa iskussa! | AHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/02/2014
Jaa tämä...

Teemu Pulkkisen, Markus Granlundin ja Joni Ortion lentokelit kiekkoliiga AHL:ssä sen kuin jatkuvat.

Grand Rapids Griffinsin Teemu Pulkkinen on ollut suurin suomalainen valopilkku AHL:ssä tällä kaudella. Jokeri-kasvatti on naputellut pisteitä tasaiseen tahtiin läpi kauden, mutta viime aikoina nuorukainen on ollut vielä astetta kovemmassa vireessä.

Pulkkisella on nimittäin tällä hetkellä menossa viiden ottelun mittainen pisteputki. Näissä kamppailuissa maaliahne hyökkääjä on latonut peräti tehot 5+4.

Koko kaudella Pulkkinen on pelannut 46 ottelua tehoin 18+22=40. Lukemat oikeuttavat AHL:n pistepörssissä jopa 11. sijalle.

Myös Abbortsford Heatia edustavat Markus Granlund ja maalivahti Joni Ortio jatkavat kerrassaan upeassa vireessä.

Granlund on viritellyt käyntiin kolmen ottelun mittaisen pisteputken, jossa hän on latonut 1+1-tehot jokaisessa matsissa. Granlund on pelannut nyt yhteensä 41 AHL-ottelua tehoin 19+15=34 ollen koko liigan maalipörssissä sijalla 7.

Heat-maalia vartioiva Ortio on myös hoitanut tontissa erittäin mallikkaasti. Kolmessa viimeisessä ottelussa mies on päästänyt vain taakseen vain kaksi maalia. Perjantaina pelatussa nollapelissään suomalaisvahti torjui peräti 34 laukausta.

Ortio on tällä hetkellä AHL:n maalivahtien voittotilaston kakkossijalla 19 voitollaan. 93,0% torjuntaprosentti oikeuttaa puolestaan tilastoissa kolmannelle paikalle.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut