Suomalaisilta vahva AHL-kierros - Haula ykköstähdeksi! | AHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

AHL-jäillä kiekkoilevat suomalaispelaajat olivat vahvasti esillä torstaisella kiekkokierroksella.

Torstain AHL-kierros oli varsin onnistunut iltapuhde suomalaiskiekkoilijoilta. Parasta vauhtia piti yllä vastikää Minnesota Wildin matkasta takaisin AHL-kentille pudotettu Erik Haula, joka naputti Rockford IceHogsia vastaan tehot 1+1.

Haula iski maalinsa ottelun toisessa erässä läpiajosta. Syöttöpisteen hän taas merkkautti joukkueensa 4-1-osumaan. 22-vuotiaan suomalaisen edustama Iowa Wild kukisti IceHogsin lopulta lukemin 5-2. Haula valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Wild-lupaus on iskenyt nyt 21 AHL-ottelussa tehot 8+8 ollen joukkueensa toiseksi paras pistemies. NHL:ssä nuorukainen tekaisi kymmenessä ottelussa tehot 0+2.

Suomalaisten panos oli mittava myös Grand Rapids Griffinsin ja Milwaukee Admiralsin välisessä ottelussa. Griffins-hyökkääjä Teemu Pulkkinen nimittäin läväytti ottelussa jo kauden 11 maalinsa. Admiralsin suomalaisista taas Miikka Salomäki onnistui maalin teossa läpiajosta, ja puolustaja Joonas Järvinen saalisti kamppailussa yhden syöttöpisteen.

Kärpistä maailmalle ponnistanut Salomäki on ollut viime aikoina oivessa vireessä Nashville Predatorsin farmiseurassa. 27 ottelussa syntyneet tehot 7+14=21 oikeutavat joukkueen sisäisen pistepörssin ykkössijaan.

Myös Pulkkisen lentokeli on pysynyt vahvana läpi kauden, sillä nuorukainen on saanut kasattua 30 pelaamassaan ottelussa peräti tehot 11+14=25. Samalla Pulkkinen on joukkueensa plus-miinus-tilastossa jaetulla ykkössijalla.

Katso Salomäen veivaama osuma tästä!

Hamilton Bulldogsia edustava Joonas Nättinen onnistui myös heiluttamaan maaliverkkoa torstain AHL-kierroksella. Nättinen iski ottelun ensimmäisen osuman, kun Montreal Canadiensin farmijoukkueena tunnettu Bulldogs kaatoi Toronto Marliesin lukemin 2-1 jatkoajan jälkeen. Nättinen valittiin kamppailun kolmostähdeksi.

22-vuotias Nättinen on nyt osunut tolppien väliin kahdessa perättäisessä ottelussaan. Toistaiseksi nuori hyökkääjä on saanut iskettyä 30 ottelussa tehot 5+5.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut