Suomalaiskapteenille kahden vuoden jatkosopimus NHL-seuran kanssa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

NHL-seura Minnesota Wild on tehnyt suomalaisen kapteeninsa Mikko Koivun kanssa eilen maanantaina kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimus on arvoltaan 11 miljoonaa dollaria.

Koivulla alkaa tällä kaudella nykyisen, vuonna 2010, tehdyn seitsemän vuotisen pestin viimeinen vuosi. Miehen siivu Wildin palkkakatosta on tällä kaudella 6,75 miljoonaa, joten edessä on pieni palkanlaskun tulevalla kahdella kaudella noin 5,5 miljoonan vuositienesteillä.

Turkulainen kiekkotähti on edustanut koko NHL-uransa Minnesotaa ja Kaptain, onkin koko organisaation eniten otteluita pelannut pelaaja. Samalla vyölle on kertynyt kaikkien aikojen tilaston ykköspaikat myös syöttöpisteissä sekä kokonaispisteissä.

31 – vuotias Koivu summasi viime kaudella 80 ottelussa tehot 18 + 40 = 58, mikäli on Leijona-kapteenin paras suoritus sitten kauden 2010-11. Koivu kellotti myös viime kaudella hyökkääjistä koko joukkueen suurimmat peliajat keskiarvolla 19.07. Myös aloituksissa kulki ja kauden päätyttyä Koivu oli voittanut 55,2% kaikista aloituksistaan. Wild-ikoni olikin huikean kautensa ansioista ehdolla Selke Trophyn voittajaksi. Tällä kertaa palkinto ei osunut kohdilleen, mutta kukaties seuraavat kaksi kautta muuttavat tilannetta?

Lue myös:

SUOMALAINEN NUORTEN MM-MITALISTI CAROLINA HURRICANESIN KAPTEENIKSI?

VIDEO: ÄSSÄ-PELAAJALLE PITKÄ PELIKIELTO!