Suomalaislupaukselta uskomaton nousu NHL:n porteille - "Kukaan ei tiennyt hänestä mitään"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Vaasan Sport saattaa menettää puolustajansa NHL-jäille.

21-vuotias Petteri Lindbohm on virittelemässä todellista jättiyllätystä NHL-seura St. Louis Bluesin harjoitusleirillä. Blues karsi harjoitusleirimiehistöään viikonloppuna viidellä pelaajalla, mutta suomalaispuolustaja ei ollut karsittujen listalla.

Alkuperäinen suunnitelman mukaan Lindbohmin olisi pitänyt palata piakkoin Liiga-kauden alun jälkeen Vaasan Sportin rivistöön, jossa hänen olisi tarkoitus viettää tuleva sesonki lainalla. Nuorukaisen upeat esitykset rapakon takana ovat kuitenkin muuttamassa kuviota täysin toiseksi.

Bluesin leirimiehistössä on mukana enää 11 puolustajaa. Heistä seitsemän pääsee mukaan runkosarjan alun lopulliseen NHL-miehistöön. Lindbohm on siis mukana taistelemassa pelipaikasta todella kovassa seurassa.

– Hän on tullut puun takaa. Kukaan ei tiennyt hänestä mitään, Blues-käskijä Ken Hitchcock ihmetteli stltoday.comille.

– Hän on iso, hänellä on kova laukaus ja hän on hemmetin kilpailullinen. Petteri tulee olemaan mukana pohdinnoissa. Hän on tullut pitkän matkan takaa, mutta päässyt tänne asti. Se on aika vaikuttavaa, valmentaja jatkoi.

Veikkaussivujen vihjeosastolla tarjolla tärppiä maanantain Valioliiga-matsiin Stoke-Newcastle! Voit myös poimia Nordicbetilta peräti 50€ riskittömän vedon suoraan tästä linkistä! ]

Lindbohm itse on viihtynyt Bluesin vahvuudessa enemmän kuin hyvin. Kyseinen treenileiri onkin loistavaa oppia nuorukaiselle kiekkouran jatkon kannalta, vaikkei lopullista paikkaa NHL-miehistöstä tulisikaan.

– Koko harjoitusleirin ajan on ollut hauskaa. Olen oppinut niin paljon uusia asioita. Tuntee, että kehityn koko ajan, Lindbohm fiilisteli.

Blues varasi Lindbohmin vuoden 2012 varaustilaisuuden kuudennella kierroksella. Myös Bluesin GM:nä toimiva Doug Armstrong myönsi, ettei odottanut suomalaisnuoren nousevan näin pikaisesti kolkuttelemaan NHL-portteja.

– Mutta hän on ansainnut paikkansa ja näemme nyt, miten hän sopii pienemmäksi viilattuun kokoonpanoomme, jatkoi Armstrong samaan hengenvetoon.

Vaasan Sportin puolustus saattanee siis kokea kovan kolauksen, mikäli Blues haluaa Lindbohmin jäävän rapakon taakse.

– Hän on kuitenkin pelannut leirillä niin hyvin, että he haluavat pitää hänet siellä ainakin toistaiseksi ja siihen tietenkään meillä ei ole vastaan sanottavaa, koska viime kädessä se on Blues, joka hänen kohtalostaan päättää, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä selvitti tilannetta seuran verkkosivuilla.

Sport ei kuitenkaan ole katkera Lindbohmin tilanteesta vaan pelkästään iloinen. Seura myös myöntää, että uuden pakkivahvistuksen hankkiminen on mahdollista.

– Olemme erittäin iloisia ja tyytyväisiä Petterin puolesta, että hän pääsee urallaan. Viestit rapakon takaa kertovat, että hänellä on aito mahdollisuus taistella NHL-paikasta. Petteri on yksinkertaisesti lyönyt pöytään sellaiset näytöt, että he haluavat pitää hänet. Tämä aiheuttaa lievän pakkivajauksen kokoonpanossamme, joten käynnistämme etsinnät uuden puolustajan löytämiseksi. Jos hän palaa Eurooppaan, niin hän tulee takaisin Sportiin, Jämsä jatkoi.

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut