NHL-sopimuksen napannut suomalaislupaus Kalevalle: "Ensi kauden pelipaikka ratkeaa lokakuussa"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Ville Pokka ei vielä tiedä ensi kauden osoitettaan.

NHL-seura New York Islanders tiedotti keskiviikkona solmineensa kolmivuotisen tulokassopimuksen Ville Pokan kanssa. Suomalaispakki ei kuitenkaan ole varma, missä hän tulee seuraavalla kaudella pelaamaan.

Pokka tykitteli huiman kauden Kärppien takalinjoilla eikä tämä jäänyt Islandersilta huomaamatta.

– On kyllä hyvät fiilikset, kun saimme nimet paperiin Islandersin kanssa. Minulla on edessä jälleen uusi ja mielenkiintoinen haaste, Pokka kommentoi Oulussa ilmestyvälle Kaleva-lehdelle.

Suomalaislupauksen ykköstavoite on murtautua suoraan Islandersin NHL-ryhmään. Tämä ei tule olemaan helppoa, mutta ajatus ei kuitenkaan ole missään tapauksessa mahdoton. Onhan Pokalla nuoresta iästään huolimatta jo runsaasti kokemusta aikuisia vastaan pelaamisesta.

Mikäli NHL-paikka ei aukea, yrittää Islanders varmasti ohjata Pokan farmiseuraan AHL-kentille. Suomalaispakki taas itse varmasti mielisi kiekkoilla myös Kärpissä, jos suora tie ei aukea kauden alussa NHL-miehistöön.

Viime kaudella muun muassa Rasmus Ristolainen oli Pokan kanssa samassa tilanteessa ja tuolloin Ristolainen ohjattiin kauden alun jäkeen AHL-jäille eikä suinkaan TPS:aan, minne hänet oltiin huhuiltu pelaavan tässä tapauksessa.

– Tavoitteeni on ottaa paikka NHL-joukkueesta. Ensi kauden pelipaikkani ratkeaa kuitenkin todennäköisesti vasta lokakuussa, Pokka linjasi.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut