Juuso Välimäki tulokassopimukseen Galgary Flamesin kanssa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 19/03/2018
Jaa tämä...

Tämän vuoden NHL-draft oli suomalaisittain yksi kautta aikojen menestykseimmistä. Draftin avauskierroksella huudettiin lavalle peräti kuusi kertaa suomalainen lupaus ja nyt nämä kaverit alkavat toteuttaa unelmaansa NHL-tähteydestä. Tuorein NHL-sopimuksen tehnyt nuorukainen on Galgary Flamesin varaama puolustaja Juuso Välimäki.

Välimäki huudettiin Flamesin toimesta NHL: ään numerolla 16 ja hän oli kaiken kaikkiaan viidentenä maailman kovimpaan kiekkoliigaan tänä kesänä varattu puolustaja. Edelle kiilasivat ainoastaan maanmies Miro Heiskanen, Cale Makar, Cal Foote sekä Erik Brännström. Kanadasta kantautuvien tietojen mukaan Välimäki on hetki sitten päässyt rustaamaan nimensä Galgaryn hänelle tarjoamaan kolmen vuoden mittaiseen tulokassopimukseen. Sopimuksen tarkemmat yksityiskohdat eivät ole selvillä.

Ilves-kasvatti Välimäki on pelannut viime vuodet Kanadan juniorisarjassa WHL:ssä Tri-City Americansin riveissä. Tuoreimmalla kaudella Välimäki nakutti 60 runkosarjaottelussa pakin paikalta peräti tehot 19+42=61. Mies jatkaneekin ensi kaudella vielä joko juniorisarjassa tai AHL:ssä. Välimäki itse tietenkin uskoo olevansa jo valmis NHL-kentille.

Eihän se tietenkään tule helppoa olemaan. Fyysisiltä ominaisuuksilta olen isokokoinen, joten se ei tule olemaan ongelma. Kunhan siis totun kaikkeen täällä ja harjoitusleiri on syyskuun lopulla, minusta tuntuu, että voisin olla valmis.” Välimäki totesi Galgaryn paikallislehdelle Heraldille vasta pari viikkoa sitten.

NHL-kauden alkuun on enää reilu 2kk käy lyömässä betsisi sisään suosikkijoukkueesi puolesta Unibetilla!

Betway mainos
Betway Spesiaali!
Betway mainos
100€ Ensitalletusbonus
Pelaa