Suomalaispelaajilta vahvaa suorittamista NHL:ssä! - Näiden tilastojen kärkisijat hallussa!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 11/10/2014
Jaa tämä...

Suomalaispelaajat ovat mukavasti esillä tietyissä NHL:n tilastoissa.

Suomalaispelaajia ei ole löytynyt NHL:n pistepörssin kärkisijoilta valitettavasti moniin vuosiin. Muissa, astetta tuntemattomammissa tilastosarakkeissa, on sinivalkoedustus ollut kuitenkin aina vahvaa eikä tämäkään kausi ole poikkeus.

Kun NHL:n loputonta tilastokirjastoa tarkastelee läpi, nousee yksi suomalainen ylitse muiden. Ikitaistelija Leo Komarov on nimittäin ollut pelityylilleen uskollinen koko alkukauden ajan ja herra on nimittäin kivunnut kaikessa rauhassa NHL:n kiekonriistotilaston ykköspaikalle.

Taklaustilastossa Komarov taas löytyy sijalta kolme 63 taklauksellaan. Hän on vain neljä niittiä ykköspaikalla päivystävää Matt Martinia perässä.

[ Veikkaushuone tarjoaa mahdollisuuden kokeilla vedonlyöntiä riskittömästi! Käy nappaamassa Veikkaushuoneelle 10€ riskitön veto tästä linkistä! ]

Komarov on kasannut 15 pelamassaan ottelussa pistililleen tehot mukavat 1+9=10 -tehot kaiken raastamisen ohella. Näillä lukemilla mies onkin oman joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja tällä hetkellä. Tämä on sitä todellista monipuolisuutta!

Kun puhutaan suomalaisista tilastonikkareista, on Sami Vatasen nimi nostettava ehdottomasti tapetille. Pienikokoinen suomalaispakki latasi sunnuntain NHL-kierroksella kauden neljännen täysosumansa. 16 pelattua ottelua ovat tuoneet Vatasen pistetilille kokonaistehot 4+6=10.

Merkillisintä tässä pistesaldossa on se, että pongoista jokainen on syntynyt ylivoimalla. Ja kymmenen ylivoimapistettähän riittävät kyseisessä tilastossa peräti kolmannelle sijalle. Suomalaispakin edellä on ainoastaan Pittsburgh Penguinsin tähtikaksikko Sidney Crosby (12 pistettä) – Evgeny Malkin (11 pistettä).

Eipä ole Ducks-leiri turhaan hehkuttanut Vatasen panosta joukkueen ylivoimapelaamisessa.

Suomalaiset ovat mukavasti esillä myös aloitustilastossa. Kyseistä ”pörssiä” hallitsee jälleen kerran kanadalaissentteri Patrice Bergeron, joka kaapii aloitukset joukkueelleen 63,1% varmuudella. Samaan lukemaan pääsee myös Montreal Canadiensia edustava Manny Malhotra.

Suomen Jori Lehterä löytyy aloitustilastoista sijalta yhdeksän, kun tarkasteluun otetaan pelkästään vakituisesti aloituksia kaapivat hyökkääjät. Lehterän aloitusprosentti on 13 ottelun jälkeen erittäin mallikas 56,9%.

Minnesota Wildin Mikko Koivu majailee samassa tilastossa 12. sijalla aloitusprosentilla 56,6%.

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut