Suomalaispuolustajalle tulokassopimus Winnipeg Jetsin kanssa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Winnipeg Jets
  • 22/03/2018
Jaa tämä...

Kanadalainen NHL-seura Winnipeg Jets on ilmoittanut tehneensä kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen suomalaispuolustaja Sami Nikun kanssa. Nikun pahvi on arvoltaan 916 700 dollaria.

Puolustaja lupaus Sami Niku on pelannut edelliset kolme kautta Liigassa Jyväskylän JYPin organisaatiossa. Viime kaudella tämä 20-vuotias pelimies nakutti 59 ottelussa tehot 5 + 22 = 27. Niku pelasi myös pudotuspeleissä 15 ottelua tehoin 1 + 5.

Usein pelityyliltään Sami Vataseen verrattu Niku oli viime kaudella myös yksi JYP-joukkueen eniten peliaikaa kellottaneista pelaajista. Runkosarjassa minuutteja kertyi keskimäärin 19:47 per ottelu ja pudotuspeleissä vielä 20:32 minuuttia. Kiekollisesti taitava puolustaja oli myös yksi JYPin ahkerimpia laukojia toimittaen kiekon kohti maalivahtia peräti 201 kertaa kauden aikana.

Jets varasi Nikun vuoden 2015 NHL-draft tilaisuudessa. Mies varattiin seitsemännellä kierroksella ja numerolla 198. Nikun kanssa muista suomalaisia Jets-organisaatiossa ovat maaliruisku Patrik Laine ja alivoimaspesialisti Joel Armia.

Lue myös:

VIDEO: LEIJONIEN PELIKIRJA ON DISNEY -ELOKUVASTA

VIDEO: JARKKO IMMONEN KOLMEN VUODEN DIILILLÄ JYPIIN

Nordicbet mainos
Jääkiekon juhlaa!
5 EURON KÄTEISBONUS KIEKKOFANEILLE!
Pelaa