Tutkimustulos vahvistaa - Suomalaiset rakastavat jääkiekko yli kaiken

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 22/02/2018
Jaa tämä...

Suomalaisten urheilukulutusta ja tottumuksia vuosittain mittaavaa Sponsor Insight on julkaissut jälleen tilastot siitä, mitkä urheilulajit ovat meidän suomalaisten mielestä kiinnostavimpia.

Tutkimusten tulokset eivät todennäköisesti yllätä ketään. Kiinnostavimmat urheilulajit ovat tutkimuksen mukaan tällä hetkellä jääkiekko, yleisurheilu ja hiihto. Seuraavaksi kiinnostavimpien lajien listalle sijoittuvat ampumahiihto, Formula 1 ja mäkihyppy. Tutkimustulos osoittaa myös sen, että kiinnostavimmat lajit olivat lähes identtisiä miesten sekä naisten kohdalla. Nuorison parissa, ikähaarukassa 15–29 vuotta, löytyi kuitenkin poikkeuksia. Edellä mainitussa segmentissä suosituimmat lajit ovat jääkiekko, extremelajit, jalkapallo, yleisurheilu ja lumilautailu. Yksittäisistä urheilijoista kaikkein seuratuin on ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Mäkäräisen menestyksen ja Kontiolahdella järjestettyjen ampumahiihdon MM-kisojen ansioista lajin suosio onkin noussut 10 vuodessa sijalta 15. sijalle 4.

Ja kuten mielenkiinnon kohteista voi loogisesti päätellä niin urheilulajeista paikan päällä seurataan tutkimuksen mukaan eniten jääkiekon SM-liigaa, jalkapallon Veikkausliigaa, rallitapahtumia, yleisurheilutapahtumia, hiihtotapahtumia sekä ravitapahtumia. Urheilutapahtumien seuraaminen paikan päällä stadioneille ja katsomoissa on kuitenkin vähentynyt edelliseen tutkimukseen verraten. Tutkimustuloksia varten Sponsor Insight haastatteli nettipaneelin välityksellä yhteensä 2050 vähintään 15 vuotta täyttänyttä suomalaista.

Suomalaisten suosikkilajia jääkiekkoa on tänään tarjolla taas kotimaisen Liigan muodossa peräti kuuden ottelun voimin. Peliyhtiö Veikkaushuone tarjoaa otteluihin hyvät kertoimet, ja Veikkaussivut.com vielä paremmat vihjeet!

Lue myös:

VIDEO: Kärpät metsästää uutta maalivahtia – siirtyykö NHL-konkari Ouluun?

VIDEO: Ronaldolla pysyy pallo hallussa myös pelkissä alushousuissa