Video: Suomalaisvahdit joutuivat taipumaan - Rämölle sattui paha moka | NHL

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 12/07/2013
Jaa tämä...

Perjantain NHL-kierros ei jäänyt historiankirjoihin suomalaisvahtien ilotulituksena, sillä jokainen sinivalkoisella veskarilla varustettu joukkue päätti ottelunsa tappiollisesti.

Viime yönä tahkottiin NHL-jäillä yhteensä kuusi ottelua. Näistä kolmessa otteluparissa nähtiin maalin suulla suomalaisvärejä, kun Niklas Bäckström, Antti Raanta ja Karri Rämö pyrkivät torjumaan joukkueitaan voittoihin.

Minnesota Wildin maalilla torjunut Bäckström sai kuitenkin kylmää kyytiä Columbus Blue Jacketsin vieraana, sillä isännät nappasivat ottelusta selvän 4-0-kotivoiton. ”Nikelle” kertyi ottelussa yhteensä 37 torjuntaa.

Raanta aloitti jo kolmannen ottelunsa NHL-kaukaloissa, kun suomalaisvahdin Chicago Blackhawks kohtasi kotonaan Anaheim Ducksin. Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen 2-2-tasatilanteeseen ja ratkaisua jouduttiin hakemaan lopulta aina rankkarikisasta asti. Tässä Ducks oli etevämpi Nick Boninon ja Kyle Palmierin osumilla. Raanta venyi ottelussa kiekon eteen 24 kertaa.

Rämöllä oli kuitenkin suomalaisveskareista se kaikkein painajaismaisin ilta. Calgary Flamesin maalivahti pyrki pelaamaan kiekkoa joukkuetovereilleen maalin takana, mutta Colorado Avalanchen hyökkääjä John Mitchell pääsi syöttöön väliin. Mitchell taas tarjoili kiekon välittömästi maalin edustalle, josta Maxime Talbotilla oli helppo työ viimeistellä 1-1-tasoitusosuma. Ottelun kulku muuttui samalla dramaattisesti.

– Pelasin väärälle puolelle. He saivat pelin hallintaansa ja tekivät kolme maalia, joten se tilanne muutti ottelua suuresti. Tämä on jääkiekkoa. Virheet maksavat maaleja. Pelini oli ihan hyvää, mutta virheet maksavat ja minun pitää välttää niitä, harmittelin Rämö NHL.comille.

Avalanche voitti ottelun lopulta lukemin 3-2. Rämö torjui Flames-maalilla yhteensä 22 kertaa.

Katso Rämön töppäys tästä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut