Suomen jalkapallo - Miten parantamaan?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 24/04/2018
Jaa tämä...

HJK:lle parhaimmat pelaajat – hyvä vai huono asia?

Moni ajattelee tällä hetkellä Suomen jalkapalloa potkupallona, eikä viitsi mennä paikan päälle
katsomaan ottelua, koska ”taso on huono” tai ”ei jaksa mennä vesisateeseen”. Sitten kun Sami Hyypiä tai Jari Litmanen pistää Liverpoolin paidan päälle – on pakko maksaa 30 € Canalille, että näkee pelimiehet kentällä. Tämä on tietysti hienoa, että suomalaisia kiinnostaa miten suomalaiset
pärjäävät ulkomailla, mutta arvostus kotimaista liigaa kohtaan on lähes olematonta. Kotimaista liigaa pitäisi tukea paljon mielummin kuin rahoittaa Pasi Rautiaisen parturikampaajaa.

 

Syntynyt tähdeksi vai tullut tähdeksi?

 

Alex Ring, suomen kaikkien aikojen lupaavin futaaja? En usko, mutta hän on Suomen tämän hetken lupaavin pelaaja! Silti media laittaa isoilla otsikoilla, kun Anelka siirtyy Kiinaan monen miljoonan sopimuksella. Media on tällä hetkellä vain todella isossa merkityksessä, miten suosittu liiga esimerkiksi Veikkausliiga on suomalaisille.

Kun Teemu Pukki tekee pari maalia Schalken verkkoon, niin suomalaiset tietävät jo mitä Pukki tilaa McDonaldsista seuraavana päivänä. Tästä pari päivää ja youtubessa on satoja tuhansia kävijöitä katsomassa Pukin maalia.

Onnistumiset tuovat Suomen jalkapalloa ylöspäin, joten nyt jos koskaan pitäisi panostaa kansainvälisesti! Tällä hetkellä Suomesta löytyy tasan yksi joukkue, joka pystyy hätyyttelemään ulkomaalaisia seuroja ja se on tietysti HJK. Se on tällä hetkellä ainut joukkue, joka pystyy budjetilla edes jotenkin haastamaan muita seuroja, johon esimerkiksi Hongalla ei ole mahdollisuuksia. Schullerin sekä Savagen siirto HJK:lle ei ollut pelkästään tärkeää Klubille vaan koko Suomen jalkapallolle!

Enemmän kehittämistä kuin arvostelua

 

”Taas tuli turpaan 5-0 Ruotsilta, on tää suomen futis kyllä perseestä”. On mahdotonta olla kuuntelematta kyseisiä kommentteja ”asiantuntioilta” Huuhkajien otteluista. Tässä vaiheessa ihmiset lyövät hanskat tiskiin ja menee katsomaan jääkiekkoa, koska siellä Suomi pärjää.

Tällä hetkellä Suomi on rajusti takana Ruotsia jalkapallossa, joten mitä pitäisi tehdä? Luovuttaa ja mennä katsomaan jääkiekkoa vai ottaa esimerkkiä menestyvistä maista? Miksi esimerkiksi Saksa taistelee joka MM-kisoissa mitalleista, vaikka heillä ei ole aina tunnettuja pelaajia (mediasta)? Loistava juniorityöskentely on Saksan ”salaisuus”.

Pidän tällä hetkellä Alex Ringiä suomen tämän hetken lupaavimpina pelaajana! Moni varmasti tietää, ettei Ring ole kehittänyt taitojaan Suomessa vaan Saksassa. Ring pelasi Leverkusenissa n. 10-vuotta ja sen näkee. Kosketus, itseluottamus, pelisilmä, liikkuvuus, vedot ja moni muu asia on Ringillä treenattu parempaan kuntoon kuin suomalaisilla.

Tällä hetkellä lupaaville Suomalaisille tekee hyvää päästä näyttämään ensin taidot Klubiin ja tämän jälkeen ulkomaille pelamaan. Miksi parhaimpien/lupaavien suomalaisten pitää mennä Klubiin eikä esimerkiksi voisi pelata JJK:ssa? HJK on tällä hetkellä ainut seura, jota seurataan kansainvälisesti. On siis todella tärkeää, että HJK saa onnistumisia niin Suomessa kuin myös kansainvälisesti. Silloin kun Klubi saa tosissaan kilpailijan Veikkausliigaan vaihtuu ”monopoliasema”. HJK on kuitenkin tällä hetkellä Suomen kasvot kansainvälisesti.

 

Minkä nuorena oppii sen vanhana taittaa

 

Paras satsaus suomen jalkapallolle on ehdottomasti juniorit! Ne jotka eivät seuraa juniorityöskentelyä paljon, niin Muurisen sanoin ”eteenpäin ollaan menty”. HJK-99 ikävuosi näytti ulkomaalaisille seuroille kaapin paikan ja voitti Riika Cupin voittaen Zenitin finaalissa 2-1. En nyt missään tapauksessa mainosta voittoa vain sen takia, että HJK voitti Zenitin vaan sen takia, että HJK:n peli oli aivan upeaa katsottavaa. Voitto tuli loistavan peliesityksen jälkeen ja HJK näytti samalla, että he pärjäävät junioritasolla kansainvälisesti! Jos et usko kannattaa katsoa tuo finaaliottelu täältä HJK – Zenit.

Veikkaussivut