Suomen keihäsmies MM-taistosta sivuun!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo ei kilpaile kovien kipujen takia paikasta Pekingin MM-kisoissa.

Keihäänheittäjä Lassi Etelätaloa vaivanneet kivut heittokädessä pakottavat hänet pitämään taukoa heittämisestä. Se tarkoittaa, että suomalainen ei osallistu Joensuun Eliittikisoihin tai Porin Kalevan kisoihin, kuten oli alun perin suunnitellut. Toiveissa on päästä kilpailemaan syksymmällä.

– Kun en pysty heittämään täyspainoisesti harjoituksissa, Joensuun Eliittikisat, Kalevan kisat ja Kuortaneen Eliittikisat jäävät väliin ja samalla tietysti Pekingin MM-kisat, koska en pysty antamaan näyttöjä. On mahdollista, että pystyn kilpailemaan syyskuun puolella, Etelätalo kertoi.

Etelätalolla alla keväältä leikkaus

Etelätalo kävi huhtikuussa leikkauksessa. Siinä heittokäden kyynärpäästä hiottiin rustoa ja luuta. Se toi heittoharjoitteluun liki parin kuukauden tauon.

– Ensimmäiset heitot tein touko-kesäkuun vaihteessa. Heittäessä kipua on kuitenkin ollut koko ajan sen jälkeen, ja viime aikoina enemmän. Oli pakko niin sanotusti puhaltaa peli poikki, heittäjä sanoi.

Etelätalon mukaan käsi magneettikuvattiin hiljattain.

– Tutkimus kertoi, ettei kädessä ole mitään rikki. Kipujen pitäisi poistua joidenkin viikkojen heittotauolla. Se, että luuta hiottiin keväällä voi aiheuttaa kipuja pidempäänkin, Etelätalo jatkoi.

Vaikka heittoharjoittelu on jäänyt minimiin, Etelätalo on pystynyt harjoittelemaan muuten hyvin ja on fyysisesti vahvassa kunnossa.

– Olen ollut koko ajan hyvässä kunnossa. Sen puolesta olisi ollut valmiuksia heittää pitkällekin.

Etelätalo viimeksi EM-kisoissa komeasti neljäntenä

Etelätalo muistetaan hyvin viime kesältä, jolloin hän heitti itsensä Zürichin EM-kisoissa aina neljänneksi saakka.

27-vuotiaan yleisurheilijan ennätys on viime vuonna Joensuussa heitetty 84,98.

Pekingin MM-kisat alkavat 22. elokuuta ja päättyvät 30. elokuuta. Ennen kisojen käynnistymistä tutustu Unibetin laajaan vedonlyöntitarjontaan. Tällä viikolla Unibetiltä on mahdollista katsoa muun muuassa Newportin ATP-tennistä ilmaiseksi.

Lähde: Yle

Lue myös:
NHL:n vahvistuneimmat joukkueet!
Stanley Cup-mestari hylkäsi 15 miljoonan dollarin jättitarjouksen!
KooKoo vahvisti Tappara-hyökkääjän sopimuksen!

betway