Suomen naiset jääkiekon MM-kisojen mitalipeleihin

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tapani
  • Kuva: IIHF
  • 04/05/2017
Jaa tämä...

Suomen naiset jyräsivät Ruotsin puhtaasti 4-0 alkulohkon päätösottelussa jääkiekon MM-kisoissa Michiganissa.

Voitto varmisti Suomelle paikan välierään, jossa vastaan asettu suuri ennakkosuosikki Kanada, joka jahtaa revanssia alkulohkon tappiosta. Suomi voitti Kanadan historiallisesti 4-3 alkulohkossa. Tämä oli Kanadan ensimmäinen tappio MM-kisoissa muille kuin USA:lle.

Suomi on esittänyt näissä kisoissa maalivahti Noora Rädyn johdolla erinomaista kisakuntoa, taistelutahtoa ja henkistä vahvuutta. Peli on parantunut koko ajan ja Suomi lähtee tasavertaisena välierään. Kaikki on siis auki ja MM-loppuottelu on täysin mahdollista saavuttaa. Kanada ja USA eivät ole enää tyystin omassa luokassaan kaikkien eurooppalaisten maiden yläpuolella, vaan Suomi on noussut tähän ykköskategoriaan omilla esityksillään.

Yön ottelussa Suomi antoi Ruotsille vain 16 laukausta, jotka Räty nappasi kiinni helpohkosti. Kolmanteen erään Ruotsi sai vain yhden laukauksen maalia kohti. Suomi laukoi 42 kertaa ja onnistui neljästi. Yksi maalinteossa onnistuneista oli Sara Sakkinen. Hän kehui joukkueen yhteipeliä näin: ”Jokainen pelaaja teki hommansa täydellisesti ja pelasimme hyvin joukkueena pitäen kiinni pelisuunnitelmasta. Olemme oppineet luottamaan toisiimme ja pelaamaan hyvällä itseluottamuksella.”

Suomi kohtaa siis välierässä Kanadan. Ottelu on suora pudotuspeli, eli voittaja finaaliin ja hävinnyt pronssiotteluun. Katso tästä vielä tunnelmat alkusarjan ottelusta Kanadaa vastaan.

Katso parhaat kertoimet MM-kisoihin Nordicbetiltä>>

Lue myös:
VIDEO: Suomalaistähdet lukevat twiittejä itsestään
VIDEO: Wildin suomalaiset yhdessä – Heti huikea maali