Suomen superlupaus siirtyy AHL:ään! - Ei palaa Liigaan!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 10/01/2014
Jaa tämä...

Julius Honka kiekkoilee ensi kaudella Pohjois-Amerikassa.

Dallas Starsin harjoitusleirillä näyttöjä antanut Julius Honka kiekkoilee tulevan kauden farmiliiga AHL:ssä. Stars lähetti 18-vuotiaan suomalaispakin AHL-jäille sulassa yhteisymmärryksessä.

Honka pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikan junioriliiga WHL:ssä Swift Current Broncosin riveissä. Nuorukainen oli kuitenkin WHL-joukkueen matkassa pelkällä lainasopimuksella JYPistä, joten hän ei pystynyt enää palaamaan juniorisarjaan tälle kaudelle.

[ Tsekkaa Veikkaussivuilta ilmainen vihje keskiviikkoillan Atlant-Jokerit -mittelöön! Voit myös poimia Nordicbetilta peräti 50€ riskittömän vedon suoraan tästä linkistä! ]

Stars-GM Jim Nill kertoikin, että Hongan ainoat vaihtoehdot oli jäädä Pohjois-Amerikkaan AHL-jäille tai palata takaisin Suomeen. Nuorukainen itse valitsi vaihtoehdoista ensimmäisen.

– Tämä oli päätös, mistä puhuimme paljon yhdessä. Julius itse halusi pelata AHL:ssä, joten päätös tuntuu meistäkin hyvältä. Näimme hänen otteitaan junioriturnauksessa sekä harjoitusleirillä ja on todella kypsä pelaaja, Nill kommentoi Dallas Morning Newsille.

– Jos luulisimme, ettei hän pystyisi pärjäämään myös AHL:ssä, olisimme tehneet toisen ratkaisun. Hän on kuitenkin todistanut taitonsa täällä, Nill jatkoi.

Honka pääseekin pelaamaan vahvassa joukkueessa, sillä Starsin farmijoukkue Texas Stars voitti viime kaudella koko AHL:n mestaruuden. Pohjois-Amerikkaan jäämällä suomalaislupaus saattaa myös saada pelejä vyölleen myös NHL:n puolella.

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut