VIDEO: Suomen superlupaus vakuutti NHL-tulokkaiden testitilaisuudessa - "Nautin tästä kokemuksesta"

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 06/02/2014
Jaa tämä...

Kasperi Kapanen hikoili NHL-tulokkaille järjestetyssä testitilaisuudessa oikein kunnolla.

Ikäluokkansa lupaavin suomalaiskiekkoilija Kasperi Kapanen laittoi hihat heilumaan NHL-tulokkaiden testitilaisuutena tunnetussa Scouting Combine -tapahtumassa. 17-vuotias KalPa-hyökkääjä esiintyikin edukseen muiden kesällä varattavien nuorien keskellä.

Perusmittausten ohessa tapahtumaan kutsutut huippulupaukset suorittivat yhteensä 11 erilaista fyysistä testiä. Mukana oli kuntopyörätestejä, leuanvetoa, penkkipunnerrusta, vauhditonta pituushyppyä, ynnä muuta. Duunia siis riitti vaikka muille jakaa.

Etenkin kovasta rääkistä tunnetut kuntopyörätestit vetävät monen kaverin jalat spagetiksi.

– Mielestäni ensimmäinen (Wingate-testi) oli vaikein. Kaveri huutaa sinulle ja halusin vain läimäyttää häntä samaan aikaan, Kapanen kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Toinen kuntopyörtesti taas mittasi maksimaalista hapenottokykyä. Tässä testissä pelaaja polkee kuntopyörällä täysillä niin kauan kuin vain jaksaa – kuorman kasvaessa tasaisin väliajoin.

– Toinen testi oli vaikea, koska vedät itsesi piippuun. Se ei ole paha aluksi, mutta sitten alkaa pyörryttää ja taisin oksentaa vähän testin jälkeen. Se ei ollut hauskaa, Kapanen kertoi.

Rankoista testeistä huolimatta Kapanen oli parissa osiossa aivan ikäluokkansa parhaimmistossa. Ensimmäisessä kuntopyörätestissä suomalaislupaus sijoittui tuloksissa toiseksi ja ketteryyttä mittaavassa harjoitteessa nuorukainen oli kolmas.

– Olin aika lopussa pyörätestien jälkeen. Nämä testit ovat kuitenkin hyvä asia, koska sitten tietää kuka on kunnossa ja kuka ei, hän totesi.

Testien ja mittausten ohella tilaisuuteen kutsutut nuoret kävivät vielä laajamittaisissa haastatteluissa NHL-joukkueiden johtoryhmien kanssa. Tässäkin riitti kestettävää.

– Aiemmin viikolla tehdyt haastattelut käsittelivät oikeastaan pelkästään mennyttä kautta. Olikin vähän turhauttavaa vastailla samoihin kysymyksiin 26 kertaa, mutta nautin kyllä tästä kokemuksesta todella, sanaili Kapanen.

Kapanen on noussut varaustilaisuuden alla NHL Central Scoutingin ennakkolistauksilla koko Euroopan ykköspelaajaksi ohi ruotsalaislupaus William Nylanderin. Näillä näkymin Kapanen varataankin todennäköisesti koko varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Katso Kapasen toimintaa testitilaisuudessa tästä!

Ja katso tästä Kapasen kommentit testitilaisuuden päätyttyä!

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut