VIDEO: Suomen urakka koripallon EM-kisoissa ohi!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Suomen urakka Lillessä jäi yhden ottelun mittaiseksi.

Suomen koripallomaajoukkue on hävinnyt Lillessä koripallon EM-kisojen neljännesfinaalissa Serbiaa vastaan lukemin 94-81. Susijengi oli lähtökohtaisesti neljännesvälierässä valtavan haasteen edessä, mutta kamppailusta muodostui Serbialle erittäin vaikea viimeistä neljännestä lukuunottamatta.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen merkittiin Suomen eduksi lukemin 24-23. Susijengi puolusti ensimmäisen neljänneksen aikana erittäin aktiivisesti ja sai heittopelinsä rullaamaan vahvasti.

Toisen jakson alku oli Suomelta erittäin hyvä. Shawn Huff aloitti sen päivän toisen kolmosensa johdolla. Lisäksi Tuukka Kottia rikottiin miehen riiston perään epäurheilijamaisesti, ja kun Kotti upotti vaparinsa ja iski vielä kaksi pistettä lisää. Suomi johti tässä vaiheessa jo 30-23.

Serbia siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ottelun alun jälkeen, kun ensimmäistä puoliaikaa oltiin pelaamatta noin neljä minuuttia. Johtoasema oli odotettu, sillä Serbian kahden pisteen heittoprosentti oli peräti 71. Puoliaikaa lähdettiin viettämään Serbian 48-43-johdossa.

Kolmannella neljänneksellä Petteri Koponen ja Sasu Salin toivat Suomen kolmella perättäisellä kolme pistettä tuoneella hyökkäyksellä tasatilanteeseen 52-52.

Ottelun käännekohta nähtiin ottelun 27. minuutilla. Koponen ajoi kolmannen jakson lopulla hienosti korille, upotti lay-upinsa ja sai vielä vapaaheiton. Koposen ajo oli tuonut Suomen vain kahden pisteen päähän. Epäonnistuneen heiton jälkeen Koponen alkoi kuitenkin pidellä jalkaansa, eikä pystynyt juuri liikkumaan.

Serbia repi eron hetkessä jälleen seitsemään pisteeseen, ennen kuin Suomi nousi vielä kerran takaisin peliin. Salin ja Jamar Wilson iskivät Susijengille vielä pisteet viime hetkillä ennen viimeistä taukoa. Tauolle mentiin Serbian 71-64-johtolukemissa.

Viimeiselle neljännekselle Serbia pystyi karkaamaan lopullisesti. Viimeinen viitisen minuuttia pelailtiin kelloa loppuun, kun Serbia oli parhaimmillaan noin 20 pistettä karkumatkalla.

Katso parhaat palat tästä:

– Luultavasti hävisimme EM-ykkösille. Minun veikkauksessani Serbia on tuleva Euroopan mestari. Emme siis hävinneet huonolle joukkueelle, Suomen ykköspelaaja Salin mietti ottelun jälkeen.

– Oli tämä turnauksen paras pelini – ja tuli hyvään paikkaan. Pelaaminen tuntui hyvältä, sain heittoja sisään vähän hassummistakin paikoista, Salin jatkoi.

– Kun otimme heiltä yhden jutun pois, he keksivät jonkun toisen jutun saada pallo koriin.

– Tulimme peliin hyvällä ilmeellä. Luulen, että Serbia jopa yllättyi alussa, kun olimme niin valmiita otteluun. Emme antaneet periksi, mutta loppua kohti pelistämme alkoi kadota tatsi.

– Tavoite oli mennä alkulohkosta jatkoon, ja sen teimme. Alkulohkossa olisi pitänyt voittaa yksi joukkue enemmän, niin olisimme tässä ottelussa välttäneet Serbian. Nyt jouduimme kohtaamaan Euroopan parhaan joukkueen. Jotakuta toista vastaan olisi ollut hyvät mahdollisuudet yllättää, Salin päätti.

Peliyhtiö Unibet lähettää EM-kisojen ratkaisuottelut ilmaiseksi live stream -palvelussaan.

Lue myös:
VIDEO: Koripallon EM-kisoissa alkulohkot saatu päätökseen!