Suomen vastustajat jalkapallon MM-karsinnoissa selvillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Suomen jalkapallomaajoukkueen vastustajat vuoden 2018 MM-kisojen karsintoihin ovat selvillä.

Suomen jalkapallomaajoukkueen vastustajat vuoden 2018 MM-kisojen karsintoihin ovat selvillä. Arvonta suoritettiin hetki sitten isäntämaassa Venäjällä.

Suomi arvottiin viiden maan lohkoon I, jossa vastaan asettuvat Turkki, Ukraina, Islanti ja Kroatia.

Turkki löytyy Fifan rankingista sijalta 48, mikä on heikoin sijoitus muista joukkueista pois lukien Suomi. Kroatia löytyy esimerkiksi jo sijalta 14. Suomen tämän hetkinen ranking-sijoitus on 90:s.

I-lohko näyttää siinä mielessä lupaavalta, että yhtään aivan suurinta jalkapallojättiä ei sattunut tulemaan samaan lohkoon. Seura on silti erittäin kovaa.

Islanti on jalkapallomaana mielenkiintoinen. Maa on tehnyt EM-karsinnoissa erinomaista jälkeä viiden voiton turvin ja Kroatia puolestaan pelasi viime kesän MM-turnauksessa. Kisoihin joukkue selvisi kaatamalla jatkokarsinnoissa juuri Islannin.

Ukraina on laittanut EM-karsinnoissa hanttiin Espanjalle ja kaatanut esimerkiksi Valko-Venäjän vieraskentällä.

Vaikka Turkki on ranking-listalla varsin korkealla, maa ei ole pystynyt raapimaan tarvittavia pisteitä A-lohkossa ja punaiset ovatkin tällä hetkellä neljäntenä kahden voiton, kahden tasapelin ja kahden tappion jälkeen.

Lohkoissa H ja I on viisi maata, muissa lohkoissa kuusi. Lohkoja on yhteensä yhdeksän.

MM-Kisoihin jatkavat suoraan lohkon parhaat. Kahdeksan parasta lohkojen toiseksi sijoittunutta karsii neljästä jatkopaikasta.

Suomen on tällä hetkellä Färsaarten alapuolella EM-karsintojen F-lohkossa. Myös Huuhkajien ranking-sijoitus on surkea. Toisaalta Suomi on historian saatossa kukistanut sekä Islannin että Turkin peräti kuudesti. Ukraina ja Kroatia eivät ole tulleet vielä sinivalkoisille vastaan.

Palloliitto pitää Suomen lohkoa erittäin mielenkiintoisena

Palloliitto antoi oman tiedotteensa heti arvontatuloksen jälkeen.

– Erittäin mielenkiintoinen lohko. Jokainen lohkon joukkue on kiinnostava ja hyvä tasonmittari meille. Lohkossa on Euroopan nousevia huippumaita, kuten Islanti ja perinteisiä jalkapallomaita, kuten Turkki, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande totesi liiton tiedotteessa.

– Maailmantähtiä tulee Suomeen ja tietysti Islanti Pohjoismaana on erityisen mielenkiintoinen. Lohko on ennakkoon tasainen ja tulee varmaan paljon ristiin pelaamista.

MM-karsinnat alkavat Euroopan osalta ensi vuoden syyskuussa. Suomen on ennen sitä löydettävä uusi päävalmentaja Mixu Paatelaisen tilalle.

Karsintalohkojen ohjelmat lyödään lukkoon puolestaan jo sunnuntaina 26.7.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana niin tulevien MM-karsintojen kuin muidenkin urheilutapahtumien kohdalla.

Lue myös:
VIDEO: Valioliiga starttaa kahden viikon kuluuttua!
Hakaristi nurmessa toi mukanaan suuren EM-karsintarangaistuksen!

jvg nights