Suomi - Dominikaaninen tasavalta 2.9.2014 | Koponen vs Garcia

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 09/02/2014
Jaa tämä...

Kumpikin joukkue on paljon ykkösviisikon varassa, Suomen vaihtopenkki on parempi

Vihje lyhyesti

– Suomi pelasi hienon ottelun Ukrainaa vastaan. Kolmannen jakson alussa peli kulki kuin unelma ja Suomi vetäisi parinkymmenen pisteen etumatkan. Ukraina kuitenkin pääsi vielä lähes kantaan, Suomen voitoksi kirjattiin lopulta 81-76. Ottelu näytti miten tärkeä Petteri Koponen joukkueelle on. Ajoittain ilman Koposta viisikko oli tyystin hukassa.

– Dominikaaninen tasavalta on myös aloitusviisikon varassa. Joukkueen NBA-veteraani Garcia on huikea heittäjä. Hänen pysäyttämisensä on pelin avain. Sasu Salin vaimensi Ukrainan Pooh Jeterin, mutta Garcia on kymmenen senttiä pitempi. Häntä puolustanee Shawn Huff ja Kimmo Muurinen koko joukkuen avustamana.

– Dominikaanit voittivat viimeksi Uusi-Seelannin selvästi. Ensimmäisessä ottelussa se hävisi Ukrainalle kymmenellä pisteellä. Joukkue ei taida olla hyvin valmennettu. Pelisysteemi on yksinkertainen, Martinez isona miehenä korin alla ja muut hakevat yksi-yhtä vastaan tilanteita.

[ Gerald Lee jr tekee yli 7,5 pistettä. Pelaa sitä NordicBetillä 50 € riskittömällä vedolla tästä. ]

– Ukrainaa vastaan Suomi menetti pallon 11 kertaa ja riisti sen seitsemän kertaa. Tämä tilasto lupaa hyvää, joukkue pitää hyvin huolta pallosta. Lisäksi Ukraina-ottelussa kolmen pisteen heitot ajoittain upposivat hienosti. Mikko Koivistokin kävi heittämässä neljä kolmosta joista kaksi meni sisään. Suomi on ottelussa suosikki. Dominikaanit saavat tasoitusta 4.5 -pistettä. Suomen voi tuolla erolla ottaa kupongille.

Vihje: Suomi -4,5, kerroin 1,86 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Suomi on nyt pelannut kaksi ottelua koripallon MM-kisoissa. Ensimmäinen ottelu USA:ta vastaan oli lämmittelymatsi, josta ei niin kannata välittää. Oli hienoa, että Suomi pelasi USA:n NBA-ammattilaisia vastaan virallisen MM-ottelun, mutta tosipelit alkoivat sen jälkeen. Suomi pelasi Ukrainaa vastaan toissapäivänä, ja joukkue jatkoi siitä mihin EM-kisoissa jäi. Suomi otti hienon voiton ennakkoon kovemmaksi arvioidusta Ukrainasta pistein 81-76. Samalla alleviivattiin sitä, että Suomi nojaa vahvasti aloitusviisikkoon ja varsinkin takamies Petteri Koposeen. Kolmannen jakson alkupuolen Suomi voitti 22-2, ja sitten toisen puoliskon Suomi hävisi 0-13.

Mitä pidemmälle turnaus etenee, sitä suuremmissa ongelmissa Suomi materiaalinsa kanssa on. Teemu Rannikko ei ole Koposen veroinen playmaker, ikä alkaa jo tehdä Rannikon kanssa tehtävänsä eikä hänen pelinsä SM-sarjassa ole ollenkaan samantasoisia kuin Koposen pelit Venäjällä. Rannikko ei tee peliä yhtä varmasti kovassa vauhdissa kuin Koponen.

Koposella on pieniä loukkantumisongelmia, jotka takuulla tulevat vaivaamaan muutaman päivän päästä. Joukkueet pelaavat alkulohkon hurjassa tahdissa. Ukraina-ottelussa Koposella oli jonkin verran kramppeja loppupelin aikaan, hän pelasi ottelussa 30 minuuttia. Erik Murphy ja pelin kuuma heittäjä Shawn Huff pelasivat vielä muutaman minuutin Koposta enemmän.

Dominikaaninen tasavalta on Suomen tavoin avausviisikon joukkue. Sen vaihtomiehet ovat itseasiasa vielä Suomen kehnompia, eli jos kuormitus alkaa käydä raskaaksi kärkimiehille, niin Suomi pärjää paremmin. Dominikaanisen tasavallan ykköspelaaja on NBA-veteraani Francisco Garcia. Parimetrinen Garcia on Houston Rocketsin laituri. NBA-otteluita hänellä on yli viisisataa. Garcia on yksi kisojen kovimpia ja monipuolisimpia heittäjiä. Hänen pysäyttäminen on Suomelle ensiarvoisen tärkeää, Dominikaanien hyökkäys kulkee aikalailla Garcian kautta. Voitto-ottelussa Uusi-Seelantia vastaan Garcia teki peräti 29 pistettä. Suomen puolustuksen rakkikoira Sasu Salin on aivan liian lyhyt puolustamaan Garciaa, joten hän saanee vastaansa Shawn Huffin. Lisäksi Garciaa varmaankin usein puolustetaan tuplamiehityksellä. Garcian lisäksi vastustajasta voi nostaa esille kovan sisäpelaajan Jack Martinezin.

[ Gutsilla Suomen voitosta saa 1.46. Gutsille 100 € bonus tästä ]

Suomen vahvuus on loistava valmennus ja hyvä valmistautuminen turnaukseen. Dominikaaninen tasavalta ei ole tässä suhteessa hyvä, Suomen apuvalmentajan Pekka Salmisen mukaan he ovat lohkon heikoiten organisoitu joukkue. Pelisysteemissä Martinez pelaa korinalla ja muut hakevat kauempaa yksi-yhtä vastaan tilanteita. Useimmiten pallo pelataan Garcialle. Hyvä joukkuepuolustus on kova ase Dominikaaneja vastaan.

Ensimmäisesä ottelussa Dominikaaninen tasavalta hävisi Ukrainalle kymmenellä pisteellä, seuraavana päivänä Uusi-Seelanti kaatui 13 pisteellä.

Perustelut vihjeelle

Kumpikin joukkue pelaa ykkösviisikon varassa. Suomen penkki on parempi, Suomi on paremmin valmennettu ja takuulla joukkueen henki on parempi. Suomen tasoitus on -4.5 ja kyllä sen voi lapulle laittaa, vaikka ei olisikaan sinisiä silmälaseja.

Vihje: Suomi -4,5, kerroin 1,86 Bet365 

Veikkaussivut | Anssi