EuroBasket: Suomi - Italia 9.9.2017 klo 18.45

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 09/09/2017
Jaa tämä...
Bonukset yht. jopa 100€ + 520€
Veikkaa

Suomen koripallomaajoukkue, Susijengi, joutuu pudotuspeleihin ilman kuudetta pelaajaansa. Alkulohkon pelaaminen Helsingissä toi Suomelle kotiedun ISOILLA KIRJAIMILLA. Yleisö ja koko turnauksen alun ilmapiiri kannetteli joukkue liki uskomattomiin suorituksiin.Vieraskentällä Suomi tuskin olisi onnistunut nousemaan yhdeksän pisteen tappioasemasta voittoon Puolaa vastaan, kun kellossa oli aikaa enää alle puolitoista minuuttia.

Alkulohkossa hyvin paljastuivat Suomen nykyisen joukkueen vahvuudet. Joukkuehenki, joukkuepeli, ja se, että suurin osa pelaajista pelaa suurturnauksissa kauden parasta peliään, ovat joukkueen vahvuudet. Sekä tietenkin Lauri Markkanen. Melko yllättäen Suomi sai nuoresta jyväskyläläisestä uuden ratkaisupelaajan joukkueseen. Aikaisemmin tämä rooli oli ollut tiukasti takamies Petteri Koposen vastuulla, mutta nyt vastuunkantajien kaarti on kasvanut. Vielä Jammu Wilsonkin otti suuren vastuun harteilleen ratkaisemalla avausottelun Ranskaa vastaan viime sekunttien koreillaan.

Italia ollut vaisu alkupeleissä

Suomen ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastus Italia on pelannut kisoissa pahasti alle tasonsa. Se voitti viidestä ottelusta kolme. Avauksessaan Italia voitti Israelin helposti 21 pisteellä, israelilaiset tekivät vain 48 pistettä. Tämän jälkeen Italia voitti Ukrainan 12 pisteellä. Kaksi seuraavaan italialaiset sitten hävisivät, ensin Liettua voitti viidellä pisteellä ja perään Saksa kuudella pisteellä. Viimeisessä ottelussaan Italia voitti Georgian kahdella pisteellä.

Italian pelin selkäranka on todella tiukka puolustus, jota se pelaa aivan sääntöjen rajoilla. Italia-peli on nuorelle Markkasellekin todellinen testi, ensimmäistä kertaa hän saa vastaansa rumaa pelaavan puolustuksen, joka repii, roikkuu ja lyö niin paljon kuin tuomarit antavat.

Harjoitusmatsissa Italia voitti

Suomi ja Italia pelasivat ennen EM-kisoja harjoitusottelun, jonka Italia voitti viidellä pisteellä. Tuloksella ei ole niin väliä, mutta ottelu varmaan hieman kertoi siitä, mitä tänään kentällä tapahtuu. Markkanen saanee suurimman osaa aikaa vastaansa Nicolo Mellin, joka on todella kova puolustamaan, mutta seitsemän-kahdeksan senttiä Markkasta lyhyempi. Markkanen ei pysty Melliä vastaan nopeudella voittamaan, nyt hänen tarvitsee osata käyttää senttejään, eli pelata kovaa niin että pituudesta on hyötyä.

Italian ykkösmies hyökkäyspäässä on Atlanta Hawksin heittävä takamies Marco Belinelli. Belinelli on kisoissa ollut joukkueensa paras pisteidentekijä, pistekeskiarvo on yli 15. Suomi varmasti aloittaa laittamalla Sasu Salinin pelaamaan Belinelliä vastaan, vaikea paikka Salinille, mutta jos hän onnistuu, niin italialaiseen tapaan Belinellillä saattaa pinna palaa ottelun edetessä.

Italia pieni suosikki

Kovassa ottelussa levypallojen merkitys korostuu, ja niiden eteen joutuu todella tappelemaan ja uhrautumaan. Puolustuspäässä Suomi ei saisi antaa helppoja levyreitä, ja hyökkäyspäässä pitäisi olla terävänä ja napata palloja.

Vetomarkkina pitää Italiaa pienoisena ennakkosuosikkina. Peliesityksillä se ei tätä asemaa ansaitse, mutta kokemus varmaan kääntää vaakaa hieman italialaisille. Bet365 antaa otteluun kertoimiksi 1.60 – 2.45, tasoitus on kolme pistettä. Totals-raja on 149.5 pistettä, ja tähän voisi laittaa alle. Pelistä saattaa tulla melkoista painia, nopeita tuskin paljonkaan päästään juoksemaan ja hyökkäyksessä tiukan puolustuksen kanssa jauhetaan 24 sekunnin vuoroja. Vetokupongille alle 149.5. pistettä Bet365:n kertoimella 1.90.

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Kotti, Huff, Lee

Italian mahdollinen avaus: Belinelli, Datome, Hackett, Melli, Aradori

Alla Italian ja Georgian ottelun parhaat palat:

 

 

Parhaat talletusbonukset