Suomi - Itävalta 13.2.2014 | Olympialaiset

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/12/2014
Jaa tämä...

Venyykö Itävalta jymy-yllätykseen Leijonien kustannuksella?

Suomi – Itävalta, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 2,00 Unibet
Suomi – Itävalta, merkki alle 6,5 maalia, kerroin 1,50 Sportingbet

Unibetin kertoimet otteluun 1,06 | 12,50 | 22,00 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sotshin Olympialaisten kisapäivä aloitellaan miesten jääkiekkoturnauksen toisen pelipäivän tapahtumilla. Päivän ensimmäisessä ottelussa Suomi kohtaa vastaan asettuvan Itävallan. Miesten jääkiekkoturnausta tullaan pelaamaan tänään neljän ottelun voimin. Suomi tulee kohtaamaan turnauksen avausottelussa Itävallan. Suomen avausvastustaja palaa Olympialaisiin kahdentoista vuoden tauon jälkeen. Itävalta on ehdottomasti liikenteessä turnauksen yhdellä heikoimmista materiaaleista, mutta yksi asia on samantien todettava. Itävaltaa ei voida missään tapauksessa lähteä aliarvioimaan. Miksi, vaikka Itävallan materiaali on surkea? Sen takia, koska Itävalta on ensinnäkin liikenteessä kokeneella joukkueella sekä toisekseen Itävallalta löytyy muutamia äärimmäisen taitavia yksilöitä. Thomas Vanek sekä Michael Grabner ovat edustamassa Itävallan maajoukkuetta ja kyseinen kaksikkohan on Itävallan nykykiekon kaksi suurinta tähteä.

Suomen asenne tullaan punnitsemaan heti ensimmäisessä ottelussa. Saattaa kuulostaa todella tyhmältä, että millä perusteella Olympialaisissa voisi olla ongelmia asenteen kanssa, mutta valitettavasti tälläkin tasolla nähdään otteluita, joihin lähdetään täysin vääränlaisella asenteella. Kun faktoilla lähdetään liikenteeseen, Suomea ei saa millään tavalla mitalisuosikiksi. Mielenkiintoista tilastotietoahan on se, että Suomi on ollut ainoana joukkueena kolmesti Olympialaisissa mitaleilla, kun kaikki parhaat pelaajat ovat olleet mukana. Suomen kannalta äärimmäisen kurjaa on se, että Mikko Koivu sekä Valtteri Filppula joutuivat jättämään matkustamisen Olympialaisiin toiseen kertaan. On syytä myös muistaa, että Saku Koivu sekä Sean Bergenheim joutuivat saman päätöksen eteen. Arviolta puolet pelaa Suomen joukkueesta NHL:n ulkopuolella, joten Suomen joukkue on mukava sekoitus Euroopassa pelaavia pelaajia sekä Amerikassa pelaavia pelaajia. Erkka Westerlund on vihjaillut peluuttavansa kahta ketjua NHL-tyylillä sekä puolestaan kahta ketjua eurooppalaisella tyylillä. Kiekkokontrolliin perustuva pelitapa saattaa tuoda suuria ongelmia Venäjän, Ruotsin sekä Kanadankin tasoisille joukkueille, mutta eihän sitä voida kieltää, että onhan Suomen poisjäännit todella merkittäviä.

Suomen menestymismahdollisuuksia on turhaa lähteä punnitsemaan Itävaltaa vastaan, sillä vastustajana Itävälta ei tule olemaan minkäälainen vastus – vasta seuraavissa otteluissa Suomea tullaan todellisuudessa testaamaan. Minkä takia Itävalta saattaa sitten olla Suomelle vaikea vastustaja? Turnauksen avauskierroksella yllätysmahdollisuudet ovat aina normaalia suuremmat. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ennakolta selkeä altavastaaja pystyy ensimmäisen maalin tekemään ja saamaan aikaan jäällä vaikeat oltavat selkeälle ennakkosuosikille. Itävallan joukkue on tosissaan kokenut eli siinäkin mielessä on hyvä asia, jotta turhaa jännitystä ei ole ilmassa. Lisäksihän Alpo Suhonen on mukana Itävallan maajoukkueen toiminnassa, joten hän todennäköisesti melko hyvin tietää, että minkälaisen joukkueen Itävalta tulee tänään vastaansa saamaan. Sekin saattaa antaa jollain tapaa pientä etua Itävallan suuntaan. Suomi on suuri ennakkosuosikki nappaamaan avausvoiton, mutta jollain tapaa on syytä odotella, että välttämättä maalijuhlia ei ole tiedossa. Parhaimmillaan Itävallalla ovat jopa realistisesti sanottuna kaikki mahdollisuudet pitää ottelu tasaisena.

Veikkaussivut | Tuomas