Suomi - Kanada 10.2.2014 | Olympialaiset

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 02/10/2014
Jaa tämä...

Kokeeko Suomi teurastuksen Kanadaa vastaan?

Suomi (+3) – Kanada, merkki 2, kerroin 1,65 Unibet
Suomi (+4) – Kanada, merkki 2, kerroin 2,35 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 21,00 | 14,00 | 1,05 PELAA TÄSTÄ

 

 

Sotshin Olympialaisten urakka jatkuu Suomen naisjääkiekkomaajoukkueella ottelulla Kanadaa vastaan. Tänään pelataan naisten sarjassa yhteensä kaksi taistelua ja tämähän on niistä se jälkimmäinen kohtaaminen. Suomi kohtasi turnauksen avausottelussa USAn häviten kamppailun 3-1 maalein, kun taas Kanada teki omassa avausottelussaan selvää jälkeä Sveitsistä 5-0 numeroin. Suomi pystyi USA:ta vastaan ottelun viimeisessä erässä tekemään kavennusmaalin, mutta sillä ei ottelun lopputuloksen kannalta ollut mitään merkitystä. Tuo kamppailu oli jo kahden erän jälkeen ohitse. Suomi voitti aikaisemmin harjoitusottelussa USAn, mutta siitä on turhaa tehdä suuria johtopäätöksiä. USA oli tuolloin vielä täysin kehitysvaiheessa. Noora Räty on ehdottomasti turnauksen sekä koko maailman parhaita naismaalivahteja, mutta valitettavasti yksin Noora Räty ei tule tänään Kanadaa pitämään pienissä maalimäärissä. Kanada sai turnaukseen erittäin hyvän aloituksen ja tänään onkin odotettavissa suhteellisen samanlaisia numeroita. USA sekä Kanada ovat pelillisesti samantyyppisiä joukkueita, mutta Kanada on ehdottomasti fyysisesti vahvempi.

Suomi sai USA:ta vastaan otteluun todella karmean alun. Sellaiseen ei ole varaa enään ensimmäisessäkään ottelussa. Käytännössä USA pystyi tekemään heti ensimmäisestä laukauksesta maalin ja siinäkin itseasiassa Noora Räty ei ollut välttämättä aivan täysin hereillä. Missään tapauksessa Noora Rätyä ei voida syyttää ensimmäisen ottelun tuloksesta, mutta mahdollisesti hän olisi voinut torjua ensimmäisen laukauksen. Suomen energia säilyi Jenkkejä vastaan koko kuusikymmentä minuuttia ja se olikin hyvä asia, mutta Suomen kannalta ensimmäinen nopea maali tappoi jopa ottelun kulkua. Ottelusta olisi tullut täysin erilainen, jos Suomi ei olisi samantien nopeaa avausmaalia antanut. Ensimmäinen ottelu varmasti vapautti turhaa jännitystä pois ilmasta, mutta toisaalta sama tilanne koski varmasti myös kanadalaisia, joten minkäänlaista etua on vaikeaa Suomelle lähteä antamaan.

Kanada dominoi ottelua Sveitsiä vastaan käytännössä aivan täydellisesti, sillä viiden maalin tappio itseasiassa antaa ottelusta paremman kuvan juuri sveitsiläisittäin kuin miten ottelun tapahtumat oikeasti etenivät. Myös Suomen valmennus on tehnyt tarkkaa työtä siitä, että minkälaisen tehtävän tänään Suomi tulee tänään joutumaan. Kanadan pelaajat ovat isokokoisempia kuin USA:n pelaajat ja toisekseen yksilötaidoltaan kanadalaiset ovat mahdollisesti aavistuksen jopa Jenkkejä edellä. Kanada on luonnollisesti USAn kanssa turnauksen suurimmat mestarisuosikit. Kukaan todennäköisesti ennen turnauksen käynnistymistä ei kuvitellutkaan, että ensimmäiselläkään muulla joukkueella olisi realistisia mahdollisuuksia Olympiakullan taisteluun. Kanada oli ensimmäisessä ottelussa sen verran hyvä, että on syytä uskoa samanlaisen tahdin jatkuvan myös tänään. Suomen sekä Kanadan välinen tasoero on sairasta luokkaa, vaikka Suomea voidaan pitää kärjen kenties suurimpana haastajana. Tasoituksellakin Kanada menee vetokupongille mukaan.

Veikkaussivut | Tuomas