Suomi U20 - Kanada U20 4.1.2014 | Nuorten MM-jääkiekko

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 01/04/2014
Jaa tämä...

Suomi metsästämään upeaa päänahkaa Kanadan kustannuksella.

Suomi U20 – Kanada U20, merkki alle 5,5 maalia, kerroin 2,30 Unibet
Suomi U20 – Kanada U20, merkki alle 6,5 maalia, kerroin 1,65 Unibet

Unibetin kertoimet otteluun 1,45 | 5,50 | 4,85 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jääkiekon nuorten maailmanmestaruusturnauksen ratkaisut lähestyvät, illan jälkimmäisessä välierässä yhteen iskevät Suomi sekä vastaan asettuva Kanada. Ottelun voittaja tulee pelaamaan huomenna maailmanmestaruusturnauksen finaalissa Ruotsia tai Venäjää vastaan. Häviällekin osapuolelle tiedossa on mahdollisuus napata huomenna kotiinviemiseksi pronssiset mitalit, joten siinä mielessä esimerkiksi Suomen näkökulmasta katsottuna turnaus tulee joka tapauksessa päättymään plusmerkkiseksi. Suomen vahvuudet tulevat tänään ehdottomasti olemaan laadukkaassa maalivahtipelissä sekä nopeissa vastaiskuissa. Suomi oli Tsekkiä vastaan jo toinen jalka haudassa, mutta Karri Kivelle on nostettava hattua, koska hän pystyi saamaan Pikkuleijonat ajoissa takaisin oikeille raiteille. Henkilökohtaisesti sanottuna pidän Karri Kivestä äärimmäisen paljon eikä Tsekkiä vastaan pelattu ottelu ainakaan vähentänyt sitä millään tavalla. Karri Kivi ei ole valmentaja, joka selittää ja keksii selityksiä vähän lisää – faktat otetaan faktoina ja sen jälkeen jatketaan matkaa eteenpäin.

Tämän ottelun yksittäinen tärkein pelaaja löytyy Suomen maalilta. Juuse Saroksen on pystyttävä pelaamaan omalla tasollaan ja mielummin kenties jopa hieman sitä vielä paremmalla tasolla. Juuse Saroksen torjuntaprosentti on tähän mennessä turnauksen paras. Suomen tiivis puolustaminen tarkoittaa sitä, että ensimmäisenkään turhaan jäähyyn ei ole Pikkuleijonilla varaa. Esimerkiksi Ruotsia vastaan Suomi otti aivan liikaa naurettavia ja idiootteja jäähyjä. Karri Kivi on kylläkin onnistunut karsimaan kovalla prosentilla edellä mainittua ongelmaa pois, joten siinä mielessä kaiken järjen mukaan Suomi tiedostaa sen, että jäähyjä ei voi ottaa typeristä tilanteista. Kanada tulee tietenkin pelaamaan huomattavasti leveämmällä sekä laadukkaammalla materiaalilla, mutta siinähän korostuu juurikin se, että Suomi pystyy pelaamaan viisikkoina ilman rangaistusaitiossa istumisia. Rasmus Ristolainen on yksi sellainen pelaaja, jolta vaaditaan tänään Suomen puolustuksessa huippupeliä. Rasmus Ristolaisella on ollut ja on varmasti edelleen jonkinlaisia loukkaantumisia taustalla, mutta Kanadaa vastaan sellaiset eivät jäällä saa missään tapauksessa näkyä. Pienten vaivojen kanssa jokainen pelaaja urallaan saa painia melkeinpä vuodesta toiseen, joten siinä mielessä tekosyiden keksiminen on tässä kohdassa täysin turhaa. Tasonnostoa tarvitaan ja piste.

Suomi on pystynyt valmistautumaan hyvin tätä ottelua ajatellen, sillä Karri Kivi on kertonut, että hallilla on hieman käyty harjoittelemassa asioita ja sitä kautta haettu energiaa Vaahterapaitojen nujertamiseen. Jokainen Suomen pelaaja on Karri Kiven mukaan kunnossa, joten Pikkuleijonilla loukkaantumisia ei ole. Lopullinen Suomen kokoonpano tullaan julkaistamaan Kanadan tavoin aamupäivän aikana. Kaiken kaikkiaan tämä ottelu on Suomelle mahtava mahdollisuus. Kanada lähtee paremman materiaalinsa sekä ennen kaikkea leveämmän ratkaisijoiden rintaman takia otteluun ennakkosuosikkina, mutta Suomi pystyy pitämään ottelun erittäin tasaisena. Tälläisessä ottelussa yksi pomppu sinne tai tänne saattaa ratkaista hyvinkin paljon. Ensimmäisessä erässä Suomelle on erittäin tärkeää, että Kanada ei nopeassa avausmaalissa onnistu, koska siinä tapauksessa on mahdollista, että Vaahterapaidat laittavat yhden pykälän lisää vauhtia ja Pikkuleijonat jäävät kyydistä. Kanada on kaikilla mittareilla täysin eri joukkue kuin esimerkiksi Tsekki, joten ottelun alku on tärkeässä roolissa.

Veikkaussivut | Tuomas