VIDEO: Suomi jäi World Cupin avauksessa jyrän alle

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 16/02/2018
Jaa tämä...

Leijonat teurastettiin World Cupin avauksessa.

Jääkiekon World Cup alkoi Suomen osalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Leijonat koki selkeänumeroisen tappion Pohjois-Amerikan nuorisojoukkueelle. Vaikka loppunumerot olivat ”vain” 1-4, voittaneella joukkueella olisi ollut mahdollisuus tehdä rumempaakin jälkeä. Maalien lisäksi Pohjois-Amerikan nuoret saivat kiekon kahdesti maaliviivalle ja kolmesti tolppaan.

Pohjois-Amerikan maalit merkattiin eri pelaajien nimiin. Avausosumasta vastasi Jack Eichel ja heti toisen erän alussa Johnny Gaudreau ja Jonathan Drouin veivät joukkueensa karkumatkalle. Tästäkään ei kulunut kauaa, kun Nathan MacKinnon onnistui maalinteossa.

Suomi hävisi kaksinkamppailuista lähestulkoon kaikki mitä hävittävissä oli, ja maalinsuulla Pekka Rinne pelasi keskimääräistä epävarmemman ottelun. Toisaalta Leijonien maalivahtipelaamista on turhaa syyttää, sillä Rinteen epävarmuudesta huolimatta hän pelasti monia tärkeitä tilanteita. Leijonien maalivahdin tehtävä ottelussa oli lyhyesti sanottuna kammottava.

Suomen pelaaminen tiivistyi heikoimpaan leikkiin, josta ennen World Cupia puhuttiin. Leijonien puolustuspää voi toimia MM-kisoissa, mutta peliä tuodessa pieneen kaukaloon ja hävitessä näin kaksinkamppailuita, moni ei pärjää edes parhaita nuoria vastaan.

Suomen ainoa maali merkattin Valtteri Filppulalle, joka kavensi päätöserässä lukemia. Syöttöpisteen maaliin saivat Jussi Jokinen ja Leo Komarov. Osumalla ei ollut pelin voittamisen kannalta kuitenkaan suurta merkitystä, koska Pohjois-Amerikan nuoret olivat ratkaisseet voiton jo ennen Leijonien maalia. Hyvä asia jatkoa ajatellen oli edes maalitilin aukaiseminen avauspelissä.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi ottelun jälkeen Viasatin haastattelussa, että paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä, ja seuraavaan peliin jäi rajusti parannettavaa.

– Vastustaja oli erinomainen. Kaikki kunnia heille. Ei ollut kahta sanaa, Marjamäki totesi.

– Meillä oli koko ajan kiire, hän jatkoi.

Katso videolta ottelun parhaat palat:

 

Leijonien turnaus World Cupissa jatkuu tiistaina kello 22.00. Silloin vastaan tulee Ruotsi, joka kaatoi avauspelissään Venäjän 2–1. Lähtökohtaisesti vastustajan taso ei tule ainakaan helpottamaan, joten Leijonien urakka tiistainakin on valtava.

Peliyhtiö Nordicbet on jääkiekkovedonlyöntiin erinomainen valinta. Sivuston kautta on mahdollista lyödä vetoa eri jääkiekkosarjoista ja hankkia loistavan talletusbonuksen.

Lue myös:
VIDEO: Suomen kokoonpano World Cup-avaukseen
VIDEO: Ruotsilla kriisipalaveri jo ennen World Cupin alkua

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa