Suomi - Ruotsi 15.2.2014 | Juhana

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

Suomi lähettää ruotsalaiset kotimatkalle Sotshista

Vihje lyhyesti

Suomi pelasi alkusarjassa hienosti ennakolta kovempia Kanadaa ja USA:ta vastaan. Etenkin Kanadaa vastaan peli kulki hienosti, vaikka pisteitä ei matkaan jäänyt. Sveitsi-ottelussa Suomi hyytyi mukaan Sveitsin hitaaseen vauhtiin, ja ottelu meni vaikeaksi, vaikka voitto lopulta tulikin. Ruotsi ei ole esittänyt suuria olympiaturnauksessa. Voitot Japanista ja Saksasta saivat seurakseen tappion Venäjälle. Suomi on tällä kaudella pöllyttänyt Ruotsia voittaen seitsemästä ottelusta kuusi. Pudotuspelien alkaminen motivoi suomalaiset samanlaiseen vauhtiin kuin huippumaita Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan ja Ruotsi putoaa kyydistä. Maalissa Noora Räty hoitaa ruotsalaisten laukaukset.

Vihje: Suomi, kerroin 1.70 Unibet

 

 

Perustelut vihjeelle

Suomi aloitti olympiaurakkansa ennakolta kivikovassa alkulohkossa, jossa Suomen lisäksi pelasivat ainaiset ennakkosuosikit Kanada ja USA sekä heikompi Sveitsi. Suomi esiintyi pirteästi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan ennalta ylivoimaisia vastustajia vastaan. Vaikka ennakkosuosikit olivat selvästi kuskin paikalla otteluissa, pelasi Suomi molemmissa otteluissa ennakkoluulottomasti ja haastoi tosissaan kaksi lajin mahtimaata. Maalissa maailman parhaaksi maalivahdiksi tituleerattu Noora Räty piti omalla panoksellaan Suomen mukana pelissä torjumalla kahdessa ottelussa yhteensä 85 kertaa.

Ennakolta selvästi heikompaa Sveitsiä vastaan Suomi teki elostaan hankalaa ja voitto saatiin kammettu vasta jatkoajalla. Suomalaiset eivät olleet Sveitsi-ottelun jälkeen tyytyväisiä, vaikka voitto tulikin. Maalivahti Noora Räty ihmetteli, miksi suomalaisten on niin vaikeaa pelata suosikin asemassa. Etenkin pelaajien liike oli huomattavasti heikompaa kuin alkusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Ennakkosuosikkina Suomi lähtee myös lauantain puolivälieräotteluun Ruotsia vastaan, mutta ongelmia latautumisen kanssa ei pitäisi olla, sillä tappio tietäisi kotiinlähtöä.

Ruotsi pääsi alkulohkossaan huomattavasti helpommalla ottamalla voitot ennakolta heikommista Japanista ja Saksasta. Japani kaatui avausottelussa todella nihkeästi 1 – 0, eikä tasapeli olisi ollut suuri vääryys. Saksa kaatui kepeästi 4 – 0. Lohkon ainoassa tositestissä ruotsalaiset kärsivät Venäjälle selkeän 1- 3-tappion lähes vailla mahdollisuuksia.

Suomi on dominoinut otteluissaan Ruotsia vastaan tämän kauden turnauksissa. Joukkueet ovat kohdanneet seitsemän kertaa ja vain kerran sinikeltaiset ovat poistuneet kaukalosta voittajana ja silloinkin voittolaukauskilpailun jälkeen. Kauden maaliero on Suomelle 16 – 5. Viimeksi Leijonat pöllytti Ruotsia lukemin 4 – 0 tammikuussa. Samaa voidaan odottaa kello 10 lauantaiaamuna alkavassa puolivälieräkamppailussa.

 

Vihje: Suomi, kerroin 1.70 Unibet

 

Veikkaussivut | Juhana